Přejít na obsah

Zpětné zrcátko


Brady666

Doporučené příspěvky

Měl bych dotaz mimo téma, ale neřešil jste někdo to, že když se hýbe s levým zpětným zrcátkem, tak se hýbe i pravé? Při pravém už se hýbe jenom pravé. Zkoušeno na dvou O3 po FL po 05/2017. Že by se jednalo o nějaký SW bug nebo je v tom nějaký skrytý význam?

Editováno: , autor: jim_h
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

o tom nastavení kodováním jsem taky četl, ale co jsem tu četl po diskuzích, tak se to občas nevracelo do správné polohy nebo, jak píše misor1994, se to úplně nesklopilo. Uvidíme na jaře, to už budu mít auto nějakou chvilku, tak potom budu chtít nějaké věci dokodovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 12/28/2017 na 11:17, misor1994 napsal:

Mozem potvrdit, len ak nemas pamatove sedadla, tak si to nevies nastavit (logicky) a sklopi sa to zrkadlo len trochu. Je to skoda, ale lepsie ako nic.

 

Není to moc logické, u Golfu s manuálními sedačkami to normálně jde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak konkrétně nevím, ale principielně v tom přece není žádný problém - je poloha X pro normální zrcátko a poloha Y pro zrcátko sklopené a mezi nimi to přejíždí. Relativně k sedadlu si to samozřejmě nepamatuje (a ani nemůže), předpokládám, že pokud je u Golfu elektrické sedadlo s paměťmi 1, 2 a 3, tak si to pamatuje pozice X1, X2 a X2 resp. Y1, Y2 a Y3.

Tam IMHO prostě není žádnej důvod, aby to bylo závislé na eletrických sedadlech. Tedy kromě implementační demence.

 

EDIT: A pokud myslíš dotaz tak, že „jak probíhá nastavování té druhé polohy“ tak jednoduše, zařadíš zpátečku, přepneš si zrcátko na R a nastavíš. Příště si to tu polohu už pamatuje (a samozřejmě po vyřazení a rozjetí se se to nastaví na polohu před zařazením zpátečky). Snad jsem to nepopletl, dělal jsem to naposledy v 2011, když jsem koupil GTI. A co si tak vybavuju, fungoval tak i čtyřkovej golf, kde jsem to taky tak měl a pak se hrozně divil, že to ve dvojkové RS prostě nefunguje.

Editováno: , autor: ELXEL
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám sedadla s pamětí, ale jednou jsem projel Strakonicema :-) a od té doby se mi sklápí zrcátko po zařazení zpátečky. Přepínač ovládání musí být v poloze R a funguje to tak, že motůrek pro ovládání udělá několik kroků dolů. Po rozjetí vpřed (nad určitou rychlost, aby to při manévrování nenatáčelo zrcátko tam a sem) nebo po vypnutí zapalování se to zase vrátí o těch několik kroků zpátky. Kolik kroků to má být udělat nastavit nejde (tedy aspoň ne v menu, možná opět ve Strakonicích ano), ale na to, abych době viděl k zadnímu kolu, to stačí bohatě. A je pravda, že to není na 100% přesné - občas se to trochu rozhodí, ale pořád je to 100x lepší, než si zrcátko pořád upravovat ručně.

Zajímavé je, že u předchozí O2 jsem na natáčení zrcátka ani nepomyslel, tam šlo nastavit tak, že bylo vidět jak na to kam couvám, tak i za jízdy za sebe v jedné poloze. Holt daň za menší plochu a nebo pokrok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...

Originální blinkry jsou také LED a tato varianta je pouze matrix LED. Asi záleží na STK, ale mě nikdy na autě “éčka” nekontrolovali. Tahle verze navíc vypadá jako originální a v době, kdy už skoro všechna auta mají matrix směrovky, myslím, že technika by ani nenapadlo to řešit. Na motorce, se kterou jsem závodil a pak stavěl zpět do série, po mně technik chtěl, ať zastřilím z výfuku a ještě zavolal kolegy a bavili se :-)). Asi tady máme holt benevolentní STK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...