Přejít na obsah

Kódování funkcí na Superba III (VCDS)


kokta7

Doporučené příspěvky

Podle dřívějšího popisu je to o hodnotě v adaptacích brzd. VW tam narozdíl od Škody má údajně nastavenu hodnotu pro úspěšné plnění. Velmi zajímavá by byla zkouška brzd - tedy jestli je to pocitová věc ohledně nástupu účinku a nebo je rozdíl i brzdných drahách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, p2p napsal:

Dneska peknej pokec s Ferdou25 a jestli je neco, co mne moc prekvapilo, je dokonceni vyrobniho nezdaru Skoda na brzdach... Vrele vsem doporucuji si to nechat dodelat (nastavit)... Potom ty brzdy funguji jak maji... :) Po prvnim slapnuti je citit podstatny rozdil... Nejsou ty brzdy uz tak gumove... 

 

Souhlas.  Mám nastaveno už na druhém autě .  Strakonice ??

Editováno: , autor: Joker 85
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, jaroslav75 napsal:

včera mi prodejce potvrdil, že stejný S 3 před FL co měl jako předváděčku brzdil lépe a jinak než současná předváděčka FL se stejnou motorizací

S3 před FL měl podtlakový posilovač brzd ale S3 FL by už měl mít elektromechanický posilovač brzd.

 

Takže pochybuji že kódování pro FL bude stejné jako pro původní S3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte.Existuje niekde vo VCDS zaznam o povodnych hodnotach v Adaptaciach alebo o zmenenych hodnotach?Z nejakeho dovodu mi po nastaveni zobrazuje chybu 560917 -nieco nie je korektne nastavene,a BCM nevie roroznat nejake prisposobenie(nevsimol som si hned tuto chybu,cize neviem presne po zapnuti coho sa objavila).Kodovanie som pozeral podla Logov,ale tam sa nezmenilo nic v ziadnej jednotke.

dakujem za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte.

Nedalo mi to a vrtal som sa trosku v diagnostike-skusal niekto,resp je bezpecne v 09 Central electronics-cez Basic settings-Resetting of all adaptation values? Do akej fazy sa vrati nastavenie jednotky?Pise sa ze do vyrobnych nastaveni-znamena ze bude uplne cista alebo taka ako auto bolo nakodovane pri vyrobe?Vdaka

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm nejak mi to ale nelezie do hlavy ze by mala byt uplne uplne cista,nakolko ak referencujes virive klapky a podobne veci okolo motoradavas resetovat vsetky adaptacie a motor si sam resp riadiaca jednotka sama vytvori "nominalny" program a podla udajov z cidiel nasledne upravi potrebne hodnoty-skusane na bratovej Audi A 5. Z toho som dedukoval ze by jednotka centralnej elektroniky mala podla zapisanych tovarnych nastaveni nastavit "zaklad" ako vyslo auto z fabriky a dalej budu mozne ine adaptacie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fabrika(default setting) = výrobce jednotky a ne Škoda nebo VW nebo Audi, tam Ti tvůj úsudek trochu pokulhává, ale jestli se Ti vůbec ta rutina spustí(o čemž pochybuji) tak by měl zajímal finální výsledek....určitě si před tím než to spustíš vytvoř zálohu aspoň ve formě csv z jednotky na adrese 09, jestli to opravdu proběhne, budeš mít do rána co dělat....:-D a pak to doladí online v servise, ale aspoň tam nepojedeš na laně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a jak má asi VSDC vědět,v jaké konfiguraci tvé auto vyjelo,kdy konfigurací je několik :-) :-) :-).

Vířivé klapy u A5 dáš akorát do základního nastavení,nic víc,nic míň,tam se nic z čidel neupravuje,tam je úplně jiný problém.

Jinak jak píše ferda a...můžeš vyzkoušet :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prave preto ma to zaujimalo co si o tom myslia vacsi borci ako ja. Co sa tyka zakladnej konfiguracie,z prace viem ze do parametrizacnych suborov jednotiek svetiel ukladame takzvane factory setting,resp ich tak flashujeme,ale je tam moznost upravy uzivatelom,resp automobilkou-ale to zkladne nastavenie obsahuje vsetky parametre pre plnu funkcnost systemu. Ale pochopil som,nebudem pre istotu skusat,aby som zbytocne nedopadol na odtah. Skusim sa spytat na niekoho,kto vrati podla ODISu auto naspat do tovarneho nastavenia.Zaujimalo by ma vsak,ktora z adaptacii zapricinila tu chybovu hlasku 560917.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.stemei.de/pages/coding/skoda-superb-3v.php

https://ankk-vagcom.com/category/codages_vagcom/skoda/skoda_superb_3v/

tady přidávám nějaké kodování co jsem našel pohledal třeba to někomu pomůže pár věcí jsem podle toho dělal a nebyl problém ale neručim za vše 

KODOVÁNÍ.xlsx VCDS.pdf MQB Codierungen.docx

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...