Přejít na obsah

Menší problémy po vyměně motoru BMM


Sádlič

Doporučené příspěvky

Zdravim všechny :)

Potřeboval bych poradit. Mam po výměně motoru v oktě scout 2008 2.0tdi 103kw. U toho původního mi vycestovali ven ojnice, tak že sel do kytek :( tak že jsem sehnal jiny motor (ten samy typ) a už zase jezdím. Auto jede jako předtím skvěle a i spotřeba je stejná jenže je tu menší problém a to, že při sešlápnutí plynu tak než plně zabere turbo tak si jakoby zafičí skoro to zní jakoby dřeli ložiska (olej nemizí) a zároven s tim mam i zvysenou kourivost a to docela dost. U staryho motoru to vubec nehulilo jen kdyz jsem presahl 3000 otacek a to byl jen lehky kour ale ted uz jen co slapnu tak se vyvali kour a pokud drzim pedal na podlaze tak to huli hodne. Kdyz auto projedu pres VAG tak ten nic neukaze. Auto je chipnuty a DPFko je vykuchany tak ze chapu ze to musi trochu hulit ale tohle uz je moc. Dekuji za jakoukoliv radu.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No koukal jsem akorat pres diagnostiku na ty vstriky a tam ty odchylky jsou v norme. Chip byl delan na to starym motoru a ridici jednotka mi zustala ta se nemenila. Ja si myslim jestli to prave nedela to turbo ale vubec nevim. Jako kdyz tak mam jeste hlavu z toho staryho motoru a ta je v cajku tak ze v nejhorsim to muzu zkusit vymenit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Dobry den, 

Tehdy v tom byly 3 problemy. 1. byl kdyz menili motor a davali tam to moje turbo tak nevymenili tesneni a proto to tak divne odfukavalo. 2.byl ten kour a to se zjistilo po tom co jsem nechal zkontrolovat vstriky a zjistili ze v tom byly vstriky z 1.superba a ty davali uplne jiny mnozstvi nafty. A 3. problem byl, ze mizela chladici voda tak ze se delalo tesneni pod hlavou a pri tom se jeste zjistilo ze ten motor co jsem sehnal nemel okolo 130tis km ale minimalne 300tis km, protoze ta hlava vypadala strasne tak ze se delal komplet repas hlavy ;) kdybych to tenkrat hodil ze skaly a koupil neco jineho tak bych urcite dost usetril :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...