Přejít na obsah

Zlé štarty pri teplom počasí


stevo11

Doporučené příspěvky

Ahojte páni.

Chcem sa opýtať či je normálne že pri teplom počasí motor pri prvom štartovaní dlhšie točí. V chladnom počasí motor naskočí na brnk. Ale ked je vonku teplo nejako dlho točí. Zatiaľ ale naskočil stále. Už ked je motor po jazde zohriaty tak štartuje úplne v poriadku. Máte podobnú skúsenosť? Nechcem isť zatiaľ do servisu ak je to normálne.

Ďakujem za vaše postrehy.

Editováno: , autor: stevo11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...

Ďakujem za vaše postrehy a rady. Ja neviem či to budú vstreky pretože motor nezadymí a ide dobre, Spotreba je výborná. Takže neviem.  Auto mám ešte v záruke takže skúsim sa objednať na servis. Snáď mi to uznajú. Riešil z Vás niekto tento problém cez záručnú opravu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Objednal som sa do servisu. Vysvetlil som im ako sa závada prejavuje.Spomínal som aj tie vstreky. Vozidlo si tam nechali na dva dni aby to odskúšali. Nakoniec mi volali že tam nič nenašli. Zakaždým naštartovalo normálne. Takže neviem. Asi si to budem štartovanie nahrávať do telefónu aby som to nejako dokázal. Uvidíme čo dalej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak přesně tak, nahrávat telefonem. Sice mám RS, a ten problém se řeší již dva roky. Bez nějakého hloubkového zkoumání vyměnili všechny vstřiky a bez výsledku. Jak jsou teploty od 15 do 20°C, startuje ze studeného motoru déle. Tím déle myslím kolem 3 vteřin, takže vždy nastartuje, ale pocitově nenormální. Byla i aktualizace softu ŘJ motoru, jak jsem sledoval, nejdříve se všem zdálo, že to bylo ono, ale postupně vlastně skoro všichni konstatovali, že je to zpět. Já to v záruce stále řeším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Ahojte. Takže nahral som si do telefónu štartovanie. Motor točil 4 sekundy pokiaľ naskočil. Uznali že skutočne nie je niečo v poriadku. Takže mám doniesť auto do servisu a že vyberú vstreky a pošlu ich na expertízu do Boschu a potom sa uvidí. Aby som počítal s tým že to môže trvať aj 3 týždne. Neviem sa rozhodnúť. Auto ide dobre, spotreba je v poriadku. Iba to štartovanie. Chlapi poraďte. Mám íst do toho? Záruka mi končí v máji 2017.  Čo by ste poradili?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi ako dlho Vám robili výmenu vstrekov? Po výmene už auto štartovalo v poriadku? Ako sa k tejto závade postavil autorizovaný servis? Neboli nejaké problemy? Keď predstavím že auto bude stáť v servise 3 týždňe tak sa mi do toho nechce. Ale radšej to riešiť v záruke ako to potom platiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

"stevo11"  Uz som to pisal v teme "Vstreky", auto bolo v servise celkom 3 tyzdne - moja skusenost. Popisem presnejsie ako to vyzeralo asi takto: Prevzatie vozidla 1 den (ine nic nerobili), vybratie vstrekov 1 den, zabalenie a zaslanie vstrekov do CZ (na autorizovane odskusanie) 1 den, skusanie vstrekov v CZ tyzden, navrat vstrekov postou na SK 2 dni, cakanie na papierovy vysledok testov z CZ 2 dni (vstreky prisli samostatne a vysledok testov samostatne), objednanie a dodanie novych vstrekov trvalo 2 dni, vymena 2 dni. Ako v spomalenom filme... Katastrofa... A ziadne nahradne vozidlo... "Super" pristup a snaha :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže bol som s tým v servise. Urobili mi aktualizáciu softu. Zatiaľ to štartuje dobre. Uvidím časom.   Mne sa zdá že ten motor ide lepšie. Ale to je iba asi pocit. Už vám to robili v servise? Chlapi aké máte skúsenosti s aktualizáciiou softu?  Dajú sa takto upraviť štartovacie dávky paliva?  Má takýto zásah vplyv na celkovú spotrebu paliva? Dík za odpovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Vcera jsem ujel asi 150 km a auto na 15 minut vypnul a pak točilo asi 5 vteřin !!!!

Nevíte zda výrobce k tomuto problému nevydal nějaké pokyny ???????

Je to přeci problém ,který se stále opakuje !!!

Nebo máte někdo tento motor úplně bez této vady ????

Díky za odpovedi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto jsem včera zaslal výrobci:

Dobrý den,prosím o zodpovězení dotazu:

Mám OCTAVIA III 1.6 TDI 81 kw  vyrobeno 3/2016  Najeto 10 tis km
Od novoty to špatně startuje teplé.
Dlouho točí než chytne .
Někdy 3-5 vteřin !!! Hlavně po delší jízdě po přestávce asi 15 minut....(což koukám na netu dělá hodně Octaviím III)
Dotaz zní :  Má už  výrobce tento problém vyřešen ?????
Nerad bych toto nechával autorizovaným servisům řešit metodou pokus-omyl...
Děkuji za rychlou odpověď.

 

Až přijde odpoveď,napíšu to sem....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám písemně nepodloženou informaci, že do konce září má být nová velká aktualizace ŘJ motoru (řeším 2,0 135kW, ale předpokládám, že se bude týkat všech motorů TDI), která kromě jiných věcí má řešit znovu dlouhé startování. Tlačte na AS, ať se připomínají ve ŠA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 10 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Myslel som že moje problémy so štartovaním pominuli. Včera som odstavil auto na parkovisku. Po dvoch hodinách som ho chcel naštartovať. Motor točil snáď 5-6  sekúnd pokiaľ naštartoval. Sa mi zdalo že točí večnosť. Ja už neviem čo mám robiť. V servise mi zakaždým povedia že je to v poriadku a že u nich sa závada neprejavila. Asi to predám. Už to niekto z vás vyriešil? Alebo ma čakjá výmena vstrekov?

Editováno: , autor: stevo11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...