Přejít na obsah

Varování před Škoda (a Ford) Kruml Brandýs nad Labem


AR1

Doporučené příspěvky

I když jsem dlouho nechtěl, musím se podělit. Stal jsem se majitelem Superba 2011 v lednu t.r. za 420 tisíc. Koupeno u výše jmenovaného prodejce. Dle předvedení auta  bylo po opravě předních blatníků, jako "že se majitel někam nevešel na šířku". To mi nevadilo .

Vcelku náhodou jsem se nechal po měsíci navolávači z AAA přesvědčit, abych auto přivezl, že mi ho výhodně vykoupí. Z určitých důvodu jsem byl pro. Jaké bylo překvapení, že po prohlídce mi řekli, že auto nevykoupí za žádnou cenu, že buďto je kradené (manipulace s VIN na karoserii - myšleno jeho výměna z jiného auta)) nebo v lepším případě bourané na pravou stranu. Tak jsem zajel do Krumla a tam mi nabídli vysvětlení, že jak se ten blatník zmačkal, že poškrábal karoserii až do VINka, tak to vše nastříkali. To jsem považoval za hloupost a nechal auto prohlédnout soudním znalcem.

Výsledek - mimo zadku auto celé nastříkané, na střeše vrstva tmelu a barvy 600 mikronů, oba přední podběhy po opravě. Takže paráda. Znalec auto posoudil po opravách na 307 tisíc. To mám samozřejmě písemně s kulatým razítkem. U Krumla o ničem samozřejmě nic "neví", oni jsou jen zprostředkovatel. A že ani nekontrolují ten lak, měřák je prý moc drahý. Při rozhovorech z nich vylezlo, že spolupracují s nějakým kšeftařem, co  sem ty auta vozí a oni mu to prodávají. Dotyčný píše auta na příbuzné jako individuální dovoz, aby se vyhnul daním. Žádné řešení jako dodatečná sleva, zpětný odkup nebo odstoupení od smlouvy neakceptovali.

Můžete mi napsat, že jsem blbec, že jsem to nepoznal. No, nepoznal. Oprava vypadá dobře a protože přiznali opravu blatníků, neřešil jsem opravu laku na předku. Auto inzeroval autorizovaný dealer, jel jsem na prohlídku k nim do salonu, auto mi předvedl jejich technik, prostě jsem jim věřil.

Tak jen upozorňuji, že pokud byste tam chtěli kupovat auto - 2x měř neboli opatrnosti není nikdy nazbyt."Lupiči" z AAA od toho dali ruce pryč, že takové auto by neprodávali, tak to zmákli u dealera. Moji neopatrnost si převzal právník. Co mi říkal prodejce, je to Krumlovi poměrně jedno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

parkrat jsem se jen tak pres net na auta u nich dival,moc uz jsem podle popisu,fotek atd vsemu neveril.Ale osobne jsem tam nebyl.Urcite dik za zkusenost.To,ze je to mimochodem autorizovany dealer,cloveku dava trochu lepsi pocit.Bohuzel podvodnici jsou u nas bezne i autorizovani prodejci..

Jinak na tohle jsou acka dobry,ja jsem jim sam jedno auto prodaval a nechal si jen tak prohlednout i tehdy nove porizene a aspon mi rekli,ze havarovane nebylo,lakovane vubec,ze mechanicky je ok,jen jsem je pak musel odhanet,ze tohle neprodam..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Dnes jsem de facto PROHRÁL soud. De facto proto, že jsem sice stáhl žalobu, ale tedy prakticky prohrál.

 

Dle paní soudkyně znamená to, že když je ve smlouvě : "auto bylo bourané v přední části  - oblast blatníků" tak připouští, že je přestříkané klidně celé včetně kitu na střeše. Takže to, že to takto není myšleno, je jen "můj" výklad smlouvy. Žalovaní začali nepokrytě lhát a řekli, že jsem veděl a musel jsem i pochopit, že bourání nebyla tak banální, jak tvrdím, a že mi to ani  nebylo tvrzeno. Posudek byl zcela shozen ze stolu, vůbec netuším, proč mají znalci kulaté razítko, když to potom není uznané (což mě po sledování televize a různých kauz, kde je x různých posudků zas tak nepřekvapilo.

 

Výsledkem tedy je, že bych se mohl soudit, zadali by se nové posudky, odvolání atd a zřejmě bych částečně vyhrál. Částečně proto, že by asi uznali, že je to opravované "trochu víc" než by mělo, ale je nepravděpodobné, že by byla stanovena stejná hodnota auta. Tím bych nevyrál žalobu v plné míře a nebyla by mi přiznána náhrada soudních výloh. Takže bych vysoudit třeba 50-60 tis a zaplatil 30-40 tis (když bych tedy alespoň takto vyhrál).

Paní soudkyně mi řekla, abych důsledně zvážil náklady soudního řízení s porovnáním částky, kterou mohu vysoudit. Po poradě s advokátek jsem žádost stáhl ( a taky ocas a sklopil uši).

 

Jako sladkou tečku na závěr jsem zavolal cestou zpět prodejci od Krumla, který mi zopakoval, že skutečně on mi řekl, a i tedy že to řekli i jemu, to samé co mi říkal - pouze poškozené blatníky. Asi by to šlo nějak dosvědčit, ale už to nemám sílu řešit, protože se budou hádat o cenu auta. Asi tomu chlapovi i věřím, že o tom nevěděl, nevím, jako darebák mi zas tak nepřijde. 

 

 

 

Takže tak.

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky.

S těmi Malackami to fakt nevím. Já mám snad km v pořádku, vyčetl jsem si nájezd z převodovky a +- pár set km to sedí s tachometrem, takže to bude OK.

 

Pro mě je to absurdní v tom, že se to otočí na výši slevy. Protože oni s výší slevy nesouhlasí a i když bych vysoudil, že to je bourané více než bylo uvedeno, tak bude sleva jiná, asi menší, a tím plně nevyhraju žalobu a podílím se na nákladech, a nastane co jsem psal výše. Takže soudit se  o 100 tis nemá cenu - to je moje zkušenost z tohoto (vyjma toho, že příště nekoupím auto s jediným vyměněným plechem a jedinou poznámkou ve smlouvě o nějakém bourání).

Právník mi tedy říkal,  že i tak si myslí, že bych svou pravdu dokázal, ale právě s ohledem na výšku nákladů mi doporučil se na to vykašlat, že by ze mě tahal jen peníze. Beru to od něj jako hodně fér jednání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Dobrý den ,

  I já chci touto cestou skutečně varovat všechny , kdo chtějí využít služeb AUTO KRUML a zakoupit zdánlivě krásný vůz . S manželem jsme se rozhodli, že si koupíme vůz značky Superb . Na internetu jsme našli naše vysněné auto . Manžel kontaktoval v Brandýse nad Labem ŠKODA KRUML a po dohodě jsme z Mostu vyrazili  auto prohlédnout . Auto bylo na první pohled krásné , v pořádku a bylo prodáváno jako nehavarované . V den kdy jsi manžel jel auto vyzvednout , byl najednou kontaktován  prodejcem p. Přibylem , který mu oznámil že auto bylo ve skutečnosti havarováno .Zapomněla jsem podotknout , že jsme dávali protiůčtem naše auto Passata CC a měli jsme garantovanou cenu . Přišlo zklamání. Byl nám však nabídnut jiný Superb , který jěště nebyl na prodejně . Opět jsme se vydali na cestu . Auto bylo opět pěkné aprodávané jako nehavarované a tak jsme 3.08.2018 auto koupili a byli spokojení . Naše radost však trvala jen krátce . Autem se projel syn aupozornil nás , že auto není v pořádku a že fouká pod čelním sklem . Dojednal nám v Autoplusu ŠKODA v Mostě prohlídku auta . Bylo bohužel zjištěno ,že auto bylo havarované na celou pravou stranu ! Byl nám pochopitelně předán i protokol o kontrole a stavu vozidla ,kde vše bylo jasně napsáno . Manžel okamžitě informoval o tomto zjištění prodejce . Jěště v ten den jsme odstoupili od smlouvy . Čekala nás zaplacená dovolená a my jsme byli bez auta a nálady . Prodejce však dostal nápad a přijel s údajným kupcem na Superba , který. prý bude seznámen se stavem vozidla . Koupě se neuskutečnila a v době naší dovolené stál Superb v naší garáži a naše bývalé auto stálo a jezdilo v Brandýse . Po návratu z dovolené nám přišla pokuta na 900KČ  za Passata který už vlastně nebyl náš ale vesele si s ním někdo jezdil a hlavně ho také prodejce nepřihlásil , tak jak to měl v určité lhůtě udělat . Nakonec jsme Superba odvezli  , Passata někdo koupil a my jsme přišli o 20000 Kč .  Proto vás jěště jednou varuji , zde prodávají auta pěkná leč bouraná . Jeden ze zaměstnanců nám to sám potvrdil , s tím že podal výpověd a že se už nemůže koukat na to , co se tam děje !!!!

                                                                                                                                                                                   srpen  2018

Editováno: , autor: Dáša Hodková
chybí datum
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...