Přejít na obsah

bouchnutí od převodovky při rozjíždění a řazení


jardaptak

Doporučené příspěvky

Veď ja sa na fabii I momentálne dočasne vozím a pred O1 som sa na nej vozil 4 roky. Takže tiež to viem posúdiť. Píšem práve, že mi vadí zvuk po pridaní plynu. Nepovažujem ho vôbec za športový. Nijako razantne som nešiel, potreboval som sa normálne rozbehnúť, pripojiť, prípadne obehnúť a zvuk bol dosť rušivý a nepríjemný. Samozrejme bežne budem mať pustené radio, čo zmierni tento zvuk. No prišiel mi proste vyrušujúci aj pri pokojnej jazde. Možno na obranu FIII musím dodať, že som pri testovacej jazde rovno presadol z O1 1,8T a preto taký šok. No na 13 rokov staré auto FIII odhlučnením motorovej časti žial nemala.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

tak jsem dnes byl v servise, na objednání po 14 dnech...mám najeto přesně 5000. S technikem jsme to projeli a shodli jsme se, že to bude reakční vzpěra od převodovky (spodní silentblok převodovky), pak šlo auto na zvedák, vše bylo dotaženo, nic povoleno, silentblok funguje tak jak má. Asi to je zřejmě vlastnost, prý to některý auta dělají některý ne, možná i záleží na teplotě, když je velké teplo, tak to bouhne víc a v chladnu z rána skoro vůbec, takže záleží jak je pak guma měká. Napsali jsme zápis závady (abych měl klid na duši :-) ) a tím jsme to ukončili, takže už to řešit nebudu a uvidime na první garanční prohlídce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

 Treba premazat mazacim tukom G000405A2  ulozenie prevodovky mne to pomohlo.Fabia 3 1,2 tsi 66kw rok vyroby 7/2015.Vobec to neklepe.                                                             Lůžko převodovky - hluky při přejezdu nerovností  

Model: 
Fabia II, Fabia III, Roomster 
 
Motorizace: 
1,0 MPI/ 1,2 TSI / 1,2 HTP/ 1,4 MPI/ 1,6 MPI  
Motory ve spojitosti s mechanickou převodovkou MQ100 nebo MQ200 
 
Reklamace: 
Při přejezdu nerovností jsou slyšet klepavé hluky z přední části vozu, zejména  
z oblasti převodovky. 
 
 
Příčina závady: 
Hluky mohou vycházet z uložení převodovky 6Q0199555AR 
Lůžko převodovky - hluky při přejezdu nerovností  
Řešení servisu: 
Promazání gumových pracovních ploch uložení převodovky mazacím tukem 
G000405A2  TPI 4/2016 technicka konference Skoda priamo zo Skodovky.Super servis co mi to pomohol zrealizovat bol TODOS Zilina,neodporucam ist do servisu IMPA ZILINA. Auto tam bolo 8 hodin a h....o urobili.

Drzte sa Skodovkari a pevne nervy.S pozdravom Indyjones8379

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 roky později...
  • o 1 rok později...

Klápání motoru při řazení jsem na Polu s motorem 1.2 66kW zkoušel reklamovat x-krát a už jsem to vzdal i když mi přijde motor v uložení velmi volný.

Nicméně teď při najetých 64 tis.km se mi začala po přidání plynu hýbat na 4.RS hýbat i řadící páka, což je věc kterou si pamatuji maximálně ze starých renaultů a jedničkové OI, kde byla táhla.

Ale u žadných dalších aut jsem to nezaznamenal, nedělá to ani SII, ani FIII. Setkal se s tím někdo? Chci to tzkusit ještě vyreklamovat, neboť auto je stále v záruce - do 11/2020.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...