Přejít na obsah

Kessy


tomas135

Doporučené příspěvky

Ako píše milanxx, Style má iba štartovanie bez odomykania dverí, myslím, že sa to volá Easy Start?

 

A ešte doplním.. po zamknutí auta s Kessy môžeš po dobu asi 2sek potiahnuť kľučku a auto sa neodomkne. Na predchádzajúcom aute som nemal DO, takže som musel zamykať ručne kľúčom a teda som zvyknutý stále kontrolovať kľučku. A práve Kessy mi toto umožňuje robiť aj ďalej. Zamknem auto dotykom senzoru na kľučke a hneď ju potiahnem, či je auto zamknuté. Samozrejme senzor je iba na predných kľučkách, čiže zadné kľučky môžeš mačkať koľko chceš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve výbavě Style nebo Scout line je Easy Start - to je přesně jen to startování tlačítkem, ale bez Kessy (bezklíčové odemykání).

Jinak po zamknutí automobilu tlačítkem na klice (Kessy) je na 2 sekundy zamezeno znova odemčení - aby se dalo vyzkoušet zatáhnout za kliku, zda je opravdu zamčeno - viz návod: "Po zamknutí vozidla nebude možné následující 2 s odemknout vozidlo uchopením za kliku. To umožňuje kontrolu, zda je vozidlo zamknuté."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Schrapnel napsal:

Ahoj, 

prezerám konfigurátor a jediná možnosť mať v aute štartovanie na tlačítko je mať aj KESSY? Na Mondeu som mal štartovanie tlačítkom ale odomykal/zamykal som normálne gombíkom na dialkovom ovládači. Som zvyknutý niekedy  zaťahať za kľuku aby som si overil, že je auto zamknuté (pre pokoj duše). Chápem, že s KESSY by som týmto znova otvoril vozidlo, je to tak? Bral by som možnosť štartovať kľúčom ale odomykať "manuálne" ...

 

Díky

 

 

Skúsiť či máš zamknuté potiahnutím sa dá ak však viackrát potiahneš kľučkou tak otvoríš 1x nič neurobí, mám to. Prípadne ak potiahneš kľučku na zadných dverách aj to je riešenie, ale ovládanie majú iba predné dvere.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám dotaz má dakto skúsenosť ?

Prestalo mi zamykať 5 dvere, proste prídem k 5 zamknutým dverám a chcem otvoriť otvorí mi ale celé auto nie len 5 dvere a ako ich zatvorím tak auto už nezamkne.

Predtým som prišiel k 5 dverám a otorili sa len tie a po zatvorení sa zamkli.

Nejaké nápady ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Fabiu s kessy zamykanim sme mali po poistnej udalosti v servise.Kvoli lakovaniu demontovali dvere.Teraz ale pri aktivovanom autozamykani po rozjazde sa auto neustale odomyka a zamyka,Rozbehnete sa zamkne sa a hned sa odomkne,pribrzdi sa,alebo zastavi a opat zamky cvakaju ako dive.Jasne,ze som uz pisal do servisu,ale bude nieco blbo zapojene,alebo zabudli nieco nakodovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyskusane.Auto zamknute je,nakomplet.Deaktivoval som to autozamykanie po rozjazde a zamky pocas jazdy necvakaju.Kazdopadne to vypada ozaj na odflaknutu pracu servisu a navsteva ma tam neminie.

 

Takze Edit:

Takze zadne dvere sa nezamykaju,detska poistka ci je zamknute,alebo odomknute,zadne dvere sa zvnutra otvorit nedaju.Po zamknuti ci uz cez kessy,alebo cez dialkove zostavaju zadne dvere otvorene a auto spusti alarm.Takze tam je pes zakopany.

Editováno: , autor: Patrik1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potvrdzujem, dvere neboli dobre zapojené - predne spolujazdec. Central zamkol všetky, dotknuté nie, signalizácia neuzamknutia nulová - jediné "upozornenie" je cca 30 sek rozsvietené vnútorné osvetlenie. Potrebné samozrejme zamknúť kľúčom manuálne.  Alarm nemám. 

Editováno: , autor: lenka75
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak pro pobavení a ponaučení.

 

-Zacouvám do garáže s otevřeným oknem řidiče.

-Vystoupím z auta a zamknu KESSY.

-Aha, nezavřel jsem okno a bez zapnutého zapalování to nejde zavřít.

-Protože v garáži není moc místa, okénkem položím klíč do auta a zapnu zapalování.

-Stojím venku z auta, zavřu zvenčí to okno (samodojezd). Ruku vytáhnout stihnu. Klíč zůstal uvnitř. Zapalování zapnuté. TVL. to jsem debil.

-Hmm, dveře nejdou otevřít, auto je legálně zamknuté. Zapalování aktivní, světla svítí, protože Ligh Assist. Do toho ještě hraje rádio a pípají parkovací senzory. Je tam přece zpátečka.

-Nojono, vyjdu schody a přinesu druhý klíč. Auto nereaguje ani na KESSY ani na ovladač (asi protože je zaplé zapalování) . Panika.

-Vyloupnutí záslepky a odemknutí klíčem končí tuto taškařici. :_icon_smich2:. Nevím co bych dělal bez druhého klíče po ruce.kol100

 

Jo ještě jsem si vzpomněl:

-ukážu synovi, že Simply Clever, on má hloupého Forda.

-"koukej chlapče", a hodím klíč do kufru zamknutého auta a přibouchnu kufr.

-kufr odskočí a nezamkne, klíč je přece uvnitř. Fakt to tak funguje, "ukážu ti to ještě jednou" a znovu přibouchnu kufr, ten odskočí a nezamkne.

-"tati, to je dobrý, nekecáš?", "nekecám, koukej znova", přibouchnu kufr potřetí a ten se zamkne, klíč uvnitř.

-NTVL. to jsem blázen, vyběhnu schody a druhým klíčem (Kessy) odemknu auto.

Editováno: , autor: Galaxy64
dopl.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skoro Přesně tak to chápu také. Po třech minutách. pokud je klíč v klidu, se odpojí napájení v klíčku.

Mimo jiné to také znamená to, že pokud si odkládáte klíč v autě a třeba na někoho čekáte s vypnutým motorem, tak za tři minuty nenastartujete "Klíček nezjištěn, palubní kniha".

Klíč musíte "najít a drcnout do něj" (já teda většinou nevím ani kde je, po tmě už vůbec). Pokud to dobře chápu.

Otázka je jak dlouho "nabíhá" a jak rychle jej auto zdetekuje? Ale snad je to okamžitě.

Další otázkou je, kolik to vlastně stojí?

Jinak docela dobrej nápad.

 

edit: Ještě mě napadlo, že v případě aktivní komunikace s autem by se to nevypínalo ani po těch třech minutách. To by potom řešilo výše uvedený problém. Prostě by se to vypínalo pouze pokud je klíč v klidu tři minuty a navíc mimo dosah auta.  Tak to by potom bylo skoro dokonalé.:palec2:.

Ovšem to třeba neřeší situaci, kdy zaparkuji před kanceláří a celý den mám klíč v kapse a vlastně se s ním celou pracovní dobu "pohybuji". 

Editováno: , autor: Galaxy64
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Veď toto.. stojíš na dlhšom semafore alebo na železničnom priecestí, zdvihnú sa rampy a nič. A tiež nosím kľúč vo vrecku v nohaviciach, čiže pre mňa by to tiež bolo nafigu. Jediná ochrana doma pred susedmi o poschodie vyššie alebo nižšie, prípadne pred chytrákmi, ktorý by mi zvonku na balkón poslali drona.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...