Jump to content

Kódování funkcí na Superba III (VCDS)

kokta7

Recommended Posts

před 25 minutami, Leonekkk napsal:

@PolliTaky si myslím že to nebyl moc dobrý nápad….vím  co to obnáší a určitě ti VCDS a car scaner nepomůže. Ten panel máš Virtual nebo klasicky?

Klasické oba, ten sportline jsem hodil už do koše

Tohle nemusi bejt takova katastrofa a jde to mozna zachranit i s VCDS zalezi co vsechno jsi pomackal (jestli jsi si smazal nekde adaptace tak bez zalohy uz to bude trosku horsi ale muzes postnout obsah slozky c:\Ross-Tech\VCDS\Logs\😄 To ze nejaka jednotka nema LONG-CODING nemusi nic znamenat je to u novejch aut casto presunute pod adaptace (ale zrovna ta jednotka ABS co jsi posilal by ho mit mela :-D). Pokud auto nastartuje tak to jeste neni uplne hotovo 😄 

Kdyz pojedes do skodovky tak ti muzou rovnou ty budiky vymenit pokud nejsou kradeny 🙂 

Jeste nez zacnes blaznit tak bych smazal vsechny chyby co jdou z jednotek a sel se 1-2km projet a teprve potom bych resil co kde zustalo 🙂 

Edited by oneb1t

• 4 weeks later...

Zdravim. Pri ambientnom osvetleni mi nefunguje regulacia svietivosti dokonca aj ked dam vypnut tak to nevypne. Neviete mi niekto poskytnut vase kodovanie ako vyzera aby som si to vedel prekontrovat?

• 2 weeks later...

Pred rokom sme kúpili S3 LaK a zistil som že sa tu niekto hral s kódovaním pokus omyl a aktivoval všetko možne čo sa dalo kde je napr.: aktivovaný TV tuner, vyhrievaný volant a iné. Je to možne dáko cele dát do pôvodného stavu aby mohol nakódovať len to čo potrebujem. 

Ďalej by potreboval poradiť ako nechať stále aktívny monitoring pri cúvaní a mŕtvy uhol často sa mi vypína.

Mam pocit že mi dobre nedobíja pol ročnú batériu Bosch ci nie je zle vypnutý stop štart lebo vo vcds je nastavene 7,2V s dôvodu že dostávam často hlásenie o slabej batérii

Pri vcds vždy dostávam tieto chyby tak neviem čo znamenajú ci sa jedna o chybu alebo je to normálne:

chyby.txt

Presne tak keby mal historiu co sa vsetko upravovalo tak by to skusil dat nejak nazad ale bohuzial nic take nemam. A tieto chyby mam prave nonstop od kupy  aj ked som uplne dobil baterku tak preto nemam tusenie ci to nesivisi s problemom ked sa niekto predomnou hral s kodovanim pokus omyl.

Ahoj. Hledal jsem jak nakodovat plynovy pedal aby nebyly prodlevy pri seslapnuti. Nasel jsem 2 zpusoby. 

1. RJ servo rizeni/adaptace/posilovac rizeni/  z krokove rizeni casem prepnout na rizeno primo prahovou hodnotou.  Mam pocit ze se to dosti zlepsilo.

2 . RJ motor/dlouhe kodovani/bit 0 zmenit na bit 1.  ( melo by to byt bit 0 skoda manufacture na bit 1 audi)

Ma tento 2.zpusob nekdo vyzkouseny?  Funguje to?  Diky.