Přejít na obsah

Kódování funkcí na Superba III (VCDS)


kokta7

Doporučené příspěvky

V 20. 3. 2019 na 11:26, cosby napsal:

Pomůže,je na to jak psal Jirka TPi,dělali mi to také.Dále je na SIII TPI na webasto a climatronik(2,0 TSi 162 kw)

Ahoj, vím že je to trochu off-topic ale nechci zakládat nové vlákno, o co jde v tom TPI na webasto? Přesně tuhle kombinaci mám.. díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím,neřešil jsem problém s climatronikem ale s webastem.Jen mi mechanik říkal,že tam bylo nějaké TPI na obojí a přehrál to.

Webasto mi při naprogramování pořád hlásilo,že se nespustí kvůli slabé baterii a ta byla 100 OK.Na DO se vždy spustilo.Teď už je to ok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎5‎.‎3‎.‎2019 na 15:04, lukas_repsol napsal:

Tak kameru nemám.. 

Jde dodělat? Co by to znamenalo a cena cca? díky 

Ahojte, po nějaké době se vracím k mému dotazu.

Nemám kameru a mrtvej úhel. Mrtvej úhel bych chtěl určitě, kameru nevím.. Kdybych dodělal hardware, jde to nakódovat tak, že když by v autorizáku udělali nějakou aktualizaci, tak ty dodělaný věci budou pořád fungovat? Nebo by se to muselo po každém ofic. zásahu znovu kódovat?

dík L.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíte prosím, k čemu je to dobré ?

 

https://www.briskoda.net/forums/topic/380829-superb-mkiii-vcds-adaptations-tried-and-tested/?tab=comments#comment-5220608

 

Undertaking Prevention De-activation

 

Controller 13-Auto Dist. Reg

07 - Coding 

Byte 02, Bit 5 to 0=Deactivated

 

Untick Overtaking_right_prevention.

Once done, make sure you reset the Driver Assist, otherwise it will disable TJA below 65km/h.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepodařilo se někomu vyřešit, jak pomocí kodování  přidat k LED výstraze "mrtvého úhlu"  i zvuk, a to jen v případě, že zapnu blinkr? Má to nový Tucson a přišlo mi to docela užitečné. Viditelnost LED, zvláště za plného slunce, je problematická.

Editováno: , autor: KarelM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čistě náhodou, lze tohle nějak aktivovat u S III MR2017 ? Nabídka je aktivní, nicméně bez reakce...

 

 

2019-04-07 14_09_54-Fotka - Fotky Google.png

 

Mimochodem, jednotka Centrálního rozvodu - 09 - nelze kódovat (dlouhé kódování) či pouze přes ODIS ? V OBD11 mám long coding samé nuly.... už jsem to našel na sousedním fóru :

Citovat

It's a well known fact that since summer 2016 some of the BCM modules used in MQB based cars have "zeroed" coding. Being specialized on Skoda cars, I can confirm it started with Skoda Superb MY17 and continued with Skoda Kodiaq MY17 and earlier this year with facelifted Skoda Octavia MY18. Same situation is with facelifted Golf or Leon.
All the coding capable features got transferred from coding to adaptation channels (which is good) and some of them got transferred to datasets (this ain't good).
Changing values of adaptations can be easily done with VCDS, bud uploading datasets cannot be done with VCDS. There are some other tools for this process (we won't name), but the main problem is, that you have to know WHAT exactly and WHERE exactly to upload. And here we're hitting a dead end here as most of these (I dare to say 99%) datasets are neither described nor publicly available. Changing a code/adaptation is a reversible operation - wrong code/adaptation? No problem, you can put the previous code/adaptation back and you're where you've stared. You've uploaded a wrong datased? Then you're deep in trouble, to fix this, you have to upload the correct data to correct address...

 

Takže asi jedině VCP.

Editováno: , autor: Shaarky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dd, 

 

S3, TSI 162 kW, L&K, uvedeni do provozu 08/2017.

 

Zareagoval @ferda25 a nabidl sve sluzby (velice dekuji). Pokud budu mit v case dovolenych cestu jeho smerem, dle reakci spokojenosti chybu neudelam, a zastavim se. 

 

Dale jsem si precetl cele tema a pomohlo to. @michal2009 by mel fungovat pro Brno a okoli. Pripadne v Prostejove cardiagnostik - ma nekdo zkusenosti? 

 

Zaujalo me manevrovaci brzdeni. Muj vuz umi / ma pouze asistenta vyparkovani. Jiz nekolikrat zafungoval vcetne vzrostle travy nebo projizdejiciho vozu. Ale dopredu to nikdy nezastavilo. Proto me to manevrovaci brzdeni zaujalo - lze dokodovat? 

 

Dalsi zajimava vec je Easy Entry. Vybavu na to IMHO mam, ale v nastaveni jsem nedohledal. Takze jedine dokodovat? 

 

Posledni vec. Zvolim jizdni rezim Individual - polozku Pohon a vyberu Eco. V MFD (Maxidotu) je symbol E. Vypnu motor. Znovu nastartuji, vuz si pamatuje rezim Individual, ale vzdy se pro Pohon nastavi volba Normal (D). V navodu vyrobce je to potvrzeno, ze jde o spravne chovani. Lze zmenit kodovanim? 

 

Testoval jsem tohle chovani na O3 RS a tam si volbu Eco vuz pamatoval. 

 

Editováno: , autor: mrx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Minulý týden kódování u ferda25 .Kromě aktualizace jednotek,úprava Audi pedál,citlivost brzd. Auto jde hned za pedálem,rozjezdy "sametové" . Samozřejmě ještě spousta dalších věcí(např.TV-tuner,možnost nastavení LA-citlivost,,zavírání víka kufru pomocí tlačítka vedle DSG,řasy při denním svícení...).

Loni jsem byl u "kódovače" v Ostravě(web.stránky) a po odblokování obrazu byla out jednotka Columbus(60 tis). I když jsem se zařekl,že do toho už nikdy nepůjdu,tak na základě zdejších recenzí jsem se zastavil ve Strakonicích . Prostě pořád platí, i když dva dělají to samé ,tak výsledek může být velmi rozdílný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...