Přejít na obsah

Oprava nabouraneho zadního čela Škoda Felicie 1.3


Jakub Šik

Doporučené příspěvky

Ahoj všem ,

 

Mužete mi poradit jak opravit svými silami zadní nabourane čelo patých dveří? Googloval jsem jak mě napadali (pojmenovani  zadního nabouraného čela ) slova ale nic jsem nenašel . Jasně že bych to mohl dát do servisu ale myslím si že jsem zručný a nějak bych to možná mohl sám zvladnout , ale jestli někdo nahodou neznáte nějaký ověřený postup jak na to. paté dveře mám vpořadku , ale to čelo je prohle dovnitř a tím padem nezapada zámek . Děkuji za jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám (osobní) dojem, že tazatel ve skutečnosti myslí pod výrazem "čelo" zadní část skeletu karosérie neboli "rám pátejch dveří" ..... To by vysvětlovalo, proč jinak "nepoškozeným" dveřím nezapadá zámek - jednoduše protože nemůže, když má tazatelova felda zkříženej zadek skeletu, nejpravděpodobnějc spodní část pod nárazníkem...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před lety bych poradil dvě vzrostlý lípy, pořádnej řetěz a "hup-cuk" (řehtačkovej řetězovej "kladkostroj"), feldu přivázat mezi ty dva kmeny a natáhnout ji jako kšandy. Dneska už by to mohlo skončit feldou rozškubnutou na dva kusy.

Smiř se s faktem, že takhle nabořenej skelet u felicie je na odpis - prohnutí v tomhle místě je pro feldu vražedný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Největší průser je, že v tom prahu je vevařená příčná výztuha "rámu" auta - prostě speciálně natvarovanej a ke všem okolním plechům bodově přivařenej kus vysokopevnostního plechu (a taky silnějšího než normální konstrukční karosářskej plech) - která když se ohne, tak se při zpětným rovnání poodtrhávají ty bodový svary. Auto bude vypadat normálně, akorát začne po nějaký době divně vrzat a drnčet při každým hrknutí nebo výmolu. A když do něj znovu někdo nebo něco rochne zezadu, jednoduše ten náraz nebude mít co ztlumit, protože ta výztuha už bude zdeformovaná a poodtrhávaná a náraz zlikviduje celej zbytek zadku.

 

Je to podobně kritický místo, jako míval předvstřikovej favorit pod nohama lidí na předních sedadlech - favorit tam žádnej výztužnej plech původně neměl a dostal ho až při faceliftu. Felina tu zadní výztuhu v prahu 5. dveří má od začátku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No sice jsem to neviděl celé ale několik drcnutých felin na zadní čelo mi prošlo pod rukama ono je celkem měkké. Pokud je to prohnuté od origo tvaru tak do cca 5cm poměrně snadno jsem to vytáhl

pomocí dřevěného drámku a heveru,lepší je ,,panenka,,přes kousek prkénka které přiložíte z vnitřku na zadní čelo v oblasti výztuhy a spodek heveru výšprajcovat přez kus trámku o zadní rantl prostoru rezervy /lépe o vnitřek rezervy/ je dobré to na první pokus srovnat tak k rovině a možná ve duhém pokusu i malinko více ono to trochu pruží.možná bude i nutné malinko ponastavit zámek.

Stačí jen dvě ruce ale podle heveru mohou být užitečné i 4.

 

                                                                                                                    ahojky Renda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...