Přejít na obsah

Čím vás nová Fabia naštvala?


Pepav

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, milanxx napsal:

@Míša Signálka je ve vypínači a nemusíš prohledávat fórum, stačí přečíst a pochopit návod. A v tunelu to poznáš, protože ti zhasnou budíky. A nebo si nech dodělat signálku velmistrem @wirer jak mám já:D

Moment, rozsvítí se mi tlumená světla a zhasnou mi budíky ?! Proč by to dělaly ? Neměly by se spíš rozsvítit ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@wirer Jasně, tak to je dobře :) Právě mě se v autě rožně kontrolka na ovladači světel hned jak zapnu parkovací světla (takže podle toho jak svítí kontrolka na ovladači nepoznám zda svítím parkovacímí, nebo potkávacími světly). Jasně, poznám to podle polohy ovladače a automatika svítí buď denními, nebo potkávacími, ale jen mne to zajímalo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sakra, to zhasínanie budíkov by som už raz konečne tiež chcel vidieť.. :kol-32:

 

Inak pre niekoho môže byť trochu menšia divočina stropná lampička s diódami tzv. catvision, ktoré tiež môžu poslúžiť ako kontrolka svetiel. Mám tam červené diódy a pri každom pohľade do späťáku hneď vidím, či svietim stretávačkami (červené diódy svietia) alebo dennými (červené diódy sú vypnuté).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@brrrrm Nevím, jestli to nebyla ironie (asi jo :D) , ale radši to sem napíšu i pro ostatní. Oni budíky nezhasnou, jen se sníží intenzita jejich podsvětlení (ne nějak razantně) aby tě neoslňovaly - hlavně v noci. A zároveň se rozsvítí tlačítka na MuFu volantu apod.. O catvision jsem nic nevěděl, díky za info -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já s tímto systémem automatických světel a absence kontroly jinak než čuměním na ovladač nejsem spokojen.

Vůbec v poslední době mám pocit, že se automotive průmysl úplně zbláznil.

Dají mi tam nějaký automatický bazmek, který ale musím i dle návodu hlídat, a abych to neměl moc snadné odstraní kdysi standardní kontrolku potkávacích světel, kterou od minimálně favorita až do nástupu SIII a FIII měly všechny škodovky.

To samé, pro mne nepochopitelné, je móda, dávat směrová světla doprostřed předních světlometů - kdy u FIII s obyč světly směrovky proti slunci zcela splývají s potkávačkami.

Další hovadina je easy start neboli polo kessy, úplný nesmysl.

A plně dotykovém rádiu se ani nebavím, to je ergonomicky, navíc bez MF volantu úplná katastrofa.

Opravdu bych chtěl vidět ty hlavy, které vymýšlejí tato "chytrá" řešení.

I z těchto důvodu mě auta za posledních 5 let úplně přestala jakkoliv zajímat či bavit, už ani z nového auta nemám radost, protože je tam oproti starému vždy něco ve stylu výše uvedeného, co mi potom akorát pije krev a větší patla displeje mi to opravdu nevynahradí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně, neslyšel jsem ještě o nikom kdo by dostal pokutu za nezapnuté světla (ani o synovi pošťačky mého urologa :D ), takže asi tak.  :) 

EDIT: Tím myslím bez rozdílu auto/manuál světla :) Na druhou stranu se stačí podívat kolik aut dnes jezdá za deště pouze na denní bez osvětlené zadní části auta...

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reseni je jednoduche:

 

1) priplatit si za plnohodnotny asistent

2) chovat jako driv, kdyz zadne takove asistenty nebyly a zapinat svetla rucne vzdy nebo alespon v pripadech, ktere polovicaty asistent nepokryva.

 

BTW, to ze rada lidi jezdi jen na DRL bez osvetleni vzadu je chyba jen a jen na strane ridice/uzivatele. A muzeme donekonecna diskustovat o tom, jestli by bez denniho sviceni jezdili bez svetel uplne nebo na aktivaci plnohodnotnych svetel dlabou jen prave kvuli pritomnosti DRL.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to ja se hrde hlasim. Pred par lety (10+) jsem vezl kamosku ze servisu. Vyjizdel jsem v Ostrave od toho servisu a v protismeru na me blika auta. Rikam si co blbne vsak jsem v jednosmerce a mezi nami je krizovatka. Pak si najedu na Bohuminskou a mezi zastavkou a krizovatkou u MOL (dnes) stoji policajti. Ja si jeste jako d***l najedu z rychleho do pomaleho pruhu a uz me zastavuji. A pane ridici vite ze nesvitite? Aha uz vim proc na me blikalo to auto. No bylo to za 100 a mam pocit, ze pak jsem si nechaval dodelavat denni sviceni do Felicie:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě celkově EasyLight štval, rozsvítil světla při každém podjetí mostu a když bylo šero, tak mi světla zhasl. Proto jsem šel cestou dodělání RainLight senzoru a ten funguje citelně lépe, hlavně se dá nastavit citlivost a svítím automaticky za deště, od té doby jsem na otočný přepínač nesáhl, navíc pokud je mlha, stačí otočný přepínač pouze vytáhnout a světla se automaticky rozsvítí, tohle myslím některé verze Škodovek neměly

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...