Přejít na obsah

Smart Light Assist


kokta7

Doporučené příspěvky

V 8. 12. 2015 at 21:32, KarelM napsal:

Dík za vlastní a velmi užitečné postřehy. Pokud mám zapnutý SLA a vidím, že včas nezareagoval, dá se jednoduše přepnout na potkávací světla? Myšleno jen jednoduchým klasickým přepnutím páčky.

Teoreticky ano, prakticky je to nekdy problem. Jsou totiz 2 moznosti:

1/ SLA automaticky nezareagoval a do doby kdy prepnes (zjistis, ze nezareagoval; sahnes po pacce; prepnes) SLA  automaticky nezareaguje, se ti packou opravdu podari prepnout na potkavaci svetla. Vse tedy OK.

2/ SLA automaticky nezareagoval, ALE do doby kdy prepnes (zjistis, ze nezareagoval; sahnes po pacce; prepnes) SLA  automaticky ZAREAGUJE. SLA je tedy automaticky prepnuto na potkavaci svetla.  Packou (a stejnym zamyslenym ukonem jako v 1/) se ti podari zapnout svetelnou houkacku. Takze xenon protijedoucim primo do obliceje... Toto mi z pohledu uzivatele nepripada OK. [Automaticke prepnuti na potkavaci je samozrejme signalizovano, ze zmizi kontrolka dalkovych, ale to v techto momentech typicky nezpozoruji, kdyz koukam na silnici, jestli oslnuji nebo ne. Take ubytek svetelneho toku neni nekdy pri prepnuti z dalkovych na potkavaci tolik zrejmy, protoze pri dalkovych je napr. uplatneno vyrezavani stredu, boku, ...]

Celkove vsak SLA funguje solidne a je to dobry pomocnik na dlouhe cesty. Az na ty horizonty (uz zde bylo diskutovano).

[Superb III]

Editováno: , autor: pavel7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 11. 2016 at 21:40, eMeF napsal:

Mam spis opacne pocity i kdyz jsem to stale jeste nedeaktivoval a porad tomu davam sanci. Krom obcasneho oslneni protijedoucich a tedy problikavani me stve par veci. 1) Na prazdne dalnici mi malokdy rozsviti plne dalkove svetla - neustale stini levou cast plochy u vnitrnich svodidel. 2) Chovani je dost nevyspytatelne a jednou jsem zazil dost neprijemnou vec - SLA pustilo dalkove svetla na uzke slnici zrovna kdyz jsem mijel z jedne strany auto a z druhe chodce. Auto sice odstinil, ale chodec vypadal, ze skoci to prikopu. 3) Kdyz zapnu na pacce automaticke prepinani tak se uz neda vypnout pokud SLA zrovna nesviti dlouhyma svetlama. Obcas zavaham jestli to zase SLA nepos..e a pri snaze ho vypnout nekolikrat problikam protijedouci auto.

S 1/ a 2/ nemam problem

1/ lepsi, nez by oslnoval "pres caru". Nekdy byvaji uprostred dalnice nesmyslna (nesouvisla) krovi, SLA tam bude tezko "videt".

2/ lepsi, nez kdyby dal potkavaci a tys nevidel chodce. Chodec muze snadno "zastavit" a pockat.

3/ Ano, presne toto me take stve.

Editováno: , autor: pavel7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...

Veľmi často používam Smart Light Assist - automatické zapínanie diaľkových svetiel a natáčanie xenónov tak, aby som neoslňoval protiidúcich vodičov. Príde mi to ako super vec, avšak často sa mi stáva, že na mňa protiidúce autá blikajú - ako keby sa xenóny natáčali s príliš veľkým oneskorením. Aké máte skúsenosti ostatní? Stáva sa vám to tiež alebo mám len ja niečo zle nastavené? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenost je, že tyto asistenti se chovají v každém autě jinak. Já byl naprosto spokojen s radarem, fungoval na ACC super a nehlásil plané poplachy. Co jej vyměnili kvůli opravě nárazníku, chytá boční plané poplachy, brzdí pozdě a neustále mi rozsvěcuje červené autíčko na maxidotu....Opruz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Problém bude pravdepodobne s riadiacou jednotku, ktoré je na svetle. Presne ten istý problém som mal - ľudia na mňa blikali a problém som mal aj s tým, že občas mi hlási nefunkčné obrysové svetlo. Bol som s tým v servise, na skúšku vymenili riadiace jednotky medzi ľavým a pravým svetlom. Na druhý deň systém hlásil nefunkčné druhé obrysové svetlo a odvtedy na mňa nikto neblikol kvôli diaľkovým. Tento týždeň mi majú meniť tú riadiacu jednotku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak nevím, jestli se mi to zdá nebo ne, ale ve Sport režimu se naklání světla rychleji. Možná je to jen pocit, nicméně i manuál to potvrzuje. Samozřejmě taktéž asistent ručně vypínám na klikatých silnicích popř. s klesáním/stoupáním, tam to stihne bohužel oslnit. Jinak kvůli problémům se svícením Xenonů "do země" (řeší se např. zde - https://www.skodacommunity.de/threads/xenon-bleibt-unten.117644/ ) mi dělali základní nastavení a kalibraci...a mám pocit, že probliknutí protijedoucích vozidel se zredukovalo tak o 50%.

Xenonové přední světlomety
Světlomety se přizpůsobují dynamičtěji směru jízdy než v režimu Normal » strana
68.

@Plzeňáček dej pak vědět ohledně mizerného ostřiku, řešil jsem to zde -

...a servis nezájem, Škodovka také nezájem... (tedy ale ty myslím nemáš Combi, tak možná je to OT)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Se SLA jsem nadmiru spokojeny. Nicmene, kdyz mam zapnute pouze denni sviceni a dam blinkr, tak bila "hokejka" zmeni barvu na oranzovo a zacne klasicky blikat. Kdyz se blinkr vypne, tak se opet rozsviti plne bila "hokejka". Me se libi na superbech, ze po vypnuti blinkru se denni sviceni ve svetle rozsviti postupne do plne intenzity. No a zrovna u me to neni postupne, ale hned naplno. A vsiml jsem si, ze u vetsiny superbu je to krasne postupne, jen asi u 3 to bylo jak u myho. Cim to muze byt?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Dotaz pro uživatele SLA, jak dlouho vám trvá, než se světla po ztlumení (případně po korekci) přepnou zpátky na plnohodnotné dálkové? U mě je to cca 6 vteřin, první 3 vteřiny se neděje nic a potom další 3 vteřiny se pomalu rozšíří kužel do dálky.

 

Zkoušel jsem v nastavení individualizace dát adaptivní světlomety na "Sport" ale rozdíl vidím pouze v natáčení, nikoliv v reakci dálkových.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...