Přejít na obsah

Infotainment Columbus Superb III


Doporučené příspěvky

Běžné vyp/zap prostřednictvím zapalování nestačí. Možná je opravdu potřeba vše resetovat tím, že člověk vystoupí z auta a zamkne. Jen se obávám, aby také nebylo potřeba odejít pozpátku domů a až pak se zase k autu vrátit :) Každopádně za ty necelé 3 měsíce co to auto mám už jsem to měl v podobném stavu nejméně 5x, což mi přijde docela otravné :(

 

Stav, kdy Collumbus po startu hlásí, že načítá mapy a nic se neděje, nebo že navigace není schopna vyhledat cíl je asi bohužel ještě častější - tam jsem si ale říkal, že by to mohlo mít příčinu někde na vzdálených serverech se kterými se ta služba zřejmě na pozadí snaží spojit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie si jediný, stalo sa i mne už niekoľkokrát. Docela k posrání! Prvýkrát som bol vydesený, i z dovodu, že sa mi to stalo tesne pred dlhou cestou, tak som hromžil, že snáď nepojdem hodiny potichu. Zastaviť, vypnúť motor, otvoriť dvere, nepomohlo... Riešil som to tak, že som sa pozrel do poistiek. Vytiahol som ju, nič som nezistil, dal späť, a ejhľa! Ono to zase hraje. Takže odvtedy, normálne i počas jazdy, vytiahnem, zastrčím a ide to. Blbé je, že s týmto prísť do servisu, padne: závada sa neprejavila...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 6/29/2021 at 9:29 AM, chaky said:

U 3 měsíce starého auta se mi občas stává, že po nastartování nefunguje žádný zvuk (s výjimkou varovného pípání od senzorů). Např. dnes ráno jsem vezl dítě do školky a vše fungovalo. Po 20m jízdě jsem pak na 10m zastavil a po návratu do auta ticho - rádio, média, navigace, Laura, ani výstup z telefonu i z AndroidAuto - nenapadlo mne vyzkoušet, zda funguje zvuk z handsfree, ale předpokládám, že by byla také nefunkční. Po krátké jízdě jsem zkusil několikrát vypnout a zapnout celý systém, ale nenaběhlo to. 
Tohle už se mi stalo párkrát a většinou třena následující den to bylo opět OK. 
Máte zkušenosti s podobným chováním? Vzhledem k velmi náhodnému výskytu s tím prozatím nechci chodit do servisu.

Cau, resil jsem to uz se servisem a bylo mi receno, ze o tom skoda vi. Melo by to byt opraveno v dalsim updatetu Columbuse. Takze musime jen pockat :/.

Jinak mi taky pomohlo reset Columbuse a pak vse hralo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak teď na cestě z Chorvatska 3h bez rádia a bez navigačních informací (na palubovce naštěstí zobrazeny byly) a krom senzorů auto nevydalo z audia ani hlásku. Navíc display Collumbusu jen dokola snad 50x za sebou opakoval - Navigace se restartuje ... :( Hodně nepříjemné. Nepomáhalo ani zastavit, vypnout, celou rodinu vyhnat z auta ven, zamknout a pak znova nastartovat.

Zkusím se co nejdříve zajít poptat do servisu jestli s tím nemůžou něco udělat.

UPDATE: dnes mi volal člověk ze servisu - říkal, že závada je samozřejmě známá. Nejedná se o SW, ale o HW problém toho MIB a je potřeba ho celý vyměnit. S tím je bohužel trochu problém, protože ŠA požaduje to, aby byl nefunkční stav nějak zdokumentován na video, což bohužel nemám - v servisu už to mají 2 dny a dohodli jsme se, že si to tam nechají ještě do zítra, nicméně je dost nepravděpodobné, že se jim to takhle na přání projeví.

Tedy pokud se vám také projevuje závada s tím, že občas nefunguje audio, nebo, že se dokola restartuje Collumbus, tak je potřeba to v prvé řadě zdokumentovat na video.

UPDATE2: tři dny trvalo, než se k tomu vyjádřili ze ŠA a doporučili opravu prostřednictvím SW, takže dnes mi to upgradnuli a po 4 dnech mam auto zpět. Tak jsem zvědavý, zda to pomohlo. Pokud ne, tak je prý nutná výměna MIB.

Editováno: , autor: chaky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

To mám radosť. Mne sa to stáva tiež (žiaden zvuk), pomáhalo len vytiahnuť a znova zastrčiť poistku (to im ale v servise hovoriť nebudem). Opakuje sa to čím ďalej tým častejšie, z ničoho nič prestane vydávať akýkoľvek zvuk. Niekedy počas jazdy, niekedy hneď po nasadnutí do auta zostane ticho...Som zvedavý, či po načítaní chýb sa im to objaví, alebo zase nič. 30.8. servis, dám vedieť, čo na to "umelci" u mňa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

faithless78na nacteni zavady z protokolu se nespolehej - zrejme tam nic nebude. Jedna-li se o vozidlo v zaruce, tak si pro jistotu nahraj kratke video jako dukaz toho jak se zavada projevuje (radio, nemluvici Laura, zadna hlasova navigace i presto, ze nastavis hlasitost a povolis navigacni hlaseni). Jinak muzes dopadnout jako ja, kdyz mi auto trcelo v servisu a nic se s nim nedelo az dokud se nevyjadrili ze zavodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak jsem to stahl, flashku naformatoval na fat32, rozbalil soubor na flashku, ale navigace nic nezahlasila, ze by mela nova data a chtela si je ulozit. Nasledne jsem zkousel i exfat a nic. Tak asi nic neprobehlo. Zkratka i po ctyrech letech bydlim na poli.

Editováno: , autor: waikiki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...