Přejít na obsah

Problémy se spojkou - Fabia 1.2 HTP


LupekT

Doporučené příspěvky

  Přátele poradte.
Mám Fabii 1.2 HTP 6V 44KW , rok 2010 , 60 000 Km.
Po nastartování na volnoběhu ze spojky (převodovky) se ozývá zvuk podobný zvuku šicího stroje. Po stláčení spojkového pedálu , zvuk mizí , řazení rychlostí probíha bez škubáni a jakychkoliv vedlejšćh zvuků. Během jízdy , tetnto zvuk ( šicího stroje ) je nejvíc slyšítelný na 5 a 4 rychlst. Po stlačení pedalu spojky , během jízdy , ikdyž je zařazený rychlostní stupen zvuk mizí. Co může byt příčinou ? Opotřebené spojkové ložisko , vadná lamela a nebo dvojté ložisko , jenž nese hřídele v převodové skříni. Jak zjistit , zda se jedná o spojkové ložisko a nebo dvojté ložisko v převodovce, budou tam nějaké rozdíly ve zvuku ? Moudré hlavy poradte. Samozřejmě chápu , že toto je možno udělat i tak , že spojku a převodovku demontuji a uvid´m co je uvnitř. Děkuji LupekT

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to hádal na spojkové ložisko. Protože za jízdy se převody točí pořád a když to po sešlápnutí spojky přestane, tak to musí souviset jen se spojkovým ložiskem.

 

Tonda-B: Spojková lamela je na drážkovaném hřídeli, takže axiální síla ze spojky se na hřídel převodovky nepřenáší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mohlo by to být dvojité ložisko-kuželíkové. Ale 60 tis. km, to je dost málo. U mě se ozývalo až ve 215 tis. , to je rozdíl.  Zkusil bych nejdřívě vyměnit převod. olej. třeba to ztichne.  Výměna kuželíkovýho ložiska nebo výměna za mladší převodovku s nižším nájezdem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už som počul o prípade kde sa toto ložisko rozbilo po 20tkm. Neviem ale bližšie info, avšak na prevodovkach to býva najčasťejší problém hučania.

 

Ono by bolo najlepšie ak by mu to niekto rozobral a posúdil, či sa tam ešte oplatí vymeniť to ložisko, pretože mechanik čo mi ho vymieňal mi povedal ak bude už veľká vôľa na hriadeli tak je to zbytočné opravovať, pretože môže to začať hučať aj po 10tkm. Ja som na tom už najazdíl 30tkm a bez problémov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych upřesnit kdy a jak se zvuk vyskytuje.

 

Jedoucí auto, zařazená rychlost, sešlápnutá spojka, vypnutý (stojící) motor. Při této konfiguraci se budou točit hřídele v převodovce, ale nebude se točit spojkové ložisko. Zvuk - ano / ne?

 

Po přeřazení (než pustíš spojku) se frekvence zvuku změní nebo je závislá na otáčkách motoru?

Editováno: , autor: McMatej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto muze stat/jet kazdopadne vzdy bezi motor. Nezkousel jsem jet s vypnutym motorem... Nicmene zvuk siciho stroje je vzdy bez spojky a jak na volnobeh, tak se zarazenou rychlosti pri jizde. Pri seslapnuti spojky motor krasne septa.

Nejhlucnejsi je to pri zarazeni 2-ky a 5-ky.Ostatni rychlosti jsou taky slyset, ale uz ne tolik jako ty dve. Zavislost na otackach motoru, pokud myslis pri jizde je stupnovita. Cim rychleji se jede, tim rychleji "sije".

Asi zkusim sehnat jinou prevodovku. Oprava by nejspis vysla draz a hlavne je to casove narocny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych si pořád nejsem zdrojem zvuku jistý. Když šlápneš na spojku, tak se "něco" změní, ale změny (zatížení, otáčky atd) nastanou na 1) celé hnací hřídeli a 2) celém vypínacím mechanismu.

Na druhou stranu je pravda, že oprava vypínacího mechanismu je stejná práce (převodovka ven z auta) jako výměna převodovky.

 

Já jsem si taky jednou ošklivě naběhl na "cizí" zvuk, závislý jen na rychlosti jízdy, skučení při rychlosti 100 až 120 km/h, i při vypnutém motoru. Usoudil jsem, že na rychlosti auta je závislá jen rychlost otáčení hnané hřídele a diferenciálu, takže jsem se strachem vytrhnul převody z auta, otevřel a nic ..... Všechno zdravé.

 

A už nevím jakým omylem jsem přišel na to, že skučelo ložisko na ventilátoru chladiče, který se roztáčel náporovým vzduchem. :kol-48:

 

P.S. "Šije" i při lehkém (částečném) sešlápnutí spojky?

Editováno: , autor: McMatej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle to ma puvod opravdu od prevodovky. Dneska jsem byl u jednoho kouzelnika na auta a diagnozu mel hned. Proste prevodovka. Sezene jinou do 5000kc a i s praci to vyjde na nejakych 7. Da mi na to zaruku a bude to za jedno odpo hotovy. Sice rikal, ze by to resil az se uplne rozpadne, ale ja jsem "punta" a chci to mit tak jak to ma byt. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamárádovi ševelí od nova,naše Fabia také,Roomster zrovna tak a co k nám jezdí zákazníci,tak více méně ševelí všechny.Samozřejmě neznám intenzitu tvého zvuku,mě to zní jako lehké cvrlikání u levého kola,po sešlápnutí spojky zmizí.Ale jestli ti mechanik řekl,že je převodovka v tahu,tak to asi bude pravda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 10 měsíců později...

Využiju tohle vlákno pro svůj problém...Už delší dobu má Fábka ve zvyku hučet při podřazování nebo rozjezdu na dvojku a podobně, v momentě kdy se srovnávají otáčky. Dále se spojka občas hůře chytá a hučí, když přidávám plyn ještě před jejím uvolněním. No a minulý týden se mi párkrát při plné akceleraci hlavně na trojku stalo, že asi prokluzovala, otáčky letěly nahoru a u toho divný zvuk. Domluvil jsem se tedy na servis v příštím týdnu, ale jak na potvoru se mi to dnes při většině pokusů nedařilo nasimulovat, tak zas přemýšlím zda servis neodložit.

 

Jde o to, že spojku těsně před smrtí bych nechal vyměnit, dokud mám čas lítat po servisech, ale chci mít jistotu, že nepůjde o opravu ve stylu pokus-omyl. Opravdu je problém ve spojce? Musí se měnit kompletně? Nebo nemůže to souviset s převodovkou, které už zlobí synchrony? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

101 tisíc km. Ovládací sílu nemohu srovnat, ale nevšiml jsem si nějakých změn. Do servisu jsem musel tak či tak a ke spojce mi bylo řečeno jen tolik, že zabírá vysoko a při krátké jízdě se prokluz neprojevil (stane se to jen někdy, při náhlé akceleraci na třetím stupni). Mechanikovi bylo trochu divné, že je to tak sporadické. Rozebrání jsem odmítl a ještě to budu pozorovat. Blbé je, že jsem teď nervózní při každém předjíždění...kdybych aspoň s naprostou jistotou věděl, čím to je.:mellow:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejně ti nezbyde než spojku udělat. Není to přece žádná darda na tomhle motoru.

Teď jsem teď jsem dělal spojku na benzinovým Stilu který mělo podobný příznaky - tu a tam prokluz při větší zátěži.

Lamela byla opotřebovaná, po výměně spojkový sady je klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Dovolím si malý update. Spojka je takřka po smrti a Jarda měl pravdu, jsem pako. Momentálně hrozí, že budu 2 týdny lítat po světě sockou a ještě je můj mechanik mimo provoz, takže to vypadá na 7+ tisíc za spojkovou sadu a její výměnu v autorizáku, po slevě. Paráda.

Editováno: , autor: Twisted
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...