Přejít na obsah

připojení na 12V pod palubní deskou? typ pinů pojistky?


McShort

Doporučené příspěvky

zdravím,

je možné se něják rozumně připojit na stálých 12V od baterie v místě za/pod palubní deskou (za spodním dílem palubky kde jsou pojistky a relé),

myslím jestli je možné například někde připojit kabel s očkem pod šroub, nebo jiný způsob? jelikož potřebuji připojit 2x1.5mm2 nebo 1x2mm2 nehrozí asi vytažení nějáké pinu a přidání k němu (asi už by se nedal rakrimpovat s takovými vodiči navíc)

 

při použití originální pozice pojistek je třeba použít nějáké speciální piny k pojistám nebo se dají jako u spínače světel použít iso (rádio) piny nebo pod?

 

děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možné to určitě je.

Před reléovým boxem je přívod od akumulátoru. Je schovaný pod plastovou krytkou a vede do něj jeden černý a ostatní červené silné vodiče. Tam se dá v pohodě připojit okem pod šroub.

 

post-89348-0-81036000-1430370336_thumb.j

A nezbývá než doporučit zařadit do cesty pojistku. V pojistkovce jsou pro malé pojistky použity standartní ISO piny a pro velké dvojité ISO piny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

super děkuju moc, to jsi mě opravdu potěšil, já tam ještě zatím nelezl jen nakukoval a nenapadlo mě že je to pod tou krytkou :)

 

a ty pojistky, zařadění pojistky je jasné jen jsem myslel že my nezbude nic jiného než koupit držák pojistky na kabelu a něják ho tam pak naonačit, standartní iso bych tu měl být schopný sehnat, ty dvojité nevím, to asi moc ne, ale myslím že u těch mini pojistek je nějáká pozice ještě volná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 podle knížky asi 4, fyzicky nevím musím podívat, jen myslím že  u těch malých to bude na vodič do 1,5mm u těch větších možná víc, ale zas kvůli 3 pinům řešit objednávku a hlavně tady je sice havex ale s těma je to vždycky těžký kor takovéhle korunové veci (u nich budou drahé nebo nebudou vůbec) a na cc autodílech na dotaz a pod..... a ty klasické iso jsou myslím tedy ty samé co u radii?

Editováno: , autor: McShort
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...