Přejít na obsah

Chorvatsko 2016 trasa přes Maďarsko


056152

Doporučené příspěvky

Byl jsem letos ve Slovinsku a překvapily mě dvě věci. Ceny na nebo nad úrovní Itálie. No a to podstatnější - je tam krásně. Rakušáci jsou ve srovnání s nima za zenitem. Dokonce i stavem silnic nebo stavem baráků.

 

Známku jsem nekupoval, jel jsem přes Tarvisio. Po řadě cest jsem udělal změnu a nejel přes Graz (A2), ale přes schnellstrasse S6 a S36. Část trasy je po normální silnici, ale celkově se mě líbí tahle cesta mnohem víc. Menší počet tunelů se zpomalováním (a aktivistickými rakušáky v levém pruhu jedoucíma pro jistotu 90km/h) a podle všeho i výrazně nižší převýšení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě kromě cen ve Slovinsku udivila ještě novost vozového parku. Takové střepy, co jezdí tady, jsem tam moc neviděl. Přitom že by na tom ekonomicky bylo obyvatelstvo nějak lépe, to zas až tak moc ne. Bohužel jsem si toho všímal až při odjezdu, takže se Slovinců zeptám až za pár měsíců, jestli to s těmi auty byl jen dojem, nebo jestli je nějak pobízejí k obnově (ani bych nečekal příspěvkem, jako spíše pořádnou daní :D)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono je otazka kde tu vodu kupuješ.. v konzumu stojí Jamnica 1.5L PET vychlazená 6,5kuny, v Bašce na promenade ta sama jamnica stojí 20KUN, ALE TAKE 10KUN, JAK KDE.. kupoval jsem je tam 60metru od sebe za tyto penize,.. v Mikulove na benzině stojí kelímek kave 50 korun, v chorvatsku na benzince stal kelimek late 8kun... moře je tam krasne a dalnice se dají objet, LPG je tam levnější než v Mikulově, kde stojí na benzině 16.5, v chorvatsku 3.7kuny...pokud nejedeš v sobotu jak my, tak je dojezdova vzdalenost na makarskou cca 10hodin...Rieku, Pulu das podle me klidne za 7dum... rozhodně lepší jak jet někam na slovensko atd..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahoj, pokud bych jel z Ostravy, tak v cem je lepsi cesta pres Slovensko a Madarsko nez pres Rakousko a Slovinko? Jsou na Slovensku a Madarsku lepsi cesty? Totiz i kdyz pojedu pres Slovinsko mimo dalnice, tak mi porad vychazi plus minus stejne delka i cas pres obe trasy. Ale neco mi rika, ze v Rakousku by mohly byt lepsi cesty nez na Slovensku nebo v Madarsku. Nevim, jen takovy osobni pocit. Jakou mate zkusenost vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V madarsku skacou srnky pod auta, pokud pojedes ve vsedni den, muzes chytnout kamiony, loni se dost cest opravovalo... ale da se to.. pokud pojedes pres rakousko, tak klasika-patky vecer a soboty rano provoz hustej jako prase, do vidne to jde, jakmile dojedes ke slovinskym hranicicm, tak vetsinou pruser, slovinci kontroluji pasy, to same chorvati, loni fronta skoro 2 hodiny na kazde celnici, mega mega aut v kazdem smeru.. pokud budes objizdet dalnici, tak vrele doporucuju, je to asi hodinka zajizdka, cesta je v poho, neni nijak rozbita, proste napohodu, a na konci objizdky najedes primo na jejich dalnici..a za cca 2 km je celnice.. my meli stesti, najeli jsme primo do kolony, ktera se tahla snad kilometr za nas, takze nam se objizda vyplatila..Objizdka je mureck-trate-lenart-ptuj, v Ptuji prejedes most, podjedes cestu a radis se primo na silnici, ktera vede k mitnici..takze pokud bude na dalnici fronta, jak byla loni, najedes primo do kolony, takze si to troskem urychlis a hlavne usetris ty strasny penize, co cchtej za znamku..Cesta nazpatek taky hrozna, oba pruhy plne aut, jedne pruh jede 125a druhej 130.. nic moc+ kolony, protoze 95 procent lidi jede v sobotu rano hned dom.. a to jeste kolony pred tunely... my po techto zkusenostech letos chorvatsko vynechame.. fakt to loni bylo o nervy.. vyjeli jsme v 8vecer z Mikulova a dojeli do Brely kolem 14. te hodiny..mozna, ze kdybysme jeli jinej den, bylo by to OK, ale takhle..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za sdileni zkusenosti. Doufam, ze ty fronty nebudou tak hrozne, planujeme jet v polovine cervna, tak snad to nebude tak hrozne jak v cervenci nebo srpnu. Ale klasicky v noci z patku na sobotu.

 

Pokud bych jel pres Madarsko po dalnici, tak by to bylo: Opava -> Brno -> Bratislava -> Budapset -> Zagreb (814km, 7:46)

 

Trasa pres Rakousko: Opava -> Brno -> Viden -> Graz -> (mureck-trate-lenart-ptuj) -> Zagreb (668km, 7:21)

 

Casove skoro podobne, akorat pres Budapest to je o 150km dal :D Takze to co bych usetril na Slovinske znamce, tak projezdim na benzinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo jenze nemuzes brat casy podle navigace, to na takto dlouhe ceste neni mozne.. na Budapest si zbytecne zajedes, lepsi cesta je Bratislava,.dolu po dalnici M1 na Gyor, sjedes na Veszprem a najedes na dalnici M7... nemusis se trckat az do Budapesti a zajizdet si..

Ale pokud pojedes v pulce cervna, tak jet Rakousko, slovinsko objedes a pak uz je to pohoda po dalnici.. je to nejpohodlnejsi cesta s minimem rizik.. Rakusaci maj nektera-vetsinu - odpocivadel zadarmo a na solidni urovni, jedes celou cestu po rakouske dalnici, takze pohoda,

 

Tady si nastuduj objizdku, my to loni jeli taky poprve a neni to problem, nejlepsi je povesit se za nejakeho ,,cecha,, a on uz te protahne az na slovinske hranice.. chce si to jen dat pozor na tech kruhacich, ale kamos ridil, ja mu rikal ktery vyjezd a pohoda.. objizdka ti zabere cca hodinu casu.. no a chorvatska dalnice je uz pak pohoda, co 30km benzinka, kafe levnejsi nez u nas..

  1. Cestou z Čech sjedete ještě v Rakousku na sjezdu 226 na Gosdorf a pokračujete podél hranice na Mureck, kde překročíte hraniční most (Trate).
  2. Za ním zahnete vpravo na Maribor (Šentilj, Ptuj, Lenart).
  3. Dál se držíte značení na Lenart, v němž na první větší křižovatce odbočíte na Maribor a po dalších pár metrech vlevo na Ptuj (č. 229).
  4. Při přejezdu dálnice nepodlehněte instinktu a nenajíždějte na ni, pokračujte na Ptuj, kde se na první křižovatce dejte doleva na tzv. Dornavskou cestu.
  5. Následuje několik kruhových objezdů – první opusťte druhým výjezdem, druhý prvním sjezdem směrem k obchodní zóně. Třetí a čtvrtý kruháč opusťte druhým výjezdem a poslední pátý kruhový objezd pak prvním sjezdem na Záhřeb.
  6. To již uvidíte moderní Ptujský most, za nímž sjedete na konec dálnice A4, který se ale po stovce metrů zúží na dvouproudou silnici
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Letošní MF DNES jsem dnes koupil odpoledne naskenuji a dám sem, ale při rychlém přečtení se mi zdá, že to letos MF odflákli a to dost. Prakticky tam není jediná dobra rada. Trasu už mám připravenou letos jedu do Trogiru a pojedu přes Maďarsko.

 

 

MF nekupujte přílohu sem dám a je tam fakt prd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tu Vídeň jsem teď naposledy absolvoval ve všední den v pátek kolem 13.hodiny v březnu (jeli jsme do maďarské Šoproně) a řeknu vám byl to masakr (a myslel jsem na to, jak to bude vypadat, až potáhnou na jih všichni "Chorvati" na dovču). Zůstali jsme viset v koloně hned zkraje, tedy na úrovni Ikea a těch dalších 16km obchvatu Vídně, kvůli těm zmiňovaným opravám mostu přes Dunaj, jsme jeli krokem, nebo stáli, když už jsme se rozjeli na 20km/h, byla to závratná rychlost, trvalo nám to hoďku a třičtvrtě, než jsme se prokousali na opačný konec a i potom kolona nejela více než 60km/h, než se to trochu rozprchlo na dalších sjezdech, ale to už jsme i my sjížděli na A3. Takže upřímně, jsem rád že tudy nemusím, až pojedu na dovču a už vůbec vám to nezávidím (tedy těm co budou volit Vídeň)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...