Přejít na obsah

Chorvatsko 2016 trasa přes Maďarsko


056152

Doporučené příspěvky

Effendi :kol-47: asi tak, ... ben06 a bylo fajne? ... Voice, my co jsem sto let za opicema holt jezdíme do BG autem :kol-138:

Jezdil jsem k Jadranu Xkrát autem a kdysi i busem, prostě jsem byl tentokráte v Bulharsku letadlem proto jsem tydýt? Kua tak jsem letěl. Prostě moje pohodlnost, rychlost, bezpečnost bez starostí a hotovo. Jinak taky rád cestuju autem, ale už potřebuji odpočinek po 5 letech jezdění do Prahy po té zku*venésračceD1. Znám takové tatíky co za celý rok vytáhnou familiu akorát k Jadranu a v neděli do teska a jsou to hrdinové s 5.000km najetými za rok.

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Mala rada pre cestujucich zo zapadnej Istrie, ak sa budete vracat zo smeru PULA - KOPER - LJUBLJANA... tak si pozrite na google maps aktualne zdrzanie na konci chorvatskej dialnice, mne ukazovalo na poslednej mytnej brane +45min, zisiel som z dialnice skor na BUJE a bolo to plynule az na male zdrzanie na slovinskych hraniciach ktoremu sa neda vyhnut. A ti co cestuju dalej na GRAZ WIEN BA, pri W.Neustadt sa robia kolony, lepsie je sa tomu useku vyhnut,

Editováno: , autor: sk0d@
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi, letos jsme byli v Chorvatsku a Černé Hoře a Chorvatsko už nikdy víc... ČH je sice o 500 km dál, ale mnohem krásnější, hlavně město Kotor s pevností, noční život v Budvě a koupání v Petrovacu úplně super. Hlavně vyrazíte z pláže do restaurací a dáte si jídlo za ceny jako v ČR. Po příjezdu do Chorvatska, celkový dojem nic moc, po rozmlsání z ČH a ceny 4 násobné a všude samý strejda z Čech... Příští rok jedu opět ČH, projedu se, ale není třeba šetřit s útratou...

Cesta tam přes Maďarsko a Srbsko...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

malé OT,

My do Chorvatska jezdíme pravidelně, ale na ostrov Cres - méně lidí, čisté moře, trošku dražší...

Ten "chcípnutý pes" v Chorvatsku mi vyhovuje, protože já jinak nevypnu, pokud nebudu tupět ležet na pláži a o nic se nebudu starat.

Ale jedno musím uznat, Chorvatsko za chvíli bude mít problém, stále se zdražuje - i pro místní už to je neúnosné a začíná být v dovolené v Chorvatsku velký nepoměr mezi cenou dovolený a co nabídne... Neřikám že je to drahá dovolená ( nemáme děti, netrápí nás to ), ale komfort ubytování apod. je špatný.

Hlavně v době, kdy letenka do exotických destinací stojí už pár korun...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 2. 2016 at 12:01, JirkaBrno napsal:

V madarsku skacou srnky pod auta, pokud pojedes ve vsedni den, muzes chytnout kamiony, loni se dost cest opravovalo... ale da se to.. pokud pojedes pres rakousko, tak klasika-patky vecer a soboty rano provoz hustej jako prase, do vidne to jde, jakmile dojedes ke slovinskym hranicicm, tak vetsinou pruser, slovinci kontroluji pasy, to same chorvati, loni fronta skoro 2 hodiny na kazde celnici, mega mega aut v kazdem smeru.. pokud budes objizdet dalnici, tak vrele doporucuju, je to asi hodinka zajizdka, cesta je v poho, neni nijak rozbita, proste napohodu, a na konci objizdky najedes primo na jejich dalnici..a za cca 2 km je celnice.. my meli stesti, najeli jsme primo do kolony, ktera se tahla snad kilometr za nas, takze nam se objizda vyplatila..Objizdka je mureck-trate-lenart-ptuj, v Ptuji prejedes most, podjedes cestu a radis se primo na silnici, ktera vede k mitnici..takze pokud bude na dalnici fronta, jak byla loni, najedes primo do kolony, takze si to troskem urychlis a hlavne usetris ty strasny penize, co cchtej za znamku..Cesta nazpatek taky hrozna, oba pruhy plne aut, jedne pruh jede 125a druhej 130.. nic moc+ kolony, protoze 95 procent lidi jede v sobotu rano hned dom.. a to jeste kolony pred tunely... my po techto zkusenostech letos chorvatsko vynechame.. fakt to loni bylo o nervy.. vyjeli jsme v 8vecer z Mikulova a dojeli do Brely kolem 14. te hodiny..mozna, ze kdybysme jeli jinej den, bylo by to OK, ale takhle..

Reaguji sice o několik měsíců později ale :

sám jsi si odpověděl - opravdu docela záleží v kolik hodin a kdy vyrazíš od nás směrem k moři.

Já jsem jel toto úterý také do Brely a z Mikulova jsem vyrážel po pauze při cestě z Prahy  něco po 9 hodině večer a v Brele jsem byl ráno před půl devátou (čas čisté jízdy Mikulov - Brela cca. 9 hodin...)

Minulý rok jsem jel úplně stejnou trasu - jenže z pátku na sobotu a rozdíl byl jen ten, že z Mikulova jsem vyjížděl něco před 19 hod. a příjezd do Brely byl také jako letos po osmé hodině ranní.

Vzhledem k tomu, že jezdím z Prahy je pro mne cesta přes Maďarsko asi zbytečná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak, už je po dovolené. Bolo to krásných 13 dnů v Trogiru.

Trasa:

Slovensko dálnice, Maďarsko cele mimo dálnici po E65, Chorvatsko dálnice.

Vzdálenost 996 Km doba jízdy podle maxidotu tam 11:40, domu 11:34. Spotřeba celkm 2050 Km, 6.1 l/100Km, průměrná rychlost 87Km/h.

Cesta naprosto bez komplikací a zdržení ani na hranicích. Určitě doporučuji ten kdo jede přes Maďarsko po dálnici ať na konci sjede na Letenye, starý hraniční přechod, je tam naprosto liduprázdno průjezd bez zastavení celníci nám jenom mávali.

Zastávky cca co 2 hodiny.

Pro mě je už dovolená, plánování trasy, příprava auta, balení do auta a hlavně ta jízda na to se těším celý rok.

PS: těch víček od plechovek je 110 pravda nebyl jsem na to sám pomáhali 4 kamarádi, ale zase jsem začal sbírat až pátý den dovolené, letos mi k rezervě vlezlo 41 piv a 5 kg brambor.

20160810_1412_LGMartin_000717.JPG

20160806_1616_LGMartin_000613.JPG

20160726_1820_LGDanek.jpg

20160726_1825_LGMartin_000199.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...