Přejít na obsah

Dažďový senzor


Looky8

Doporučené příspěvky

no něco málo je v dílenský příručce, ale je to tak že nejdřív sundáš vrchní půlku plastu já na to použil kus synova pravítka místo šroubováku, spodek jde pak už skoro sám.

Zrcátko pak celý pootočíš  i s tim kovovým držákem doleva, pak odpojíš oba konektory a půlku máš za sebou :-)

2016-10-30 14_08_31-Fotky.png

Editováno: , autor: cz pida
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Tak po půl roce mrtva ve zdejším vlákně sem hodím nějaký příspěvek :-)

 

Před necelým měsícem jsem si koupil F3 u Škoda Plus s dešťovým senzorem. Bylo mi divné, že to nějak blbě funguje. Pak jsem objevil tohle vlákno, celé jsem přečetl a měl jsem jasno. Auto je vyrobeno 11/2015 a diagnostika ukázala, že tam mám ten vadný senzor Valeo.  Takže jsem se objednal do servisu a včera jsem to tam hodil, dneska vyzvednul a senzor vyměněný za TRW. Tak jsem zvědavý, jestli to k něčemu bylo, až bude pršet vyzkouším :-)  Jeden uživatel tady psal, že mu špatně fungoval i ten vyměněný TRW a jiný si výměnu zase chválil, tak jsem fakt zvědavý, kam budu patřit já :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to nemá chybu, dneska jsem šel poprvé zkusit v pátek vyměný dešťový senzor a ten pro změnu nefunguje vůbec. Přesněji řečeno,  spustí se stěrače, ale už se nezastaví a stírají stále dokola jak o život, dokud je sám nevypnu. Tak takhle ne..jdu tam znovu a dokud to nebude fungovat, tak jim pokoj nedám. Nedal sem 300 tisíc za auto, které jsem si vybíral i proto, že tam tento senzor je, abych ho trvale vypnul.

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skus to ještě otestovat tím že na senzor nastříkáš vodu třeba rozprašovačem. (nastartovaný auto samozřejmě)

Mě se zdá že zezačátku senzoru chvíli trvalo než si "sednul". Nebo tam máš nastaveno vysokou citlivost, to potom může brát i šmouhy po stěračích když nejsou už uplně ve 100% stavu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže problém se senzorem vyřešen. Dnes jsem byl v servisu s tím znovu a vypadá to, že šlape jak má a důvod, proč po výměnen stále stíral ?  Mechanik po výměněn čidla neudělal nové kodování, takže to nekamarádilo, udělal nové kodování a vypadá to, že je to OK, no stane se, vyřešila to jejich omluva :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak ja mam novou zkusenost. Jelikoz se mi napoprve nepodarilo vymenit cidlo "samo domo" a prisla zima, pri niz se mi to menit a nahrivat okno nechtelo, tak jsem vyuzil navstevy servisu a pozadal je o vymenu tohoto cidla (destovy senzor puvodne nemam, dokoupil jsem). Jake bylo moje prekvapeni, kdyz mi predavali auto bez vymeneneho senzoru s tim, ze jim Skoda Auto zamitla toto vymenit, jelikoz auto sjelo z linky bez senzoru a oni nepodporuji dodelavky vybavy.

To jako vazne? Nekdo mi bude rikat, co si na svem aute smim a co nesmim udelat?

Neco mi rika, ze Autosalon/Servis, do ktereho jezdim, je velmi spatny. Pokazde, co od nich odjedu, je nejaky problem. Ale tady tvrdili, ze je to primo zakazane od Skody Auto. Ma nekdo zkusenost, ze mu v jeho servise domontovali, co chtel?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@sTebliczek

přístup každého AS je jiný, v jednom ti to udělají v druhém ne..v jednom ti vezmou tvůj olej a v dalším zase ne..takže tohle je stejný případ..pokud ti řekli to, co říkáš, tak bych si to ověřil přímo ve ŠA mají bezplatnou linku, zdali je toto možné..případně bych oslovil pár AS v okolí a zeptal se a hned bys viděl, jak to je..tady ti stejně nikdo na tohle přesně neodpoví..

 

jinak k tomu deštáku, v diskuzi výše jsem řešil svůj, jestli jsi nečetl..na výměně nic není..tedy to říkám jen podle toho, co jsem viděl..mechanik to měl vyměněné za 2 min..a jel jsem..jenže není to jen o výměně, musí se nově nakodovat, což neudělal, takže nefungoval a musel jsem tam znovu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono je to trochu složitější, v autorizovaných servisech si člověk připlácí za to, že při opravě budou použity výhradně "autorizované" postupy. Dodělávky mezi nimi z pochopitelných důvodů nejsou... A pak je také těžké, když technik zadá do systému VIN, aby zjistil přesné číslo dílu, a ejhle, on ten díl neexistuje. Takže by tam vlastně musel dát součástku pro "jiný" vůz.  

Samozřejmě se dá improvizovat, ale pokud autorizovaný servis "improvizuje", tak nemá nejmenší smysl si připlácet za jeho práci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podstate jsem chtel vyuzit jen toho, ze oni vedi, jak se do toho dostat a zase to smontovat za 2 minuty, ja to nevim a naposledy jsem se s tim paral 30 minut a stejne se dovnitr nedostal. To jsem se ani nedostal k tomu, ze bych nahrival sklo, at jde puvodni snimac dobre dolu, apod.

Ale jejich neochota me naprosto dostala.

Kazdopadne se na to vrhnu zase nejak sam, snad to nepolamu, jinak budu kupovat nove cele zrcatko :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@sTebliczek

já jsem právě u toho byl a koukal jsem jak blázen ani jsem to nestačil zaregistrovat, jak to technik rychle vyměnil..odcvakl ten kryt, odpojil čidlo z deštáku, v  tu chvíli jsem si šel pro něco do kufru a byl skoro hned zpětky a když jsem se vrátil, tak říká, že je hotovo a už nacvakával kryt zpátky a starý dešták držel v ruce, takže jsem zrovna osobně neviděl, jak ho  sundaval, ale muselo to být opravdu velice rychlé..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není se čeho bát..poprvé má člověk strach aby něco neulomil, ale když je dole kryt, tak to jde raz dva...ideálně dát auto na chvíli na slunce...ale až po sundání krytu a zrcátka..je pak v autě dost vedro :-) senzoru se od skla moc  nechce, ale nakonec to povolí a pak už to je hned...do autorizáku bych s tim taky nejezdil..buď sám nebo s někým auta dělá a má ideálně i VAG aby to mohl hned nakódovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám prasklé čelní sklo, takže půjdu na výměnu a u toho jsem si chtěl nechat dodělat i dešťový senzor. Tam, kde půjdu na výměnu skla mi řekli, že se to nedělá a ani to nejde, že se musí dát jiná řídící jednotka a natahat kabel. Zavolal jsem si i do dalšího a tam mě řekli to stejné. Tak zatím to nechám asi být a pak si to udělat někdy sám. 

 

Tím pádem asi i chápu, že ti to neudělali, když mě to taky nechtějí udělat ve dvou AS. 

Editováno: , autor: Mics0d
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proč měníš sklo v autorizáku? Stačí shopnější autoskloservis, objednají ti sklo buď přímo ze ŠA (takhle jsem to udělal já u svého RAPIDa) nebo druhovýrobu. A zbytek si můžeš dokutit sám. Já měl sklo dokonce na pojistku poškození skel, ačkoliv sklo nebylo prasklé, jen maximálně poďubkané od prachu. Autoskloservisy ví jak na to.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...