Přejít na obsah

Označení BSG a komfortní jednotky Fabia I


I__C__E

Doporučené příspěvky

ty covece nevis vubec nic jak na to koukam ;)

BSG je vsude, zbiha se do ni veskera elektroni a to se pak rozdeluje jeste do pojistek a ruzne propojuje 

 

BSG = centralni ( celkova ) jednotka

Komfortni jednotka = jednotka komfortu ( el. okna, zrcatka, centralni zamykani, DO centralni zamykani, popr. alarm )

 

  jak uz zde bylo psano BSG a jednorka komfortni jsou uplne odlisne jednotky, navazuji na sebe a komunikuji spolu ale jsou to odlisne veci ! ! ! ! !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím pánové,

známý měl jednotku centrální elektriky 6Q1 937 049 C. Zpálilo se v ní něco co ovládá vnitřní osvětlení vč. varovných světýlek dveří.

Sehnal sem jetou jednotku z VW Fox 6Q1 937 049 D. Vyměnil sem ji, přepsal kódovací číslo ze staré jednotky a stále mi hlásí "špatně kódováno".

Je možné, že jednotka z VW Fox s Fabiou (2003-2004) nebude chodit? nebo je problém v jednotce?

Zkoušel sem i jiný kódovací čísla, ale na všechny to píše to samé. Jinak všechno funguje, akorát nejde na dálkovém ovladači odemykání kufru, a to ani nevíme jestli šlo se starou jednotkou.

Děkuji za reakci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže ta chyba kódování je vlastně chyba toho, že jednu položku z kódování ta jednotka neumí?

Takže začnu kódovat jednu položku po druhé samostatně, a pokud mi na to "dotyčné" napíše chyba kódování - je to jasné.

Uvidím, zkusím....otázkou je, kdy se s ním potkám, ale dám vědět.

 

Proč z Foxe? Důvod je jednoduchý....chtěl tu nejlevnější (resp. cena 800kč byla pro něj moc), tak sem hledal a našel tuto.

Předpokládal sem, že pokud je označení 6Q1 bla bla bla stejné tak je to jedno. Ale to už je teďkom pozdě...nevadí, vyzkouším...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co pojistka? Tu jste kontrolovali?

BSG se na lince "flashují" podle toho do jakého auta se montují, dobudoucna jde nakódovat jen to, co je v tom autě. Takže i BSG se stejným indexem např. z Pola nebude umět zamknout páté dveře ve Fabii, možná nepůjdou ani otevřít.

Fabie může mít nějaké stupně výbavy, které Fox nemá. Napadá mě jedno - Fox má vždycky jen 3 dveře, kdežto Fabie 5, takových věcí může být víc.

Myslím, že v servisu by měli umět tu BSG flashnout podle VIN, nové firmwary do jednotek nahrávají. Jen jestli nebude levnější sehntat tu správnou BSG :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Takže jak tady někdo psal...

Ta z toho Foxe neuměla ovládat zadní dveře na klíčku od DO. Předpokládám, že kvůli tomu to psalo tu chybu s kódováním.

Vůbec se v tom nevyznám, ale objednal a zkoušel sem přeletovat ten výkonový stupeň. A naštěstí světýlka fungují, takže sem tam nechal tu původní jednotku a tu z toho Foxe si bohužel, vzal dom. Ovšem přeletovat tu součástku kvůli nedostupnosti byla katastrofa :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravím, dovolím si oživit tenhle topic. Řeším na Fabii I Combi, rok 2006, 1.4 59kW (výbava centrál + DO, el. přední okna) problém, že auto nezamkne páté dveře kufru. Podle toho, co jsem tu četl, by teoreticky mohl být problém v BSG? Nemám potuchy, jestli a jak se v tom hrabal předchozí majitel, bohužel. Vyměnit zámek atd už jsem zkoušel. Auto se korektně zamyká, safe lock svítí, ale páté dveře jdou tlačítkem pořád otevřít.

Dokázal by mi někdo ověřit informaci, jestli je to možná příčina, že tam prostě není správná BSG? Případně dokázal by mi někdo poradit, jaký je správný kód dílu (BSG), co by tam měla patřit? Plus radu, jak ji eventuelně přes VAG nakódovat, aby fungovala, jak má?

Budu opravdu vděčný za cokoliv, už docela dlouho tápeme, pojistky jsou OK, kabeláž taky (už ze zásady, do motorku vedou dva dráty a motorek běhá jak má). Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky za reakci! Ano, to jsme zkoušeli a různé kombinace kodování a bez změny. ? Odjištobání je v kodování aktivováno (nebylo), ale pořád se dveře otevírají i při zamčeném autě. Hodnotu (dobu) jsem dle návodů nastavil defaultně 3.

 

Nemůže být prostě vyměněné BSG za špatný typ? Mám s D na konci, což by na 2006 sedělo. Tripling umí, apod. Stejně by ale hloupější bsg asi nepomohlo ne? Vrtá mi hlavou proč nebyla aktivovaná funkce toho odjištění víka. Ale i kdyby přece min majitel měnil BSG a dal tam "chytřejší" verzi než byla, to přece nemůže být problém ne? Dát se nějak zjistit podle VINka třeba v ETCE přímo jaká BSG do toho konkrétního auta měla patřit? Takhle přímo asi ne co?

Díky předem!

Editováno: , autor: Aidiantes68
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...