Přejít na obsah

Diskuse k novému rychlostnímu limitu 150km/hod na našich dálnicích


jazzleba

Doporučené příspěvky

V 9. 1. 2021 na 22:13, Kuolematon napsal:

 

Hlavní problém vidím v tom že když povolíš 150 tak budou jezdit lidi ještě více, takže budeš mít 2 pruhy jeden 90 druhý 170 a to se potom těžko míchá.

 

Nebudou, většina lidí jezdí 120 nebo 150

Ty co jezdí 100-120 tak jezdí proto že chtějí uspořit (nad 120 výrazně roste spotřeba)

Ty co jezdí 150 jedou tak protože ta rychlost jim je pořád komfortní a odsýpá, neřeší spotřebu - dokáže tak jet většina auto co je aktuálně na našich silnicích.

 

Po zvýšení limitů se nic měnit nebude, jet výrazně přes 150 km s autem co má do 100 kW je problém takovou rychlost rozumně udržovat, také obvykle konstrukčně přestává stačit a řízení takového vozu už pak ztrácí komfortní prvek. Ideální příklad je taková scala, nebo octavia v 1.6 TDI, takové auto prostě nechceš hnát po dálnici rychleji. Komfortní rychlost pro takové auto končí někde u tachometrových 160 km/h i tak pořád deakcelerovat a akcelerovat na tuto rychlost je s tím autem prostě oser a drtivá většina lidí to podstupovat nebude, prostě pojedou pořád stejně.

 

Těch střelců co je promile to poženou nadoraz aby všem ukázali bezohledu na limity.

 

Ty co mají vyšší kubatury mají obvykle i prachy a už ted to běžně ženou kolem 180 opět je nějaké limity zajímat nebudou.

 

Zvýšení rychlostních limitů samozřejmě nikdy neprojde, protože právě teď je to hlavní příjem dopravní policie a posunutím limitu by se už tyto lidé nedali zkasírovat.

Nikdy se limity nezvedne, je to pouze populistické gesto aby se o straně nebo člověku co to řeší, začalo mluvit, tudíž je tu tato diskuze stejně bezpředmětná.

 

Mimochodem už dnes pokud je dálnice prázdná, tak většina lidí těch 150 jede a je problém se z 90 km/h do levého pruhu nacpat, obvzlášť ve starých usecích D1.

Ale tam rychlostní limit nic neřeší, pokud nebude v obou pruzích 100 km/h bude to prostě problém. Ten to problém řeší tříproudá dálnice, ale tady narážíme na další problém a to jest korupce, kde peníze na třetí pruh končí v soukromém vlastnictví.

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...