Přejít na obsah

Boční ochranné/ozdobné lišty dveří - montáž


wizaard

Doporučené příspěvky

Ahoj, chci doplnit chromované exteriérové doplňky a vedle chromových krytek ostřikovačů jsem objednal taky boční chromové (ochranné) lišty dveří - líbí se mi, jak vypadají. Navíc jsou u Elegance v základní výbavě. Servis mi řekl, že montáž je na 80 minut, případně prodejce zase 1-2 hodiny. Když pominu, že by mě od nich montáž stála tolik co lišty, nemají na mě čas, tak jsem se rozhodl nalepit je sám.

 

Jedná se o tyto lišty: KGA 800 001 (http://www.skoda-dily.cz/eshop/kga800001-bocni-ochranne-listy-dveri.html)

 

Zalekl jsem se ale toho, na kolik hodin práce to odhadli. Moje představa je, že prostor dobře očistím (nejprve nějakým saponátem, potom dosucha a kvůli mastnotě technickým benzínem), prohlédnu, poměřím a nalepím. Nebo je v tom něco složitějšího, co mému laickému oku uniklo? :-) Nebo pokud jste někdo už lišty lepili, budu rád, pokud se podělíte o své zkušenosti.

 

Díky!

 

P.S.: Svědomitě jsem hledal a žádné podobné téma nenašel. Našel jsem pouze v případě neoriginálních lišt na Fabii a starší Octavii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic na tom nehledej, udělej to přesně jak píšeš možná bych si vyznačil přesnou polohu maskovací páskou přesně na hranu a pak tomu hodně pomůžeš lehkým prohřátím horkovzduchem ikdyž teď jsou teploty venku víc než dostačující. Pořádně dotlačit a už to nikdo neurve ta 3M páska drží perfektně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, lišty nalepeny, šlo to lépe, než jsem myslel. Druhá strana se mi povedla lépe než první, ale vypadá to, myslím, dobře. Očistil jsem vodou, vysušil, pak očistil benzínem a s manželkou jsme lepili. :-) Dal jsem to asi 0,5-1 cm pod tu "hranku" na boku a vypadá to dobře. Pošlu pak fotky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal, lepení "samo domo" se povedlo, první strana, kterou jsem lepil, úplně nesedí obě lišty výškově (v místě, kde se "spojují" - mezi dveřmi - je jedna asi o 1-2 mm níže). Viděl jsem ale i originálně lepené z výroby na jiném Superbu a i zde byla jedna strana mírně posunutá (stejně jako mám já), ale to může být dáno i tím, že si dveře různě "sedají" případně byly dveře sundávané, upravované nebo nastavované.

 

Moje rady:

  • Nelepit podle rozměrů, které jsou v návodu, lepit podle hran na dveřích a vzájemné pozice lišt - nemá smysl řešit výšku dle návodu, když hrany na dveřích jasně udávají pozici lišt. Nechal jsem od hrany asi 5-10 mm mezeru, aby lišta nebyla naplácnutá hned na hraně. Pokud se bojíte, udělejte si lakýrnickou páskou linku.
  • V místě, kde na sebe navazují přední a zadní dveře, by správně měla přední lišta mírně přesahovat a zadní naopak. Budete mít jistotu, že zadní nebude drhnout o přední dveře při otevírání (to by se stát nemělo tak jako tak, mezera je tam dost velká, ale přesto se radši ujistit), a zároveň díky hranám lišt dosáhnete kýženého efektu, že na sebe lišty navazují (obě jsou adekvátně seříznuté).

To je vše. Zatím nemám lepší fotku, ale je to i s chromem na ostřikovačích:

 

post-94229-0-87248400-1433922617_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Řešil jsem to včera v rámci 60000 km prohlídky. Požádal jsem karosáře, zda by mi lišty nenalepil. Očistil dveře, odmastil. Měl plastové pravítko, asi metr dlouhe. Naměřil přední lištu a dal pod ní pravitko. Odtrhl asi 5 cm krycí pásky, lištu přiložil na pravítko, odtrhl zbytek krycí pásky, přitlačil a bylo hotovo. Potom si dal pravítko přes přední lištu na zadní dveře a stejný postup. Pomáhal jsem mu držet pravítko. Netrvalo mu to déle než 5 minut. Nic nechtěl, dal jsem mu stovku.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...