Přejít na obsah

Varování před Autočalounictvím Česká Lípa


_Denis_

Doporučené příspěvky

Ahoj všem členům i potencionálním "cizím" návštěvníkům.

 

Po své zkušenosti jsem se rozhodl varovat ostatní před jednáním pana Volodymyra Ilchyshyna (ano, Ukrajinec), který provozuje své čalounictví, viz. web http://www.autocalounictvi-cl.cz/

 

Nabízí na pohled zajímavé přešití sedaček všech značek, nejvíce zkušeností má asi se sedačkami ze Škodovek. Jeho hlavní předností je na pohled skvělá cena - sám jsem si u něj nechal obšít sedačky. Doba obšití byla poměrně dlouhá se stálými sliby, po několika týdnech se konečně něco začalo dít a zhruba po 2 měsících jsem si mohl sedačky vyzvednout osobně. Dohodou bylo, že s sebou vezmu výplně dveří na přešití. Vzhledem ke vzdálenosti 550 km od mého bydliště jsme se domluvili, že použije sedačky, které měl "skladem" (o jejich skutečném stavu z jeho strany nepadlo ani slovo) a následně provedeme výměnu.

 

Když jsem dorazil na místo a sedačky poprvé uviděl, bil mě do očí pohled na jejich konstrukci. Kolejničky byly v příšerném stavu, ani jsem netušil, že může konstrukce sedaček na ne tak staré auto (Octavia II) vypadat tak otřesně. Konstrukce byla celá ztuhlá, zrezivělá, kolejničky jedna velká rez, všude nánosy špíny, staré listí, pavučiny, prach - a na toto pán natáhl nový potah. Ze své dobré vůle jsem to na místě neřešil a následně jsem utratil ještě nemalé peníze a mnoho času renovací kolejniček a dostupných částí konstrukce, avšak samozřejmě jako nové to nebude už nikdy. Poněvadž v posuvu sedaček po kolejnicích bránily nánosy špíny a rzi, musel jsem vše důkladně obrousit, odmastit, nalakovat a následně promazat a uvést do funkčního stavu. Oříškem pak bylo opěradlo řidiče, které se kvůli nějaké vadě od jisté polohy samo sklápělo dozadu - velmi "bezpečné". 

Dalším postřehem byly plasty - opět s nánosem špíny, poškrábané a s viditelným uchycením vruty. Dalšími detaily byla prasklá a nefunkční kolečka na regulaci sklonu opěradel a bederních opěrek, které jsem naštěstí identifikoval již na místě a reklamací byla provedena výměna. Různě "nedomrlá" (čti přesahující) místa jsem ladil postupem času tak, aby nikde nepřesahovala kůže a aby vše sedělo.

 

Když už jsem svým slušným jednáním nereklamoval celé sedačky kvůli té otřesné podobě konstrukcí předních sedadel, alespoň z pocitu zadostiučinění jsem způsobené komplikace sdělil prodejci. Ten se mi omluvil a slíbil 1000,- Kč slevu na obšití výplní dveří. To nejpodstatnější však přišlo až později: Návštěvu jsem absolvoval v únoru, dnes je téměř červenec a výplně dveří stále nemám. Prodejci jsem nechal volnost, pouze s občasným připomenutím. Sliby, že jsou výplně dveří připraveny a pouze je nestíhá poslat, poslouchám již někdy od března. Po desítkách telefonických urgencí mi prodejce koncem května do telefonu několikrát zopakoval omluvy s tím, že mi k výplním něco přidá zdarma (konkrétně návrhem byla řadící páka z OIII) a že výplně do 2 dnů pošle. Já jsem jakékoli kompenzace s poděkováním odmítl s tím, že opravdu potřebuji ty výplně, na které čekám již půl roku. Toto se opakovalo v několika telefonátech, až mi telefon nezvedl. Rozhodl jsem se jej kontaktovat e-mailem, avšak bez jakéhokoli efektu i bez odpovědi. Neodpověděl ani na vyložený požadavek, ani na upozornění podnikání dalších právních kroků. Poněvadž nejsem tak chudý, abych řešil výplně dveří, dnes jsem se rozhodl situaci dále neřešit. Kohokoli jiného ale může podvést s cennějšími věcmi, nedej bože při platbě předem.

 

Vzhledem k těmto zkušenostem nikomu toto čalounictví nedoporučuji, dočkáte se pouze slibů, špatně odvedené práce a ještě vás okrade !!!  Pokud navzdory mému doporučení pána navštívíte, vše řešte pouze osobně, lidem z druhého konce ČR tak, jako já, opravdu doporučuji navštívit pouze ověřené specialisty.

 

Denis

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná ho ani nemá, já mám ale podobnou zkušenost s volanty.net které jsou celkem známé. čekal jsem 4 měsíce na koženou sukni k řadičce (na zakázku) a taky posílal to snad 10x, potom že to prodal omylem někomu jinému a když mi ji poslal, byla standardní velikosti, která mi nepasovala do auta, takže repeté s tím, že to vymění, nakonec mi poslal tu větší správnou ale na dobírku jsem platil znovu... takže tak no... a člověk nenadělá nic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak Google umím použít také, já se ptal na osobní doporučení, páč Google mi nezaručí, že nepadnu do náručí podobného umělce, o kterém je zde řeč. Reaguji zde, jelikož jsem zrovna plánoval výše zmíněnému obětovat své peníze, jak čtu, tak mám štěstí, že jsem to neudělal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Podobná zkušenost, cca 2 roky zpět ... jednalo se o přešití ruční brzdy na Octavii I RS s červeným prošitím. Pořád sliby, stálé odkládání termínu a když už to bylo, tak i já bych to snad dokázal obšít líp. Odmítl jsem to, pán se naštval "povlak" z ručky stáhl jak šprcgumu a vrátil mi ji zpět ... asi kvalitně nalepené :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já zrovna dnes po 3 letech konečně vyřešil vadu sedačky řidiče v podobě samovolného sklápění opěradla řidiče za pomoci kompletního rozebrání mechanismu a následného použití svářečky. Už funguje, ale stálo to čas a práci.

Když jsem si před cca půl rokem nechal nacenit přečalounění interiéru pro Rapid u Šindeláře, který je ověřený a kvalitní, cena byla skoro stejná, cca 14.500,- Kč x 12.000,- Kč. Doporučuji se Lípě v tomto ohledu vyhnout!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...