Přejít na obsah

Elektrická ruční brzda a konečně auto hold


kokta7

Doporučené příspěvky

post-78913-0-17652900-1430344801_thumb.j

Je první model, který je vybaven elektrickou parkovací brzdou. Tato nová technologie nejenže nechává více prostoru mezi předními sedadly, ale také přispívá k bezpečnosti a komfortu. Díky funkci Auto Hold (konečně, to trvalo) brzda vozidlu zabraňuje v tom, aby při rozjezdu sklouzlo dozadu, aniž by se přitom řidič musel dotknout brzdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mozna ten figl spociva v te vete "Pokud by se vozidlo pri rozjezdu do kopce zacalo samovolne pohybovat smerem z kopce...." Mozna ten priplatek resi tuto stuaci.

Ono mezi nami to stejne bude jenom v naprogramovani nejake ridici jednotky - funkce XY zapnout ANO x NE :-) Ale proc to zakaznikovi neprodat zvlast ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale prave to co je v tom manualu jsem ja popsal. Automaticka parkovaci brzda se zaktivuje sama pri urcitych podminkach(vypnuti motoru, samovolne sjizdeni vozidla z kopce, pri otevreni ridicovych dveri, atd.). Pricemz rozjezd do kopce je jen ze zmacknes brzdu a auto drzi, nesviti zadna kontrolka, proste 2s drzi pak povoli. Jak rikam velice podobne systemy, ale pokazde jine podminky pro jejich aktivaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bladik: trochu to motáš.

 

Funguje to následovně: Zastavíš a automaticky se zapne AutoHold. Tj. nemusíš mít nohu na brzdě, ani nemusíš "zatahovat" elektronickou ruční brzdu. AutoHold tě drží, dokud se nerozjedeš. Systém je schopný zajišťovat vozidlo asi 10 min, pak převezme zajištění vozidla automaticky parkovací brzda. To samé kdybys vystoupil, vypnul motor, atp.

 

Zjišťoval jsem detaily a má se to tak, že Asistent rozjezdu do kopce je možný kombinovat pouze s manuální převodovkou. DSG to již obsahuje. Takže v manuálu v kopci zastavíš a auto bude držet AutoHold - např. 5 minut. A někdo kdo moc neumí se spojkou se začne rozjíždět, AutoHold pustí a než mu pořádně sepne spojka, tak by mohlo vozidlo couvat zpátky, od toho tam je ten asistent....

Editováno: , autor: Martin Bednář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak Škoda doslovně uvádí:

Elektronická parkovací brzda vozu Superb je vybavena funkcí Auto Hold, která zabraňuje samovolnému pohybu vozu a řidiči tak poskytuje větší komfort jízdy při rozjíždění a vyšší bezpečnost. Pokud se vůz zcela zastaví, zabrzdí ho dva elektromotory na zadních kolech na místě. Řidič pak může bez obav uvolnit nohu z brzdového pedálu. Jakmile znovu přidá plyn nebo u manuální převodovky začne zabírat spojka, funkce Auto Hold se automaticky vypne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Ahoj, moc prosím o radu. U S3 mám autohold (manuální převodovka) a začal problém s tím, že při rozjezdu mě nechce pustit. Auto drží a musím skoro pálit spojku, než překonám ten odpor. Hrůza. Raději to už nezapínám. Nevíte co se stalo? Dříve fungoval správně, hezky povolil při mírném rozjezdu. Děkuju moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Všimnul jsem si stejného problému, kdy pár krát se mi stalo, že AutoHold (Zelená (P)) ale i Parkovací (Červená (P)) nepustila a musel jsem manuálně odbrzdit přes sešlápnutý brzdový pedál a (P) směrem dolů. V manuálu se o takovémto chování nepíše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...