Přejít na obsah

Smartlink / Android Auto / Apple Carplay


VojtěchPraha

Doporučené příspěvky

Rozmyslam nad novym telefonom. Viem mi niekto doporucit telefon ktory bude podporovat mirrolink. Samozrejme cena je dolezita, a aj velkost max 5´.

Dik za info.  ( Pripadne ak existuje nejaka prehladna tabulka. )

 

Pripadne info ohladne: Sony XPERIA Z3 COMPACT - prosim Vase skusenosti :) 

Editováno: , autor: JohnTrex
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den potřeboval bych radu...

 

Zakoupil jsem FABII III rok výroby 2016. Mám MT LG G3, musím uznat že aplikace Android auto běhá přes BOLERO perfektně... Ale štve mě jedna věc, nevím jak mám napojit SMARGATE a spustit aplikace od Škody auto (např. Performance, MFA Pro atd).. Když pustím aplikaci v mobilu tak ta po mě chce připojení přes WIFI, ale nevím jak se mám na auto připojit nebo WIFI aktivovat v autě :( Přitom SMARTGATE by měl být v packetu Paket Style Multimedia Plus. Který jsem zakoupil také. V menu BOLERA není žádná ikonka SMARTGATE nebo jiný odkaz. A ani jsem nikde nenašel návod jak se připojit.

 

Budu rád za každou radu děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Dobrý den,

 

mám novou firemní fabii ve vybave Style s radiem bolero. Bohužel tam nikde nemůžu najit funkci Smartlink, takže predpokládám že není aktivovaná. Lze aktivovat nějak přes šikovného kodéra? V servisu o tomto nic moc neví a pletou páté přes deváté.

 

Díky moc za radu :)

Editováno: , autor: Hellou
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

právě v servisu mi nedokázali na toto spolehlivě odpovědet a tvrdili, že tento paket obsahuje pouze Smartgate (funkce wifi a data z CAN busu do telefonu)... což je funkce o kterou mi nejde. Tak nějak ale předpokládám, že při zakoupení tohoto HW se spolu s tím aktivuje i Smartlink. Ale bohužel to nevím jistě a ani oni ne :(

 

mpiotrovsky:
bezva, takže v servisu prostě chtít aktivovat Smartlink a na Smartgate se "vyprdnout"

Editováno: , autor: Hellou
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hellou. Zkus na mobilu v autě najít wifi auta. Ale napřed si stáhni apku. Třeba se ti ta sranda bude líbit. Já ji nemám, stačí mi data z OBD.

 A  Smartlink - dříve samotný Mirrorlink je SW přímo jen v radiu. A ten patlá LG v Polsku teda aspoň můj swing 

Editováno: , autor: mpiotrovsky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wifi v autě nemám, ale to mi moc nevadí :)

Jinak bohužel ve firmě máme více nových fabií v té samé konfiguraci jak já a všichni by chtěli aktivovat SmartLink. Bohužel vyjádření z helpdesku:

"Bohužel Vás musím zklamat, ale dodatečná aktivace funkce SmartLink u vozu ŠKODA Fabia není technicky možná. Pokud jste si
SmartLink nepřidal při objednávce vozu, infotainment Bolero jej v základu neobsahuje a bohužel u tohoto vozu není možnost
aktivace ex post."

 

Přijde mi to jako nesmysl. U Octavií to jde a u Fabii ne, přitom jde o stejné jednotky a žádné tahání kabelů nebo něco tak by se tedy nekonalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skusal som to zatial na roznych telefonoch a rozchodil som to na kazdom. Aj Apple CarPlay a aj Android Auto. To ze SK a CR neni ofiko podorovany neznamena, ze to nepojde. Mirrorlink je ina vec, to nefungovalo ani mne na telefonoch kde je oficialna podpora od vyrobcu ze to ide.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč? Je to funkce k ničemu jelikož s ní funguje jen minimum telefonů.

 

Android Auto je celkem šikovné a na firmě mají všeci telefony buď apple nebo novější telefony s androidem 5. Takže by vše mělo fungovat, respektive na pár oktavkách to jede bez problému. Jde hlavně o google navigaci, předplatné google music a předpoklad vícero aplikací do budoucna (waze apod.). Má to takový veliký display a jde na tom zobrazovat tak maximálně rádio atd. To tam mohl být základní infotaiment a funkčnost by byla víceméně stejná.

 

Jen pro informaci:

jak se zdá, tak ti, kteří mají číslo zařízení Bolera končící na A, tak jim nepůjde aktivovat SmartLink.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...