Přejít na obsah

Chování zpátečky u DSG


iphonik4

Doporučené příspěvky

Zdravím, tento dotaz je pro spíše majitele DSG převodovky ve spojení s TSIčkem (popřípadě ty, kteří s tím mají zkušenosti). U mojí nové RS TSI (nájezd 1000km) jsem si všiml jednoho jevu. Když při parkování někdy hodím z Déčka eRko, tak v jednom z např 50 případů tam neskočí zpátečka hned a po mírném přídání plynu trvá tak třeba 1-2 s, než auto opravdu jde do záběru a začne couvat. Věťsinou se u toho ozve mírné kliknutí. Ale není to ani nijak hlasité, nebo extra nepříjemné. Je to většinou, když je přechod mezi D a R moc rychlý. Je to normální? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic takového jsem nepozoroval ani na Golfu TSI (jenom 2500 km-7°, suché spojky) ani na Scoutu TDI (12 000 km - 6° "mokré" spojky). Ale to nebude žádná závada, to fakt bude vlastnost DSG, protože mně to zase dělá spoustu jiných věcí, které mi přijdou nenormální, zvláště v souvislosti se Start/Stop systémem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělá mi to totéž u 1.8 TSI 4x4. Vždy když dojedu domů a couvám do garáže do mírného kopce musím počkat po zařazení R cca 1-2s aby při sešlápnutí plynu auto couvalo. Nějak tomu nepřiřazuju že by to byla závada a beru jako vlastnost, která mi víceméně nevadí a počítám s ní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kluci, diky za odpovedi.

Kokto, neboj znam to z manualu. U obou DSG, co jsem zatim vlastnil radim R pouze, kdyz stojim. Jenze stejne to asi nestaci. Zvykl jsem si totiz, ze HNED jak auto zastavi (necekam ani sekundu), tak tam hodim R. A obcas to udela tohle. Tak proste budu pomalejsi :) u predchozi DSG u dieselove RS jsem si toho nevsiml. Nicmene mozna jsem byl pomalejsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...