Přejít na obsah

Popojíždění auta při stání na kopci + zvuk turba


rennesis

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám 1.4 TSI (103). Když zaparkuju na kopci, nechám jedničku bez ruční brzdy, auto zhruba po 10s vždy popojede (asi se protočí válce) a zase 10s stojí..  Má s tím někdo zkušenost, případně může to někdo třeba ověřit po cestě z práce? :-) .. Do servisu jsem objednanej na příští týden, ale nerad bych, aby mě jako tradičně odbili, že je vše v pořádku.

 

Nechci zakládat další téma, ale mám ještě jeden dotaz k turbu - při nastartování studenýho motoru a vytočení plynu do cca 2000-2500 otáček je slyšet silně svištění turba jako ze stíhačky.. Zvuk se pak projevuje i při poklesu otáček jako bych měl namontovanej blow-of-ventil.. Motor v týhle situaci přidává dost plyn, na dvojku to táhne víc než obvykle. Nejedená se ale o extrémní mrazy - při stání v cca 18°C na sluníčku.. Ujedu 500m a zvláštní zvuk se vytratí. V servisu se to tak špatně bude dohledávat, protože když už tam přijedu, zvuk bude pryč (řešit to budu parkováním přes noc). Chtěl jsem slyšet váš názor.. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při vypnutém motoru a zařazené rychlosti nedrží auto "zabrzděné" komprese, ale tření v motoru. Komprese respektive tlak ve válcích žádný není - neudrží se tam. To je na velkém kopci normální.

 

Zpátečka není víc do pomala než 1. (na Fábiích 1. 3,455, zpátečka 3,182)

 

Při pootáčení se vypnutého motoru může přeskočit rozvodový řetěz, obzvlášť když se motor pootočí v proti směru správného směru otáčení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...