Přejít na obsah

pukanie / praskání / cinkání


ramrod

Doporučené příspěvky

A to je ten problem, vůbec nevíte o čem mluvíte a komentujete. Stydlo mi každe auto tím spíš když dostalo naloženo, i když takhle žádné.

Ale tady jde o něco jiného, to praskání není slyšet jen když vypnete motor ale i za jízdy .. a je to vážně hlasité, nekomfortní a navíc dost trapné když vedle vás někdo stojí na červenou a tlemí se vám co to máte za křáp.

Natočím video, mimochodem co jsem vypozoroval tak se problém týká jen nových verzí 1,2 tsi... respektive 66kw (fabia3, toledo, rapid)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je opravdu úsměvné číst co se tady řeší :D

 

Navrhuji několik řešení:

1. odmontovat výfuk

2. reklamovat ve Škodě, že se zahřívá motor a s ním i spaliny, tudíž se zahřívá i výfuk

3. vyměnit za gumový

 

a teď vážně, jestli auto Pepy puká méně než auto Franty je úplně jedno, jedná se o přirozenou věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dobrý den,

mám přesně tento problém "prolupávajícího/cinkajícího a já nevím co ještě" hlasitého výfuku. Je to moje třetí Fabia, měla jsem FI, FII a teď mám tuto Fabii  III 1.2 TSI 81 kw. Ani jedna z předchozích Fabií tento zvuk nedělala. Doma máme druhou Fabii III 1.2 TSI ale 66 kw a ta je uplně, ale úplně ticho. V podstatě všechny Škodovky co znám v okolí jsou ticho. Pochopila bych tento cinkající zvuk po dlouhé jízdě při 30 stupních a až po vypnutí motoru.. Ale auto cinká již po 500 metrech a při chladném počasí a hlavně  během jízdy, to v mém okolí nikdo v životě neviděl. V servisu že mě udělali debila, že to dělá každé auto, přitom tohle prostě není pravda, opakuji máme doma Fabie dvě. Zkrátka reklamace mi nebyla uznána, s tím že je to normální, je to vlastnost.  Ptala jsem se tedy proč nelupe ta druhá Fabia (ač mi tvrdili, že lupe úplně každá Škodovka - jen MĚ to vadí) mi technik odpověděl, že mám dvouplášťový výfuk :-D aha tže druhá Fabia ho asi jako nemá a já jsem jedinná kdo má dvouplášťový...ok, jsem úplně blbá žena. Někteří jste tu psali co jako řešíme, vážení, já bych vám v tomto cinkajícím sgarbu přála jet. Dokonce to slyším v kabině auta jak cinkám na celou ulici. Je to velmi nepříjemné, trapné a lituji že jsem Fabiu II dala rodičům a koupila si tento polský SGARB. S tím autem se vážně nedá jezdit, jsem pro smích. I pán na bráně do firmy mi řekl panebože vám upadne výfuk :-D ne, pane, to je vlastnost výfuku. Škoda sgarb již nikdy!!!! No nakonec dělám jim velmi negativní reklamu, jezdím často po centru města. To je orchestr ! Pokud toto čte někdo ze Škodovky, styďte se !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Uplne_blba_pry Jet jinam. Možná to špatně vysvětlujete, já jsem to taky hned nepochopil. Pokud to dělá při jízdě tak jim to tam nechte ať s tím jedou testovací jízdy po městě se staženým okýnkem aby to bylo co nejvíc slyšet. Oni žijí v dojmu že se jedná pouze o praskání onoho chládnoucího výfuku. Ale těžko říct o co se ve skutečnosti jedná, žeby praskání od výfuku bylo slyšet do kabiny si nedovedu představit.

Nebo dát Fabii 3 rodičům a vzít si zpět F2.

Editováno: , autor: MilanHos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím povedať, že aj na mojej F3 som si to intenzívnejšie "cinkanie" všimol. Na predchádzajúcich autách sa to ozývalo po dlhších svižných jazdách.. na F3 stačí prejsť pár km a už to na parkovisku cinká. Ale za jazdy som si toho ešte nevšimol.. ani keď zastavím a vystúpim pri naštartovanom motore (ak idem napr. otvoriť bránu a podobne).

 

Ako píše MilanHos, skús ich požiadať, nech sa idú na tom aute s tebou previesť a potom požiadaj, aby ste vyskúšali nejakú predvádzačku, ktorú tam majú k dispozícii, či robí to isté. Ak nebudú ochotní, treba skúsiť iný servis.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted stojim ve Znojme na pumpe vzadu u auta a piju kafe. Mam za sebou celkem sviznou jizdu z Praglu a nic mi tu necinka. Asi uz to vychladlo nez jsem si dosel pro to kafe nebo to vedro co dneska je. Za jizdy jsem zadne cinkani nikdy nepozoroval, takze to asi vlastnost nebude... Zkusit jiny servis s prijizdkou ve stylu kdy to cinka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové děkuji vám za reakce. Ano slyším to cinkání i za jízdy, když jedu rychle a mám zavřené okna a vypnuté rádio, slyším ten cinkot v kabině auta (kdybych otevřela okno, přehluší to vítr) Když ale jedu krokem, stáhnu okynko, slyším to cinkání na celou ulici. Popravdě jsem si tu hrůzu uvědomila až tím přítel parkoval před domem a já to slyšela nikoliv z pozice řidiče, ale z venku. Zítra jedu do jiného autorizovaného servisu. Můj přítel pracuje ve firmě kde mají cca 100 Škodovek a 4 automechaniky, ti mi potvrdili že to za jízdy dělat nemá, maximálně po vypnutí motoru a delší jízdě. V tom prvním servisu kde mi neuznali reklamaci věděli že to cinka i za jízdy a považovali to za normální jako tady pan moderátor Maverick. Opravdu jsem bezradná a doufám v jinou reakci druhého servisu. Auto mám na operativní leasing Škoda "se starostmi". Oni chtějí abych platila a nechtějí měnit nějaký vyfuk, katalyzátor nebo i celé auto v případě  problémů, potřebují  vydelavat. Možná toto bude kámen úrazu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možno sa len nerozumiete, po jazde aj mne nie cinká ale puká  a praská ako chladne. Nikdy to necinká a nie je to počuť za jazdy !

Problém môže byť že by bolo dačo vo výfuku, prípadne priečka vo výfuku zle nabodovaná a v tom prípade by fakt mohlo dochádzať aj za jazdy, kedy plyny vo výfuku to rozkmitajú.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale rozuměli mi, auto v servisu projeli několik km, vyfuk pukal, cinkal, tedy typicky dělal zvuky jako pri chladnutí výfuku i za jízdy a na to jsem upozorňovala, jela jsem v tom autě s ním. Proste ne, je to pry vlastnost :D jsem zvědavá co řekne autorizovaný servis číslo dvě. Už po telefonu naznačili že to v normě nebude....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, nahrávku dělat budu. Každopádně je to ten stejný zvuk jako je na videu v této diskuzi na stránce číslo jedna, akorát se to objevuje i za jízdy. Pročítala jsem to důkladně a někteří jste odpovídali že proč by to nemohlo tento zvuk dělat za jízdy a až někdo natočí něco jiného než je normální zvuk chladnoucího výfuku ať se ozve :D tak nevím zda nedošlo k nedorozumění. Přece si opravdu nikdo nemůže myslet že může chladnout výfuk za jízdy a je to v normě, ale podle některých asi ano. Říkám nerozumím tomu, proto to řeším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybych tomu nerozumněl (jakože úplně taky nerozumím) tak alespoň nebudu nepříjemnej na členy fóra. Chcete vědět názory lidí tady na fóru tak vám své názory píší a rozhodně bych nečekal že se tu objeví jen kladné názory.

 

Já jsem si dnes obcházel auto abych se mrknul na následky potom co část cesty cosi poletovalo na karosérii a podběhy od kol(poznamenávám cinkalo to), naštěstí jsem nic nenašel ale zároveň jsem všude slyšel tu krásnou zvonkohru a to nejen od výfuku ale i brzd a z motoru. Toto je ale zcela běžný stav, který jsem měl i na Fabii 2. Do auta nic neslyším ikdyž si vypnu rádio.

Není to cinkání třeba jak jsem měl já dnes odletující bordel od kol? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahrávku udělám, ale fakt stačí když se podíváte na video v této diskuzi na stránce cislo jedna, přesně tento zvuk to dělá za jízdy, pri volnoběhu a potom po vypnutí motoru než výfuk zchladne (po vypnutí motoru to neresim - to by mělo dle většiny lidí i automechanika být v pořádku) Ale řeším tento zvuk za jízdy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji všem za reakce. Jedna z reakcí byla zda technik vůbec věděl že to puká za jízdy, sice jsem na to upozorňovala během jízdy ale je možné že došlo k nedorozumění, tak jsem zvedla telefon a servis kde mi byla zamítnuta reklamace mi potvrdil že v komunikaci se Škodovkou opravdu uvedli i to, že to hlasitě lupe i během jízdy, a dle vyjádření Škodovky je to v normě. Servis mi nejprve tvrdil že takto lupe každé auto, ve včerejším telefonátu už názor změnili, ne nelupe takto každé auto. Lupe zkratka moje. Další zkušenost je, že mě v dalším servisu odmítli, kdyz jsem popsala o co jde, že nepůjdou proti Škodovce, a že si myslí že jsem jako jednotlivec proti nim bez šance. Teď tedy pojedu do servisu, kde jsem zamlčela o co jde a jsem zvědavá na jejich názor. Začínám si zvykat že budu jezdit a u toho hučet jako lupající stará kamna. 

Editováno: , autor: Uplne_blba_pry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono se to lehko posuzuje v reklamačním oddělení na židli v boleslavi.. Uvidíte co řeknou ve třetím servise. Tady tomu uživateli řekli že je to vlastnost katalyzátoru a že se to časem vypálí a sklidní tak uvidíme co nastane dřív, zda úspěch v servisech nebo ztlumení :D

Editováno: , autor: MilanHos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...