Přejít na obsah

Čím vás nová Fabia naštvala?


Pepav

Doporučené příspěvky

  • kontrolka - vyriešené dorobením ( https://youtu.be/VUupIUeD2FA ) ( http://wirer.sk/ledlowbeam/ )
  • zadné svetlá pri DRL - vyriešené kódovaním (30-40% brzdového svetla) (vo videu ešte aj s hmlovkou https://youtu.be/DTOJLZnyfe0 )
  • easy light - na základe kontrolky vidím, či má zmysel zapínať. hmlovky používam málokedy, no zapnú stretávačky. bohužiaľ, stierače ich zatiaľ zapnúť nevedia
  • "rain" light - nemám, nechce sa mi meniť čelné sklo. ťahania káblov a zapojenia sa nebojím
  • smerovka uprostred masky - nevadí mi to, kvôli "bezpečnosti" mi bliká smerovka + DRL súčastne. navyše použité LED smerovky, ktoré zhasínajú skokovo a je to viditeľnejšie ( https://youtu.be/XfmThIbfcwQ )
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 21 minutami, los pakos napsal:

... navíc pokud je mlha, stačí otočný přepínač pouze vytáhnout a světla se automaticky rozsvítí, tohle myslím některé verze Škodovek neměly.

 

Ano, drive nebylo mozne v poloze Auto aktivovat mlhovky pouhym vytazenim.

Nejdriv bylo nutne spinacem otocit do pozice rozsvicenych hlavnich svetel a az pak aktivovat mlhovky. Nicmene per let nazpet Skodovka (koncern) tuto logiku zmenil/vylepsil prave na dnesni stav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Maverick napsal:

Reseni je jednoduche:

 

1) priplatit si za plnohodnotny asistent

2) chovat jako driv, kdyz zadne takove asistenty nebyly a zapinat svetla rucne vzdy nebo alespon v pripadech, ktere polovicaty asistent nepokryva.

 

BTW, to ze rada lidi jezdi jen na DRL bez osvetleni vzadu je chyba jen a jen na strane ridice/uzivatele. A muzeme donekonecna diskustovat o tom, jestli by bez denniho sviceni jezdili bez svetel uplne nebo na aktivaci plnohodnotnych svetel dlabou jen prave kvuli pritomnosti DRL.

 

 

Aplikuji 2) protože ten automat rozsvěcí světla pozdě, např. pozdě odpoledne, když je zataženo. Ale třeba SII mi v takových podmínkách už sám svítí.

U FIII citlivost nastavit nejde, ač se to píše v manuálu. Mám Style Plus, je tam senzor ala dešťák, ale dešťák to nemá.

 

Za světla nevím, že někdo dostal pokutu. Mi se to nestalo nikdy a to jsem na FI za slunných dnů jezdil bez světel často, cajtům to bylo jedno.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešíte kraviny, mě to funguje jak má. Zapnu to na AUTO, konkrétně po Praze se v tunelech světla sami zapnou/vypnou. Když je mlha nebo snížená viditelnost přepnu jen vypínač. Jednoduché, skvěle vymyšlené. Škoda, že už to zrušili ( u Ambi.) za 1000,-, musí se to objednat s dešťàkem za 6. To čidlo a kablík ( výrobka cca.50 dával do všech verzí jako základ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky nemám problém, pokaždé když si vzpomenu abych to zkontroloval tak světla svítí. Spíš bych ocenil aby i zhasly “včas”, protože doba než senzor zaznamená, že už není pod mostem je delší. Ikdyž možná to je tak sw nastavený. Ale žíly mě to netrhá, nejsem otrok auta, auto slouží mě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes jsem si chtěl dát něco vychladit do schránky u spolejzdce a ejhle, není chlazená. Už nevím co na to říct.

V Polu mám schránku chlazenou, zase nemá osvětlení. Chtěl bych slyšet zdůvodnění toho, kdo toto rozdělení výbav mezi koncernové značky vymyšlí a podle jakého klíče. Mi to hlava nebere.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Jak zde již bylo vzpomenuto mizerný brzdný účinek TSI, neskutečně tvrdé plasty, málo úložných prostor, chlazená schránka,nefunkčnost oken po vypnutí zapalování, dojezdy oken, absence zasterek (budu kupovat a domontuju) 

Přesednul jsem s F1 2005 ELE do F3 2015 AMBI

Editováno: , autor: zwan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- okná - ak máš 4 v elektrike, možnosť vodičove nakódovať

- chladenie - ak máš Bolero/Amundsen, je tam slot na SD kartu - teda nie je miesto pre výduch chladenia

- zástierky - pokiaľ viem, stále to bolo iba ako príslušenstvo (ak si kúpil F1 jazdenú, mohol to predošlý majiteľ montovať)

- brzdy - nikdy som nemal problém, kotúče mám vpredu i vzadu

- plasty - neriešim, nie je dôvod sa ich za jazdy dotýkať a hlavu si o nich trieskať neplánujem

- úložné priestory - čiastočne súhlasím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad ulozne prostory - zalezi, jestli ma HB nebo Combi, jestli ma kasliky pod sedackami, loketku...diru na rezervu a vercajk ma snad kazda, i kdyz rezervu nema nebo ne?

Btw. uz jsme nekdy na neco pouzili ty sitky, co jsou zboku na sedadlech? Nikdy me nenapadlo, co by se do nich dalo dat - mozna tak sluchatka, ale k cemu to mit v aute :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...