Přejít na obsah

Čím vás nová Fabia naštvala?


Pepav

Doporučené příspěvky

Mám F3 81 kW 1,2 tsi asi rok, najeto cca 7000 km. Všechno zatím dobrý, jen mě štve jak se u tohoto auta změní zvuk motoru po přezutí na zimní plecháče (už je to zde na fóru vícekrát zmíněno, viz #plecháče). V zimě to prostě nechutně bublá (katalyzátor?) a chroptí (asi sání). Po přezutí na letní alu kola to je úplně jiný auto, zkrátka zvuková pohoda. Spolucestující chválí, jaké mám tiché auto. Tenhle jev jsem u žádného jiného svého auta nepozoroval (a že jsem jich měl). Protože raději spíš "poslouchám" auto, než autorádio, tak si asi budu muset koupit i na zimu alu disky, jinak budu každou zimu trpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, Lupen_cz napsal:

No abych řek pravdu, tak ten zvuk (u indyjones8379) se mi také nezdá v pořádku. Je třeba dodat, že na mobilu jsem ho neslyšel. Ale na reproduktorech je slyšet dobře (je třeba si vyfiltrovat to klapání vstřikovačů).  Právě po přidání toho plynu a následném snižování otáček. Jakoby zvuk suchého "vymláceného" ložiska. Ale to by snad pro servis neměl být problém najít příčinu. Každopádně bych asi zkusil více servisů. Snad se ti to povede nějak vyřešit.

 

Ano, slyšet je to tam docela zřetelně. Já ovšem tento motor nemám k dispozici, takže posoudit, zda to dělá i u jiného auta zde musí jeho majitelé/uživatelé. Ovšem indyjones8379 se pro příště bude muset vyvarovat osobního napadání a bude dodržovat i ostatní pravidla fora - jinak mu nikdo nepomůže a ještě bude mít na foru problémy.

 

před 7 hodinami, indyjones8379 napsal:

No konecne tu niekto nie je hluchy dakujem ti a a nevies co to moze robit mne povedali v servise,ze to robia kladky,ze oni su hlucne 

Zkusil jsi to poslouchat zblízka? Odkud přesně ten zvuk jde? A jaké kladky měli v servisu na mysli? U rozvodů, nebo u řemene příslušenství?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak když se to tady tak rozjelo, tak taky přidám jednu věc co mně štve na f3. Je to sice maličkost, ale dokáže naštvat. Zaparkuju, vypnu motor, vylezu z auta zavřu dveře a zjistím, že jsem nezavřel okno. Následuje: otevřít dveře, zapnout zapalování, zavřít okno/okna(když to není u řidiče, tak držet dokud se nezavře:rolleyes:), vypnout zapalování a nakonec zavřít dveře. Ale proti tomu co tady čtu, tak je to opravdu maličkost. Jo a ještě bych zapomněl, že plecháče jsem v zimě měl poprvé, ale taky naposledy. Ten zvuk s nima je opravdu otravnej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No už u F1 by jsi taky musel při tomto postupu zapnout zapalování, tedy žádná novinka. Tady je ten mínus jen v tom, že zapomenuté okno nejde po vypnutí zapalování zavřít. Dřív to šlo ale jen do té doby dokud se neotevřely dveře. Ale zase šla okna zavřít klíčem zvenku, že?

 

Editováno: , autor: milanxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že i u své F1 nemusím zapínat zapalování (protože švihadla :lol:).

Potom si ještě ze mně dělá srandu kolega s F2 na parkovišti v práci. Naschvál přede mnou stahuje a vytahuje okno u spolujezdce (samozřejmě s dojezdem) a nezapomene dodat, že bych si měl dojet do servisu, aby mi dostříkali barvou karoserie i místa u pantů dveří a v motorovém prostoru:t. Ale stejně bych s ním neměnil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodně mě štve FA (už několikrát za 30 tis. km reagoval nepředvídatelně nebo chybně a někdy mu musím přizpůsobovat jízdu, což mě vadí) nepomohl mi nikdy, jsem zvyklý při řízení koukat na cestu a předvídat. :rolleyes: Mám kombi a vadí mi, že roleta v zimě nefunguje jak má, respektive v zimě v podstatě nejezdí. Samozřejmě mě obtěžuje nutnost před každým startem vypínat start-stop. Také je dle mě špatné nastavení světelného senzoru (nemám rain assist) kdy se při mlze, mrholení apod. nezapínají za určitých podmínek potkávací světla a auto tak na dálnici za deště jede na DLR a nesvítí zadní svítilny. Přes zimu tak mám světla trvale zapnutá. Úplně nejvíc mi ale vadí, že při jízdě za deště ulpívá voda na brzdách a první zabrždění po dlouhé době nemá žádnou odezvu a jakmile stlačím více pedál tak zase tuhou odezvu, vždycky mě to překvapí, tato podle mě vada je ale i popsaná v návodu, takže je to funkce....

 

Jinak jsem ale nadmíru spokojen a i přes výše uvedené chyby je pro mě Fabia výborné auto, které je v mnoha ohledech lepší než konkurence.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...