Přejít na obsah

Servisní knížka bez podpisů


AdamZero

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám v plánu koupit Fabku, ale zarazilo mě, že při servisních prohlídkách jsou sice razítka, ale žádný podpis... je to normální?

 

Jo... a co říkáte na cenu 134 000kč? Vnitřek vypadá jak nový, venku jsou malý vady, ale je to přeci jen 5 let starý auto... jinak prý je to krapet ťuknutý ze zadu, ale můj známý mechanik říkal, že v pohodě (jako šlo vidět, že to na 100% nelícuje) celkově vypadá slušně. 

 

Jinak tady je odkaz na inzerát http://www.tipcars.com/skoda-fabia/skoda-fabia-12570291.html 

post-88672-0-48369800-1434587525_thumb.p

post-88672-0-40860800-1434587532_thumb.p

post-88672-0-94342500-1434587537_thumb.p

post-88672-0-86695500-1434587543_thumb.p

post-88672-0-07424400-1434587552_thumb.p

post-88672-0-92530300-1434587558_thumb.p

post-88672-0-19863700-1434587565_thumb.p

post-88672-0-87566500-1434587570_thumb.p

Editováno: , autor: AdamZero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no.. porsche brno slatina znam, dela tam muj bratranec.. ale-pokud jsem se dival, tak v me servisce je vzdy podpis.. no a pokud zajedes s autem do servisu, nebo si nechas prolustrovat win ko auta, tak by mely byt zaznamy primo ve skoda databazi ne? jen na servisku se nedivej, pokud nemas k dispozici faktury z oprav, pripdane kontakt na servisaka, ktery delal opravy v neznackovym servisu, kde si to muzes overit, tak je vyplnena serviska k nicemu...

edit-jeste se divam-mne tam vzdycky psali do kdy mi plati zaruka mobility... tohle mi prijde divny, razitek jak nasranych a nikde nic...

Editováno: , autor: JirkaBrno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kaslat nemusis, ale muzes to poslat spolu s vin do Porsche  a poprosit je, jestli by ti k tomu nemohli neco rict.. zkus pana Frydka, servisniho poradce, ten je vcelku rozumny... proste mu zavolej a pozadej ho, jestli by Ti mohl zjistit servisni historii vozu, ze mas od nich vyplnenou servisku, ale bez podpisu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem tam ještě dneska byl... No, tak musím uznat, že jsem byl asi trošku paranoidní :). Kikolemtry souhlasí (kontrolovaný na netu), všechny papíry taky... zítra ještě zajedu do toho autorizáku pro záznamy. 

Editováno: , autor: AdamZero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

To za dob, kdy jsem dělal v Mercedesu se servisní knížky před prodejem aut vždy doplňovaly pomocí dvou rozdílných razítek (barev) a čtyřmi propiskami...

 

Mimochodem, mají asi magickou propisku, které nikdy nedojde inkoust. Všechny nápisy jsou naprosto totožnou barvou. :kol-26:

Editováno: , autor: Sabiza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ešte je možná situácia, že majiteľ auta chodil do servisu normálne, ale nikdy nemal sebou servisnú knižku. A teraz pred predajom poprosil servis, aby mu ju spätne vyplnili podľa záznamov v systéme.

 

Ďalej si treba uvedomiť, že v servise sú na príjme alebo pri výdaji často dlhé roky stále tí istí ľudia, preto sú podpisy, rukopis a aj to razítka vždy rovnaké. Aspoň v mojom prípade to tak je, lebo servisnú knižku mi vyplňuje vždy tá istá pani.
A že perá sú rovnaké? Vzhľadom na to, že v dnešnej dobe sa už takmer všetko vyplňuje na počítači, lepšie guličkové pero ti vydrží do konca života. A k tomu ešte pripočítaj, že sa často používajú rôzne reklamné perá, z ktorých môžu mať v predajni a servise stovky. Ak jedno prestane písať, v zásuvke čakajú tucty ďalších ktoré budú písať úplne rovnako.

P.s.: Ja som takto jeden čas s obľubou používal reklamné perá mobilného operátora Orange a postupne som ich vystriedal niekoľko. Dobre písali, a nezlomili sa pri prvom páde na zem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nemaji, pletes se.. je tam napane uplne vsechno, kilometry, cislo zakazky, razitko,servis, podpis.. a samozrejmne je vse dohledatelne v registru, vse sedi..s atci prijit do servisu, ktery je uveden an fakture a ten by ti mel z jejich databaze vyjet servisni historii

jeste jsem nevidel, ze by nekdo delal podvodne faktury pro to, aby dolozil servis auta.. to, ze nekteri dovozci maji falesne nemecke razitka, kterym ,,orazi,, prazdnou servisku po te, co stoci auto o 100 000 dolu, s tim jsem se setkal..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud by jsi měl zájem, mohu ti nějaké faktury sehnat. Papír snese hodně :-) Sám jsem měl kdysi auto, kde předchozí majitel účty dokládal opravu věcí, které ovšem ve voze ani nebyly namontované. Faktury byly z autorizovaného servisu, ale v servisní historii o tom nebylo ani slovo.

 

Rozhodující je prostě on-line servisní historie Škodovky. Vyjedou ji prakticky komukoliv a v jakémkoliv autorizovaném servisu v republice, bez ohledu, kde se oprava konala. Stačí znát VIN. Pokud to ale bylo v neautorizovaném servisu, tak je to prostě auto bez historie. Možná ale někomu ty faktury budou stačit, konec konců jsou i lidé kteří dodnes věří servisním knížkám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...