Přejít na obsah

Dítě v autě = bordel v autě


camillio

Doporučené příspěvky

Nazdar rapiďáci,

 

zítra si jedu pro nového rodinného mazlíka, Rapid 1.2TSI LB Ambition Plus. Už teď ale mou radost kazí neradostná vidina toho, co s interiérem dokážou udělat naše dvě pacholata (4.5 a 2.5 roku). Vysavač si vždycky naplní břicho vrchovatě (písek, bláto, bonbony, drobky, tu a tam nějaký list z javoru...), přední sedačky zezadu hnus (naštěstí koženka v citroenu ZX), kufr plný písku z hraček atd. atd.

 

Takže otázka na rodiče všech malých pacholíků: řešíte to nějak? Už jsem si říkal, že asi na zadní sedačku hodím nějakou tmavou deku, na kterou vždycky posadím ty dětské sedačky a čas od času to vyklepu. Zahnojené boty sundají před autem, nezahnojené asi snesu (uff).

 

Nikdy jsem nebyl příznivcem služby autu, beru to spíš jako prostředek (do současného by se leckdo mohl štítit nasednout :D), ale nerad bych, aby nové zestárlo příliš rychle...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Což já už víceméně rezignoval. Zatím to mám pro sebe uzavřeno s výše uvedeným, navíc jim zatrhnu převážení klacků, naškubané trávy (= okvětní lístky apod.) a jiných blbostí, co jich jen je. Spíš mě zajímalo, jestli neexistuje zázračné, avšak jednoduché řešení. Zas takový šílenec, jako známý, co po každém zaparkování odnese dětské sedačky do kufru aby nepomačkaly zadní sedadlo, to fakt nejsem :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam podobne stare dva caparty jako ty. Bohuzel s tim nic neudelas. Jedine co se mi osvedcilo proti okopanym prednim sedackam je takovej ten prehoz s kapsama. Nebo prodavaj jen takovej igelitovej pruhlednej. To je docela dobry ze dety nezasvinej botama predni sedadla. I kdyz 100% to taky nefunguje. No a potom ti pomuze uz jen vysavac hadr a voda. Popripade nejaky cistidlo na latky:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prima, tak já objednám kapsáře, akorát něco lepšího. Posledně jsme dostali kapsář jako dárek k dětské sedačce a během první jízdy ho synek urval. Ještě přemýšlím nad něčím pod ty dětské sedačky, jak mají kratší sedák, dávaj si ratolesti boty na sedačku auta. Ale to pořeším asi jen nějakou dekou, jako Fezoj07. Díky chlapci :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná by chtělo děti trochu učit pořádku. Mám dvě 3 a 9 let, neexistuje aby při nastupování šlápli na práh, nebo něco okopali, v autě se nejí.

Jediné co trochu ušpiní, tak přední sedadlo ze zadu, ale tom jen proto že když sedí v sedačce tak je to v takové poloze, že nemají nohy kde dát.

Pod sedačkou mám toto http://www.baby-car.cz/cz-detail-278303-roemer-ochranna-podlozka-pod-detskou-autosedacku.html  Akorát já to koupil v kaufu v akci kolem kilča  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v autě ted vozíme ani ne měsíčního prcka a jak je dítě tak automaticky počítám s tím, že to tam bude prostě zašpiněný. A proto mám v autě nějaký ty opatření: hlavně obyč. potahy z Lidlu, který když se zašpiní nebo potrhaj tak mi to nebude vadit,  dále podložka pod autosedačku, organizér na zadní straně předního sedadla , který brání i proti zašpiněni, gumový přehoz na středovým tunelu, a ochranný kryty prahů. Až bude větší tak samozřejmě že bude lézt do auta tím stylem, že si stoupne na prah, je to mrně prostě peskovat ho za to nebudu. A že tam bude jíst? tak bude, nedám mu asi v létě čokoládu, ale ostatní proč ne. Tak se to pak vyluxuje a vyklepe....je to jenom auto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já to s těmi prahy vidím opačně - teď je holt okopou, a když je okopou příliš a nebude se na to dát koukat, tak se pořídí ozdoba. Nejde mi o to udržet auto jak koncertní halu, ale nerad bych koukal na štítící se dospělé pasažéry nasedout po našich ratolestech (jak tomu bylo u minulého auta :D)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v posteli jím - nejsem prase a nedrobím, naopak jsem požitkář, snídaně v posteli je standard. V autě pokud jedu sám tak také jím, pokud s dětmi tak nikdy. Držím se zásady, že dítě, které v autě nejí, nemá ani co zvracet. Vedle tří dětí v autě vozím i dva psy a ti mají konzumaci také zakázanou, také zvrací.

 

Mě uklidňuje víra, že kdybych někomu zaplatil za vyčištění interiéru, tak auto bude opět vypadat jak nové. A máš pravdu, že zde asi hraje roli i fakt, že jsem si vždy pořizoval takové auto, abych na něj nemusel nějak složitě šetřit, nedej bože abych se zadlužil - takou cenu pro mě žádné auto fakt nemá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak u mě taky platí polovojenský režim. Neexistuje jíst v autě maximálně se můžou napít. A jednu dobu jsem měl dokonce sundané kliky na stahování oken, protože si s tím furt hráli a nechávali je otevřené. A prahy to je problém, ale po menší přednášce je vždycky tak měsíc pokoj. 

 

Když se jede na dovolenou tak jsou pravidelné přestávky, každé 2 hodiny a všichni jsou spokojení. A když se vyjde s TESCA a je velký hlad, no tak v klidu než se naloží nákup, nechám je posvačit a potom se jede.

 

Co je lepší nechat je posvačit cca 5-10 minut, nebo potom 10-20 minut uklízet auto.

 

Moje máma říkala z hladu ještě nikoho neroztrhalo. :kol-48:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mé milé rodičů se říkalo, že "z hladu se ještě nikdo nepos...." :D

 

Dneska jsem pořídil chrániče na přední sedačky proti okopání zezadu. Objednáno jsem měl 2x Diono stuff'n scuff, jaké mé (nemilé) překvapení bylo, když v jedné krabici byl místo toho Diono stown 'n go. Ten první má totiž na obvodu drát, je širší, stahuje se zacvakávací přeskou (jako na batohu) a má jen dvě malé kapsy nahoře. Ten druhý je sice skoro 1x tak drahý, ale stahuje se suchým zipem (o délce že by člověk omotal celou opěrku, ne jen ty železa, takže blbě), má hromadu kapes (blbě, děcko do toho bude kopat a jen budou překážet) a co nejhůř, nemá to obvodové vedení, takže to celé tak nějak plandá. A je to užší. Aneb za více peněz mnohem méně muziky. Vracet to nebudu, mám to 120km, jako obohacení to rozhodně nevnímám (ostatně blbě to zabalil už Číňan) a jen mě to štve. Zkusím to aspoň nějak zezadu vyztužit fólií z desek na spisy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u nás v autě to vypadá takhle:

 

potahy z Lidlu za pár kaček, na zadní straně organizér který jsem dostali k postýlce a podložka pod autosedačku koupená v akci

post-5189-0-97666900-1433422039_thumb.jp

 

středový panel krytý gumou, myslím že to je z rapida nebo FIII

post-5189-0-75304300-1433422126_thumb.jp

 

kryty prahů

post-5189-0-57078100-1433422169_thumb.jp

 

 

víc než drobků z jídla se obávám rozteklých žvýkaček :) anebo že zůstanou na potazích :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dandisane, o Fábkách nevím vůbec nic, ale vidím 6x airbag - nemáš náhodou airbag i v sedačce? Pokud jo, nebojíš se, co to bude dělat, když vystřelí pod potahem?

 

Žvýkačky do auta...to bych vyrostl. Naposled jsem si nalepil tenhle humus na příruční zavazadlo v letadle, protože nějaký #@*#% hodil žvýkačku pod sedadlo a ta se přilepila na koberec. A odtama na mou tašku.grrr...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já tohle vůbec neřeším, všechno se dá uklidit, vyčistit, opravit. potahy do mýho auta nesmí, to je degradace. s tím okopáváním předního sedadla se nedá nic dělat, jenom ty kapsáře, jak už tu padlo, ten pořídím časem. naštěstí máme luxusního pracka, žádnej spratek, takže nehrozí, aby si děcko vymáhalo celou cestu nějaký čokolády apod. a když je nedostane spustilo teror v podobě řevu. nenapadá mě proč by to auto mělo být nějak od děcek zničený? co jim dáváte za jídlo cestou, že s tím máte takový problémy? drobky z rohlíku/chleba vysaju v tom nevidím problém a pokud je děcko prase, co neumí samo jest, tak mu přece nedám do ruky třeba banán nebo čokoládu, to dá rozum. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to jídlo v autě je jen taková zkratka. Vlastně jde o to, že tam to dítě vůbec je. Berto takhle - může mít něco velmi ošklivého na botičce a utře si to (nechtěně) o sedadlo. Může něco velmi ošklivého spapat a při jízdě pocítí potřebu se toho velmi rychle zbavit. Nudí se v autě, tak začne cosi od někud dloubat. V autě leze pavouk, rozmázne ho po střešním tapecu. Z kapsy mu vypadne bonbon, který před měsícem dostal od babičky. Vyklepe si písek z hlavy, který mu tam naházeli kamarádi z pískoviště.... všechno běžné, a nijak osouzení hodné záležitosti, které se ovšem na předních sedadlech nedějí. Výsledkem je jistá disproporce mezi přední a zadní částí vozu, která vede k závěru, že dítě škodí vozu. Ale je to vlastně jen relativní jev

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tos mi docela nahnal strach. ani mě nenapadlo tolik devastujících situací. no já jsem to auto kupoval s tím, že to děcka zničí, takže se tomu nějak extrémně nebráním. já jezdím jenom za volantem a tam to mám pořád jak nový, co je vzadu mě nezajímá. až to auto budeš prodávat nebo dávat na protiúčet, tak to nikdo na ceně nezohlední, teda pokud ze sedadel nebudou trčet péra, rozhodující budou ujetý km a výbava, a rok výroby. tak proč to auto budu šetřit pro někoho cizího? dal jsem za to svoje prachy, tak si ho vybydlím sám.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...