Přejít na obsah

Dolití nafty z kanystru


sejky

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

mám OIII a vzal jsem si na cestu do zahraničí malý kanystr pro případné dotankování nafty. Zapomněl jsem však, že je OIII má ochranu proti natankování špatného paliva a dotankování z kanystru logicky nejde. Má někdo zkušenost jak to obejít nebo jak postupovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vozit naftu sebou není paranoia, třeba já jezdím výhradně na čistou naftu bez biosrágory a kde jí v cizině pak hledat. Pouze neználek co neví jak škodí biosložka motoru pak může tvrdit že je to zvrhlost sebou vozit. Okolní státy tolerujou karnystr třeba 20 L a kde v Německu pak hledat čerpačku na dálnici když jsou tak 60-80 km od sebne vzdálený. To je pak každej rád za karnystr sebou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

wolfspitzi - zalez zase zpátky do brlohu a nedělej tady bengál. O tom, jak dolít do OIII naftu jsem tady od tebe nečetl ani "ň". Víš, že to jinak pro tebe špatně skončí.

 

Pro ostatní - pokud nemá někdo co říct, jak nalévat palivo z kanystru do OIII, nechť si svoje moudra ponechá pro sebe. Budu to mazat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Sejky : Proc by neslo dolivat z kanystru ?? do O3 uplne v pohode. Zadne omezeni. Nechapu proc by to nemohlo jit ?? Uz sem tam to z 5l kanystru normalka lil.

Vozil jsem sebou bezne rezervivku 5l. pac jezdim jen k Agipu (sbiram body) a pokud nemam sansi po ceste k nemu dojet tak si doliju abych k nemu nekde dojel. :)

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hned po koupi auta jsem se klapkou také zabýval. Myslím, jestli si to ještě dobře pamatuji, že v manuálu je napsáno, že ochranu lze vymontovat. Kontaktoval jsem servis, ale neuměli to a přípravek na demotáž také neměli. Řekli, že to nastudují a pak to někdy uděláme. No a už jsem se k tomu nikdy nedostal. Ptal bych se v servisu, podle mne to jde nějakým přípravkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...

Dnes som kupil lievik vo Forde. Cena nieco vyse 10 eur, co som teda cumel, ale chcel som ho aj hned vyuzit, takze mi na tom tak nezalezalo. Sedi, funguje.

Predajcovia sa tiez cudovali, ze skodovka nema take nieco v ponuke...

Editováno: , autor: misor1994
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...
V 17. 10. 2015 na 9:20, kubikoctaviaIII napsal:

taky jsem to řešil po koupi octavie 3 tdi , nakonec pomohla síla  a už jde lít nafta z kanystru , případně uřízněte kus hadice a vozte s sebou , hadice projde bez problémů a do ní vsunete trychtýř z kanystru 

 

Nemá někdo zkušenost, jaký má být průměr? Na internetu jsem si našel, že tankovací pistole na naftu má mít 24 mm. Zkusil jsem dnes u našich asi tři plus jeden nástavec na kapalinu do ostřikovačů a ani rana.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Dnes se žena vypravila do železářství, prodávali tam hadice jako "metráž". Vzala 1 m hadice s průměrem (vnějším) 25 mm, označená je jako 3/4´´. Do hrdla OIII i SIII zajede jako vy víte co víte kam. Nástavec kanystru napasuju na hadici a děj se příští týden vůle boží při nákupu nafty bez biosložky.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...