Přejít na obsah

ACC do 210 km/h


ferda25

Doporučené příspěvky

do 210? na tos přišel kde. do 160 ne.

edit návod:

ACC umožňuje nastavit rychlost v rozmezí 30-160, resp. 210 km/h (v závislosti na výbavě vozidla) a odstup od vozidla jedoucího před Vámi v rozmezí velmi krátký až velmi dlouhý odstup. ACC přizpůsobuje nastavenou rychlost rozpoznanému vozidlu jedoucímu před Vámi a udržuje od něho zvolený odstup. ACC pomocí radarového snímače rozpoznává vozidlo jedoucí před Vámi až do vzdálenosti asi 150 m. Zobrazení ACC » obr. 184 Rozpoznané vozidlo (probíhá regulace). Linie označující posun odstupu při nastavování » strana 154, Nastavení úrovně odstupu. 

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Já stejně nerozumím tomu, proč tady řešíte jestli je ACC do 160Km nebo do 210Km. Stejně by jste měli jezdit max. do 130 Km.

Nehledě teda na rychlostní omezení, na které silnici si užijete víc jak 160Km - možná v noci na pár kilometrech. Při dnešní hustotě provozu a nespočet stavebních omezení na silnících budete rádi, že se dostanete na zákonem upravených 130Km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze uz mam prakticke skusenosti (u mna bohuzial tiez ACC len do 160).

 

Nastavis si svoju rychlost, povedzme 140 km/h. Rozsvieti sa kontrolka ACC a dana rychlost v lavom dolnom rohu Maxi Dotu (u mna farebny) na bielo.

Auto zacne postupne zvysovat rychlost az na pozadovanu - nie je to taky brutalny zaber ako u Octy II, ktora sa snazila dostat na danu rychlost co najrychlejsie.

Pokial pridavas plyn manualne (je jedno ci sa zatial dostavas na nastavenu rychlost, alebo potrebujes pridat nad nastavnu) kontrolka ACC jemne zosedne - to znamena, ze ACC nie je aktivne ale stale zostava nastavena rychlost; akonahle das nohu z pedala dole tak sa opat kontrolka rozsvieti na bielo a ACC prebera vsetky funkcie (pridavania a brzdenia).

 

Vyborne je, ze mozes pouzivat spojku bez toho aby sa tempomat vypol (co bolo normalne u minulej generacie Supa, Octy...) - tzn svoju rychlost si mozes nastavit aj ked ides zatial len 50 km/h a si povedzme na 3. rychlostnom stupni. Pekne si zrychlujes a doradis az na 6. stupen, akonahle das nohu z pedala ACC robi co ma. ACC sa vypina len ked pouzijes brzdu, pripadne ked sa dostanes do situacie, ze motor ma nizke otacky - povedzme ze mas nastavenu tu 140 a mas zaradenu 6.

 

Ides za niekym, kto je pomalsi a navyse brzdi - ACC je na 6. stupen schopny brzdit az do cca 65 km/h, potom sa automaticky vypne (asi kvoli nizkym otackam) a vyhodi hlasku ze mas stlacit brzdovy pedal.

 

Ak je zaujem o dalsie detaily kludne napisem:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...