Přejít na obsah

Dažďový senzor


Looky8

Doporučené příspěvky

V 12. 2. 2018 na 20:54, miklisek napsal:

Na britském fóru se tohle taky řešilo (nevypínání za skoro denního světla). Někdo tam psal, že to může být vlivem polohy paprsků Slunce v zimě, že jdou víc naplocho, než v létě a tudíž senzor reaguje dřív (sepnutí) nebo naopak nevypne, i když je už světlo. Každopádně chce si to pohrát si s citlivostí senzoru, jak na rádiu nebo ve VCDS, pokud máte na to prostředky a vadí vám sériové nastavení.

Zajimavá teorie. Já jsem rád, že svítím i za světla, pokud je ta situace, že slunce v zimě oslňuje, tak je každá rozsvícená žárovka navíc k dobru. 

Všiml jsem si ale, že svítím v noci ikdyž vjedu do parkovacího domu kde se svítí zářivkami a kolega s rapidem třeba nesvítil, ale asi jde zase jen o jinou polohu senzoru nebo citlivost na umělé světlo, to by potom v podstatě zhasínaly světla pouliční lampy :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, v garáži tiež stále svietim. Dokonca som prekvapený, že auto sa rozsvieti aj keď parkujem na ulici pod dosť silnou lampou, čiže svetelný lúč ide zhora. Určite to je nastavené aj na určitú teplotu svetla.

 

A áno, originál svetlo+dážď dosť skoro zapína svetlá, keď je slnko nad horizontom.. (senzor nastavený na stredné zapínanie). Ale teraz v zime si nastavujem senzor na skoré zapínanie a tak svietim takmer furt.. niekedy mám pocit, že stretávačky zhasnú jedine pri modrej oblohe..... alebo v hustej hmle! :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On taky před senzorem může být i nějaký filtr, nebo samotný materiál volen tak aby jeho citlivost byla jen v určitém spektru. Sluneční svit a umělé světlo mají uplně jiné spektra a tedy záleží na co je senzor nastaven. Zkoušel jsem i před nastartováním položit mobil se zaplou LEDkou (bleskem) na palubku tak a aby svítil přímo na senzor a stejně auto světla zaplo. Volbou materiálu senzoru pak závisí i minimální úhel paprsků které je senzor schopen detekovat (ještě se neodrazí) a tím i to co probírali ti britové.

Jo, v té mlze je to "super", proto když je mlha, nechávám zaplé přední mlhovky, aby světla nevypli nebo otočím ovladačem :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dešťák namontován. Sice těsně před montáží jsem zjistil, že zaslané čidlo je špatné, na všech nálepkách bylo 547B ale na čidle bylo 559A. Měli to pomíchané v obchodě a okamžitě poslali správné 547A. Při demontáži zrcátka jsem ale nepoužil "brutální sílu" ale velkým plochým šroubovákem jsem nadzvedl nad západku a naprosto lehce otočil.

Dle místních světla nastavena na pozdní. Díky Wirer.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tak ja jsem taky destovy senzor dodelal, kazdopadne hned v prvnim kroku kodovani (central ele., byte 6, zmena z 09 na 0A) mi to nezapise zmenu do jednotky a vyhodi chybovou hlasku. Nema prosim nekdo nejaky napad? Popripade nekdo v Ostrave a okoli, kdo by byl ochoten to dokodovat? Je mozne ze muj kabel odchazi do vecnych lovist.

Predem moc dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

Já kupoval od cc-autodíly původně s indexem B na konci, nakonec stejně dorazila verze 5Q0 955 547 A, senzor funguje bez problémů. Tedy když se to nakóduje správně, zrovna tento týden jsem tu měl FIII kde jsem opravoval nastavení senzoru, protože bylo špatné kódování... (tedy pozor na to, kdo to instaluje)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

instalovat chci sám..návodů je tu dost a s VCDSkem jsem kamarád...tak díky, vemu ho tady :) indexy jsou rozdíl Valeo/TRW co jsem tu četl, ale nikde jsem se nedočetl praktickej důvod, proč požadovat Bčko...Mám climatronic i light assistant, takže by to mělo jít bez komplikací..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...