Přejít na obsah

Infotainment Columbus Superb III


Doporučené příspěvky

tak nové mapy nahrány, tak uvidíme jak se to bude chovat. 

Každopádně se chci zeptat, minulý týden jsem jel cestu cca 120km a v půli cesty, klasika uzavřena hlavní silnice a musel jsem se vracet a najít náhradní cestu. Objížďka od silničářů značená nebyla, a tak jsem se musel spolehnout na navigaci. Po 5ti minutách hraní s hledání náhradní cesty, mi navigace našla cestu cca o 20km delší, budiž zvolil jsem a do cíle dojel.

V neděli jsem jel zpátky a to samé, navigace nejenom že neznala, že tam je uzavírka, ale opět mi nabídla silnici o 20km delší. 

vzal jsem tedy do ruky mobil a přes mapy.cz našel cestu, která vedla hned vedle a byla cca o 2 km delší.

 

nechápal jsem proč je v tom takový rozdíl, proč mi navigace ve škodovce tuto trasu nenabídla, proč mě neinformuje o uzavírkách, případně lze někde nastavit, aby mi nabídla náhradní cestu, případně nějak vhodně donastavit ?

 

Jaké jsou vaše zkušenosti ?

Dnes jsme rozcodil Android Auto a zkoušel Waze či Google Maps, bohužel obě dvě jsou tak graficky odfláknuté, že jsem si opravdu na ně nemohl zvyknout, navíc nejsou ani nijak user friendly. Poslední dobou mám nejlepší zkušenosti s mapy.cz, ale ty bohužel do columbusu nedostanu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

škoda connect zaplacené nemám, ale mám zkušenost s touto službou v Kamiqu, a že by to bylo nějaké zlepšení to se mi teda nezdá. 

Dynamické navigování mám v navigaci zapnutou.

 

Je i velmi pravděpodobné, že došlo k uzavírce ještě ten den co jsem danou trasu projížděl i já, a proto nebal informace o uzavírce, jinak si to nedovedu představit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam treba ze kdyz je nastavena nekratsi cesta tak to dokaze vest takovovejma dirama. Priklad treba na rovne trase je dum ktery hlavni silnice objizdi z prava, ale z leva je cesta o par metru kratsi tak to naviguje tou kratsi cestou kde neni klidne ani asfalt a cesta je sotva pro jedno auto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to jsme na tom úplně stejně, proto nejkratší cesty používám opravdu jenom v nouzi. Tuhle jsem pomocí nejkratší cesty jel lesní asfaltkou a v půli lesa jsem přejížděl na nezpevněnou cestu, která byla vyjeta od zemědělské techniky. Prostě občas to jsou šoky.... Alespoň, že vždy mě to dovede do cíle. :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Z jineho soudku, umi columbus nejakym zpusobem streamovat video do pripojenych tabletu pres wifi hotspot columbuse? V manualu je, ze pres skoda apku dokaze ovladat tablety a spoustet na nich videa (patrne na nich ulozena), ale nikde jsem se nedocet, zda muzu streamovat napr. videa na sd karte zasunute v columbovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý večer

pánové používáte někdo jiný program na vytvoření trasy a pak odeslání do Columbuse?

Vytvořit delší trasu s několika průjezními body  v programu connect je dost neohrabané.

Vytvářet trasu bod po bodu zde nejde - musí se zadávat u průjezdů adresa a nejdou použít ani již nalezené cíle.

Dříve u Amundsena to šlo podstatně lépe.

Ještě vyzkouším vytvořit trasu přímo v autě no uvidíme.

Děkuji za poznatky a zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky sam 121. návod sice v němčině ale dohledal jsem,že mám Columbuse.Další krok aktualizace map.Ze škoda update jsem stáhnul mapy + loga radiových stanic,jak to dostanu do Columbuse?Origo SD nemám,postačí obyč SD z Datartu?Nebo nemůžu použít např USB?Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paráda,tak že stačí flashka v podobě USB?To rád slyším.Nerad bych hledal poztrácený a zapomenutý SD karty.Pak mteda ještě trochu zklamalo,že infotaiment z roku 2016 a dodnes škodovka nenabízí aktualizaci SW

Editováno: , autor: Emblacker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 8. 2020 na 14:10, sam121 napsal:

 

Ale to jsi špatně četl, jde o aktulizaci sw pro Bluetooth, nikoli celého infitainmentu. 

 

Nečetl špatně. Běžný uživatel nemá šanci zjistit, co je zveřejňováno a co ne.

 

obrazek.thumb.png.f84931d82e17ad70eee130663741d968.png

 

To jen tak na okraj k dotazu, proč ti dávám u nesmyslných příspěvků minusy. Druhý minus obdržen za primitivní odpověď "Stačí se podivat do navodu k autu". A jestli chceš, klidně mně zase napiš, že su arogantní hovado.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...