Přejít na obsah

Špatný 3. a 4. převodový stupeň


ELXEL

Doporučené příspěvky

Dneska se mi objevil problém s převodovkou - rozjížděl jsem se na dálnici na 3 a pak mi tam zaboha nešla zařadit 4, pořád to vyskakovalo. Dal jsem tam 5 a jel dál. Ale něco je tam špatně.

3 jde zařadit o něco hůř (markantní je to při stojícím autě a vypnutém motoru, když to zkouším) a když je zařazená, tak má páka jakoby dost velkou vůlí a když zařadím 4, tak zhruba v polovině případů vyskočí. Musím se vyloženě soustředit, abych to zařadil správně.

Čistě laicky to na mě působí dojmem, jako by pro 3. a 4. stupeň byl ten mechanismmus řazení jakoby "posunutý" (páka je na svém místě, ale jako by to táhlo, nebo co tam je, bylo kratší/delší).

Samozřejjmě může být i něco špatně přímo v převodovce, to nedokážu odhadnout. Zítra s tím zajedu do servisu, ale jestli máte nějaké tipy, co by to mohlo být, sem s nimi.

BTW: Nevím, jestli je tohle správné téma, ale lepší jsem nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Základní info o staré dobré mechanické převodovkce Škoda (Favorit, Felicia, Fabia) - pro upřesnění co je to vidlička (neplést si s tím - co máte doma na stole :kol-28: ):

 

http://kabinet.fyzika.net/aplety/prevodovka/prevodovka.htm

 

P.S. Nákres pro OIII bohužel nemám, ale princip bude podobný.

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík. Auto je doma, byla to vidlička pro 4. převodový stupeň (zvláštni, myslel jsem, že pro 3 a 4 bude společná, ale já tomu houby rozumím). Akorát jak jsem asi po sto letech jel šalinou, tak jsem úplně zapomněl, jaký tam občas jezdí pěkný koc. :kol-41:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...