Přejít na obsah

Columbus - nejde ovladani na volantu pro bluetooth


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

pritelkyne ma Yetiho 2011 a dostala ho s Bolerem. Chteli tam navi, tak jim tam ve skodovce dali columbuse, vzhledem k tomu, ze s tim nejezdila od zacatku ona, tak nikdo neresil, ze jim nefunguje bluetooth a tlacitka na bluetooth.

 

Columbus ma Firmware dle stitku: 3984, HW: 55, kod: 3T0035680C

 

pres VCDS jsem koukal, ze je v columbusu na kanale 50 ulozena hodnota 1, tzn. ze by melo jit servisni menu, kde lze vycist udaje o software, nicmene po dlouhem drzeni SETUP to nabidne jenom "FM, AM, DAB". V CANu nakodovany je, vcetne "telephone". Nicmene bluetooth nejde. Tlacitka na volantu nereaguji (ani se neztlumi).

 

Nekdo napad cim to? Nemusi tam byt nejaky specialni firmware?

 

Diky moc!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

no, do jednotky telefonu se normálně naloguju. takže předpokládám, že tam je. Jinak by neměl ani ovládání na volantu na tel., ne? dříve tam bylo bolero a prý to fungovalo.

 

To auto je v plné výbavě, senzory, xenony, parkovaci asistent, střešní okno, apod.... bluetooth tam má určitě. Měl jsem to nalogované a právě jsem koukal, jestli tam je kanál 133 a 134 pro aktivaci, ale v jednotce (myslím 77?) jsem tento kanál fakt nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mělo to pouze Bolero, nemusí to mít telefonní jednotku(podívat se pod sedadlo spolujezdce není až tak velký problém). Pokud máš v autě jednotku tak je z vadné série a po čase přestane s autem komunikovat. Zkus ji odpojit(vyndat z ní konektor) a po chvilce připojit. Jinak tento stav bude zapsaný v gateway. V roce 2011 se již montovali jednotky, které kanály o kterých píšeš už nemají(jednotka telefonu je opravdu na adrese 77).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...