Přejít na obsah

Svítí nápis SAFE - nejde nastartovat


..TOM..

Doporučené příspěvky

ahoj kluci minulej tyden sem si dovezl skodu superb z nemecka r.v 2011 normalne jsem snim zacouval na dvorek k baraku zamkl a vsechno v poradku vcera jsem chtel ject na TK odemknu strcim klicek do zapalovani a nic a pise mi to "SAFE" navod k obsluze poradi mi prosim nekdo co stim :/bohuzel navod k obsluze nemam nemci to tam nemeli vsem moc diky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak odešla spínačka...nebo něco podobného(na budíkách Ti nesvítí žádná kontrolka od motoru))...ono to spíš píše: Respektujte zamykání SAFE! Návod k obsluze! Auto vidí S kontakt, ale nemá svorku 15. Zkusil bych hledat tajný vypínač. Pokud chceš auto aspoň vyčíst diagnostikou a zjistit kde je problém tak jedině na BCMko přivést po vyndání PINů z pozice 13 a  31 v hnědém konektoru na tyto pozice stálé plus. Následně můžeš zkusit zkontrolovat zda nastartuješ už klíčem...pokud ne tak by mělo jít nastartovat když přivedeš na pozici 14 rovněž v hnědém konektoru plus(ale to musíš udělat jen na dotek, abys mohl po chytnutí motoru drát z toho PINu sundat(jinak zničíš startér!!!!) - tady netečou, žádné velké proudy tak se nemusíš bát, že bys tím něco zničil. To na první pokus stačí a na to, abys  s tím dojel za někým kdo to opraví.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Predpokladam, ze to bude bezpecnostna poistka...

Vid manual:

Bezpečnostná poistka 

Centrálne zamykanie je vybavené bezpečnostnou poistkou. Ak sa vozidlo zamkne zvonku, automaticky sa zablokujú zámky dverí. Kontrolné svetlo v dverách vozidla bliká cca 2 sekundy v rýchlom slede, potom začne blikať rovnomerne v dlhších intervaloch. Žiadne dvere sa nedajú otvoriť zvnútra ani zvonku pomocou kľuky. Tým sa sťažuje možnosť nežiaduceho vniknutia do vozidla.

Bezpečnostnú poistku je možné vyradiť z funkcie dvojnásobným zamknutím v priebehu 2 sekúnd.

Ak je bezpečnostná poistka vyradená z funkcie, kontrolné svetlo vo dverách vodiča najprv bliká asi 2 sekundy rýchlo, potom zhasne a asi po 30 sekundách začne blikať rovnomerne v dlhších intervaloch.

Po ďalšom odomknutí a zamknutí vozidla je bezpečnostná poistka opäť funkčná.

Ak je vozidlo zamknuté a bezpečnostná poistka je deaktivovaná, je možné dvere odomknúť a otvoriť zvnútra zatiahnutím za kľuku príslušných dverí. Prvým potiahnutím za kľuku dverí sa dvere odomknú. Druhým potiahnutím za kľuku dverí sa dvere otvoria.

POZOR

Keď je vozidlo zamknuté s aktivovanou bezpečnostnou poistkou, nesmú vo vozidle zostať žiadne osoby a zvieratá, pretože sa zvnútra nedajú odomknúť dvere ani otvoriť okná. Takto zamknuté dvere sťažujú prístup pomoci v prípade núdze - ohrozenie života!

Upozornenie
  • Varovné zariadenie proti odcudzeniu sa aktivuje aj pri uzamknutí vozidla s vyradenou funkciou bezpečnostnej poistky. Stráženie vnútorného priestoru sa však neaktivuje.
  • O skutočnosti, že sa po zamknutí vozidla aktivuje bezpečnostná poistka, vás informuje hlásenie CHECK DEADLOCK (RESPEKT_SAFELOCK) na displeji prístrojového panelu. Pri vozidlách s informačným displejom sa objaví hlásenie Check deadlock! Owner's manual! (Respektujte zamykání SAFE! Návod k obsluze!).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Možná je to střelba bokem, moje zkušenost, když jsem měl sedačku moc vzadu a nedomáčkl jsem spojku uplně na zem, tak motor nestartoval. Ale ne vždy, záleželo na posezu. Budíky ale svítily tak jak mají. Dával jsem to za úkol v servisu při 30, koukali na mně jak na vola, že jim to nedělá. Přišel jsem na to náhodou....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...