Přejít na obsah

Diskuse k novému rychlostnímu limitu 150km/hod na našich dálnicích


jazzleba

Doporučené příspěvky

Zakládám téma k diskusi k nově schválenému rychlostnímu limitu 150km/hod na vybraných úsecích našich dálnic. Jak se k této iniciativě našich poslanců stavíte a jaký máte názor vy? Já osobně to za současného stavu v naší společnosti nijak nevítám a nepodporuji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

150 km/h stejně jezdit nebudu a vzhledem k tomu, kolik řidičů se v dnešní době loudá po dálnicích 100 km/h, myslím, že to moc bezpečné nebude.

Takže to moc nevítám. Také jde o to, kolik těch úseků bude (jestli vůbec bude). Navíc hodně řidičů 130-tku již dnes překračuje, takže budou překračovat i tu 150-tku.

 

Raději bych realizoval 100 km/h na silnicích I. třídy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

souhlas s Jazzleba, vzhledem ke stavu nasi spolecnosti, prumernemu vozovemu parku, stavu silnic, a trendu v zemich s nejnizsim poctem obeti na silnicich - jsem proti. A spis naopak bych rychlost snizoval. A pokud by prece jen k tomu doslo - namontovat na takove useky automaticke raday, zdesetinasobit pokuty, zabavovat auta.

Nechapu jak muze nekdo kvuli par minutam riskovat zivot svuj i ostatnich. Jsme porad hodne pozadu a jak se porad obracime k vyspelym zemim - tak jenom tam kde se nam to zrovna hodi. Ty nejlepsi priklady, i kdyz jsou jednoduche, nikdy dusledne neokopirujeme. Severske zeme... Svedsko: max rychlost 110, pokuty podle prijmu nebo hodnoty auta, atd... todle u nas nikdy nebude, my to udelame presne naopak... asi mame bezpecnejsi auta a kvalitnejsi dalnice.

Bohuzel se to netyka jen tohoto tematu, ale obecne vseho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@runner: si myslíš, že automaticky radary vše vymyslí a vyřeší? ne jenom napakují státní pokladnu nic víc. trošku se zamysli, než vyplivneš tenhle nesmysl.

jaky rychlosti bys chtěl snižovat prosím tě, abych místo 60km/h průměrné rychlosti po čr, měl najednou 30km/h ne? ses doslava zbláznil ne?

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaujimava debata to tu je :-).v nemecku je tiez vela úsekov omedzenych na 120 a nie z dôvodu opráv.A este chcu na vela úsekoch znížiť z dovodu emisií a hluku.Neviem kam sa všetci stale ponahlame.V Nórsku je maximalna rýchlosť 100 mimo obce 80 a obce prevažne 40.A aby nekrmily štátnu kasu dodrzuju rýchlosť.Asi to bude aj výškou pokút a bodovým systémom kde pri prekročení o 11km/h su 3 body na 6 rokov z 10tych.Keby toto platilo na sk a cz tak do pol roka su prázdne cesty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevim, nemám problém v cizině s dodržováním rychlostí a pokutama to není. Dá se říci, že se vždy těším, až překročím hranici.

Většina jezdí skoro na limitu, ohleduplně a plynule. Když se někde omezí rychlost, tak to má svůj důvod a je to na nezbytnou dobu. Ne jak v ČR, kde si každý dělá co chce, rozkope co chce a oplácá značkama jak chce. Atd. atd....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím jsem se nikde nedočetl, k čemu to zvýšení rychlosti má být dobé. Úspora času bude minimální. Naopak více emisí - jsou mi sice primárně u zadku, ale štve mě, že si kvůli nim nemůžu pořídit auto jaké chci. Klidně bych to vyměnil za snížení všeobecného limitu pro rychlost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kokta7: nase rychlostni limity patri k tem vyssim v evrope - i kdyz na to nase dalnicni sit ani prumerny vozovy park nema. Dalsi zvysovani z CR udela zemi s nejvyssi rychlosti. Vazne si myslis ze na tohle mame ? ja tedy ne. A poprosil bych te aby jsi me nenapadal za muj nazor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nesmysl, který vozový park nemá na to jet 150 km/h? Ten na dálnicích už dávno nejezdí, protože je dálniční známka skoro dražší, než dotyčné vozidlo. A že na to nemá řidič? Tam je tedy spíš otázka, co dělá za volantem... 150 se dávno jezdí běžně a co se stalo? Nic moc. Jen se plní kasička MF. Někdo jede 110-120, někdo kolem 130-140, někdo 150 a další daleko rychleji. Největší bordel na dálnici dělají "borci", co neumí jezdit v pruzích, nekoukají do zrcátek, lepí se na zadek předchozího vozu, za špatných podmínek jezdící jak šílení a samozřejmě kamiony a ne auta jedoucí 150 km/h. Uznávám, že tato rychlost nemusí být zavedena na všech úsecích (a také to tak není navrženo) - někde tomu nemusí vyhovovat směrové a výškové oblouky, případně další stavebně-technické parametry, ale tam, co to navrhují, nevidím problém. Nehledě k tomu, že tyto úseky nejsou z těch nejzatíženějších.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Runner opět vše není o rychlosti. Motaji s tím jenom široké veřejnosti hlavu... kdyby jim radši na TV hovna cpali do hlavy, at drží bezpečnou vzdálenost a jak se jezdí v pruzích.

Na úseku Poděbrad Hk nevidím problém, není tam žádný provoz například...

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nesmysl, který vozový park nemá na to jet 150 km/h?

 

Když vezmu v úvahu nejrozšířenější auta v Česku, což je fabie a filcka, tak si tím právě nejsem úplně jistý. Jasně, že ty auta mohou jezdit i rychleji, ale dynamika v téhle rychlosti je prachbídná. Já se s filckou na dálnice už skoro bojím, ty kamiony se při trochu silnějším provozu předjíždějí fakt hodně blbě. Zvlášť, když velká část aut jede 130+. Téměř vždycky někoho přibrzdím a to se snažím čekat na co největší díru. Teď si ti slušnější alespoň uvědomují, že překračují rychlost, takže to tak nějak berou. Ale až to bude oficiálně... Vůbec nejde o rychlos, jakou auto zvládne, ale o dynamiku a v té je v současném vozovém parku hodně velký rozdíl. Mně to prostě přijde jako zbytečné populistické opatření. Máte vůbec představu kolik to bude stát (a už stojí) prachů? Ve finále z toho stejně budou maximálně tři pětikilometrový úseky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom jsem více předvídal, kdo mi co provede a ve 140km/h jsem včas podřadil na 4. A když jsem viděl, že bude problém, tak jsem se včas zařadil, abych nikoho nebrzdil. Jenže já situaci řeším dlouho dopředu a ne až se něco vyvrbí. Zrovna tak i když jedu silným autem a někdo mi to tam hodí a vidim, že za mnou někdo jede rychleji, tak mu po předjetí uhnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě je to hlavně politický lobbing. Když je povolená rychlost 130, tak se najde dost lidí, kteří jedou okolo těch 150 a ty můžou opicajti v pohodě zkásnout. Pokud bude povolená 150, těch, kteří pojedou nad limit, aby je bylo možno pokutovat moc nebude, tudíž se kasa bude plnit pomaleji. Nejhorší je, že ovčani sledují akorát tv hovna, kde jsou jim naservírované informace zkreslené nebo vytržené z kontextu. A plno lidí vykřikuje, jak by sbírali auta a podobné kraviny, ale že se sami můžou taky dostat někdy do situace, kdy na to budou muset šlápnout (a krajní nouze to nebude), pak by se jim auto zabavilo a budou zase brečet, jak se stali obětí systému. Toto je můj subjektivní názor a objektivně si myslím, že tato problematika nejde shrnout do jednoho odstavce, který poskytne řešení. Já jsem pro zvýšení limitu, každý by měl používat na cestě mozek, aby věděl, kolik kde má jet.

 

Na co bych ještě poukázal, tak určitě se u nás nehraje na dodržování bezpečné vzdálenosti, což je podle mě velký problém. A dále jízda v levém pruhu 130, kdy řidič neuhne a školí ostatní, protože on jede podle rychlostního limitu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tady skoro všichni kvakaji ohledně bezpečnosti na cestách a vysoké rychlosti , tak idealni řešeni bezpečnostni situace na cestách by bylo zrušít na mněsic či dva jakékoliv omezení rychlosti :)  za ty dva mněsíce by se idioti na cestach pozabíjely a normální řidiči by raději seděli doma :) a po těch dvou mněsícich byl na cestách pořádek a klid :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

150km/h je optimalni cestovni rychlost. Osobne bych nvarhoval nechat 150km/h vsude a naopak v horsich ussecich rychlost omezovat na 130km/h, 110km/h, nebo cokoliv co si bude zadat aktualni situace.

Na dalnicich by mely byt pouze promenne digitalni znacky, aby se dalo plynule reagovat na aktualni situaci, pocasi, atd...

 

Naopak bych se zameril na zakaz predjizdeni kamionu, protoze to je dle meho nazoru mnohem vyssi rizko nez to, jestli nekdo jede 150km/h.

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pawouk: hele tak to se mi asi ty auta na nasich dalnicich a jinych silnicich jen zdaji... stava se mi bezne ze cumim na auto pred sebou a radeji zvolnim, nebo ho predjedu ze strachu, ze z nej neco upadne. Mi nerikej ze se mi to jen zda. Druhy extrem je treba takovy fiat panda co si to v desti a silnem vetru zene prave tech 150 a vic, a pri predjizdeni se do nej opre bocni vitr... x-krat jsem uhybal autu co se na me z boku pri predjizdeni nalepilo. Kolikrat si na nasich silnicich rikam ze spousta lidi jede opravdu na hranici moznosti [ ridice, auta I silnice ] - je to snad jen muj pocit ?

Editováno: , autor: runner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...