Přejít na obsah

Rozvody Fabia RS 1.4Tsi


Doporučené příspěvky

Ahoj všichni kdo máte RS 1.4Tsi,

 zaznamenal jste už někdo projevy natáhlého rozvodového řetězu, případně špatně funkčního napínáku u tohoto motoru. Mám motor CAVE najeto 62 000 a začíná to pěkně chrastit po startu,když s tím 2-3 dny nejedu. Delám pravidelný servis ve značkovém servisu, poslední při 57 700. Díky všem za rady a vlastní zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čo znamená pravidelný servis? Ak tam meníš olej raz 30 tisíc, tak to je minimálny servis, nie pravidelný.

Inak CAVE je staršia verzia motoru v RS-ku a mala svoje muchy (je tu toho na fóre napísané dosť), neskôr bola nahradená už lepšou CTHE. Každopádne, zájdi do servisu a daj to skontrolovať. Ak povedia že je to ok, nech ti o tom vystavia protokol a keď to chrastí iba pár sekúnd, nejak extra to nerieš, hlavne ak to je iba po niekoľkých dňoch státia.
A ak jazdíš na ten premenlivý interval, tak na to zabudni a daj lepší olej. 5W-30-ky s VW 504.00 sú dobré oleje, ale do tohto motora by som určite dal 0W-40 alebo niektorú z lepších 5W-40-ok a interval maximálne 10 tisíc km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Já osobně bych ti doporučil nechat vyměnit sadu rozvodů s číslem 03C198229C... Kde je součástí i nastavovač vačky který je také inovován.. ostatně jako kompletní rozvody i s ozubenejma kolama.. :) 

 

měl jsem ten stejný problém jako ty.. A po výměně je vše ok a při startu krásně potichu. :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím. 

Řeším problém s rozvodovou sadou na Rs. Ptal jsem se v autorizaku na cenu sady, ale bylo mi řečeno že sada se nedodává a po dílech je cena 22 000 Kč za materiál. Na Škoda dílech jsem našel jen sadu od Engine Teamu - má někdo zkušenosti? Případně ta 03C198229C pasuje na CAVE? Co jsem našel tak o CAVE tam nepíší. Díky za případné rady a zkušenosti. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty 03C 198 229 C jsou pro 90kW verzi bez kompresoru, CAVE mají napsanou zde: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03c109158axxx-rozvodova-sada-1-4tsi-1-6-engineteam-25117.html  ale zda to pasuje, to netuším. Zkus se kdyžtak zeptat u VW nebo SEATu, měli stejný motor jak v Polu/Ibize, tak i v jiných modelech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...