Přejít na obsah

Přehřátí motoru


Sighart

Doporučené příspěvky

@Ali17- ja som dokazal poruchu nasimulovat tak, ze som po zahriati motora na 90°C vypol kurenie (mam automaticku klimatizaciu, takze som to vypol tlacitkom Off na paneli klimatizacie). Potom som jazdil s autom napr. po dialnici 130-140 na 3 alebo 4 prevodom stupni a motor sa zacal p par km prehrievat. Ochladenie motora som nasledne vykonal tak, ze som preradil na 6tku, znovu zapol klimatizaciu, nastavil teplotu a vnutorny ventilator na maximum a motor sa ochladil na 90°C. Takto som dokazal ist po dialnici bez problemov 130km/hod, motor sa chladil len kabinovym kurenim.

Editováno: , autor: miro_sk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

2.0 TDI, 70000km, pumpa vyměněná před týdnem v NH Caru. Videa jsem si dělal raději 3, ale nebylo potřeba, technik po popisu okamžitě věděl, o co jde. Myslím, že tady jde o podstatně rozsáhlejší "systémovou" chybu koncernu.

Jinak kolega s 1.6 TDI, 60000km si byl vyzvednout auto s novou vodní pumpou tento v pátek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Aj mne sa to stava.

Rychlost 145 kmh, tempomat  a pomaly sa teplota dviha. Ak by som nezakrocil, asi vybuchne motor....

Stiahnem na  100kmh a teplota ide dole. Ako pisete, vsetko je zaruka, v poriadku. Ale mna by zaujimalo, ako budu pumpu vymienat, resp. co vsetko budu musiet rozobrat, vypustit a znovu zmontovat... Pretoze napr. mne povedali, ze to trva dva dni.

Tak len to ma zaujima, ze co vsetko sa musi spravit pri vymene pumpy.

 

A mam taky druhy dotaz.

Tyka sa to auta 2tdi. Otvor do palivovej nadrze. Ak vyklopite veko, vrchnak do palivovej nadrze, tak je tam vidno taky odvodovy vystup. Ak sa dostava voda do toho medzipriestoru, aby to malo kam stekat... Chcel som sa spytat, kam tento vystup az ide? Viete poradit? Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to kde ti povedali dva dni? ...jedine v tom prípade,že si to jedeň deň rozoberú,pumpu objednajú a na druhý deň zložia ...inak sa to mení,ako rohlíky,takže pumpy už sú väčšinou skladom ...rozoberá sa komplet rozvod,časovo to vychádza cca 2hod,ak je pumpa skladom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý večer, pánové. Včera se mi toto stalo také v mém  1.6 TDI, 50 000 km . Má někdo, prosím, nějaké oficiální potvrzení, že se jedná o systémovou závadu již z výroby? V pondělí vezu vůz do autorizovaného servisu a jelikož autu skončila dvouletá záruka letos v dubnu, obávám se, že za cizí chybu budu nucena vyklopit nekřesťanský balík :-( 

Díky za tip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Mám podobné problémy s prehrievaním. Som po záruke a kvôli financiám uvažujem vymeniť vodnú pumpu v neznačkovom servise z tým že diely si nakúpim sám. Našiel som ju na nete s označením  04L 121 011 EX čiže ide o repasovaný diel. Prosím o info či sa dá nejakým spôsobom zistiť ako to repasujú či po výmene nebudú zasa tie isté problémy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak detto, idem z práce cca 120 km/h a na palubke signál STOP - prehriatie motoru, odstavte auto...cca 10 minút som nechal auto bežať na voľnobeh a pomaly teplota klesla zo 125°C na 90°C....pri ďalšej jazde opäť stúpala tak na 60-tke domov, po kontrole kvapalín všetko OK, tak volám do MORISu v KE, doporučenie "nejazdite" a v pondelok do servisu, tak dúfam že to bude tou vodnou pumpou a že akceptujú predĺženú záruku na 4-roky čo som si pri kúpe doplatil...trojročná O3 2,0 TDI 110kW a už sa serie, predošlá mala 12 rokov a obdobný problém s prehrievaním som nemal....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...