Přejít na obsah

Dažďový senzor


Looky8

Doporučené příspěvky

Chcel by som sa opýtať na funkciu dažďového senzoru stieračov, pri jazde fungujú skvele, podľa nastavenej citlivosti, avšak otázka smeruje keď pri naštartovaní je čelné sklo mokré od vody, stierače ju po naštartovaní nezotrú, musím prebehnúť stieračmi manuálne, potom už pri jazde opäť fungujú skvele. Aké máte vy s tým skúsenosti? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak zrovna neprší a okno je len mokré, tak nemusia byť v dosahu, ale ak si oblial, tak ok. Nikdy som to neriešil a nie je to moje prvé auto s dažďovým senzorom. Nedám za to ruku do ohňa, ale zdá sa mi, že keď pršalo tento víkend, tak mi stačilo naštartovať a stierače okno zotreli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Jsem z toho nějaký zmatený... Při koupi vozu (výbava Style plus) mi bylo řečeno, že při poloze INT je ve funkci senzor, a stěrače stírají jak uznají za vhodné. Nevím, zda to ve zpětném zrcátku pod předním sklem je tedy dešťový či světelný senzor... Ale při jízdě v poloze INT a při změně "citlivosti" reagují stěrače na citlivost, nikoli na množství vody na okně... Ale naopak už se mi i stalo, že jsem zastavil a stěrače přestaly stírat, při rozjezdu opět začly. To jsem ovšem stál v dešti pod stromy a kapky dopadaly dost velké a nepravidelně. Měl jsem původně za to, že dešťový senzor jako Rain assist nemám, proto mě překvapila slova technika, že mám, ale přesto mám pocit, že pokud mám, tak nefunguje tak, jak by měl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si nepřiplácel za Rain-Light Assist nebo Style Advance paket, tak by si dešťový senzor neměl mít (kouká skrz čelní sklo z držáku zpětného zrcátka).

Při zastavení snižují stěrače rychlost stírání a při rozjezdu zase přidají, to funguje i s obyčejným cyklovačem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepřiplácel, ale mám předváděcí vůz a tam již výbava byla daná, předání proběhlo tak nějak narychlo a mohli zapomenout, nebo spíše řekli ež mám a nemusím mít. Ale jsem si jistý, že mám široký držák zrcátka a skr sklo jde vidět jakýsi senzor... Ale jestli je to opravdu dešťový, těžko říct.

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja destovy senzor mam a funguje to tak, ze když je packa na INT a na predni sklo cakne voda (třeba i jen ze me ohodi protijedouci auto z nejake louze), tak to setre. Když zacne prset, tak podle nastavene intenzity cyklu se sterace rozbehnou. Když se zastavi, tak se stirani zpomali a po rozjezdu zase zrychli...

Jednou se mi ale stalo, ze jsem prisel po desti k autu (odstavene, zhasnute) a predni sklo bylo setrene (packu jsem mel v INT a na skle byl pulkruh bez kapek)... vcil babo rad :kol-32:

Editováno: , autor: epo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji, vysvětleno, zřejmě mám jen přípravu pro dešťový senzor. Nebo je tam umístěn ještě jiný senzor, protože pak neznám důvod použít tak mohutný úchyt pro zrcátko, když nemá opodstatnění. Mi nevadí, ale náklady... :)

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj oředchozí příspěvek! Porušuješ tím pravidla fora.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím, kúpil som si prednedávnom Fabiu, a zdá sa mi, že dažďový senzor funguje minimálne zvláštne. Citlivosť senzoru je podľa mňa OK, reaguje adekvátne môjmu nastaveniu, ale po zareagovaní sa stierače aj pri úplne jemnom daždi nezastavia. Pauzu si dajú možno po 20tich cykloch. Mení sa akurát rýchlosť stieračov v závislosti od rýchlosti jazdy. Je to normálne? Pri tak jemnom daždi by som čakal stieranie spôsobom "zotriem raz- počkám- zotriem raz- počkám"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...