Přejít na obsah

Defekt Automatu


jerry513

Doporučené příspěvky

Zdravím... týždeň od kúpi Supa ďalší a veľký problém.. V garáži som pozoroval pod autom, konkrétne pod ľavým svetlom kvapky oleja. myslel som si že je to motorový. Ale dnes som auto vytiahol auto z garáže a olej z toho miesta tiekol veľa nekvapkal ale tiekol.. hneď som išiel do servisu a auto prestalo ťahať do mierneho kopca nechcelo výjsť. Vyhodila sa kontrolka Emisie - do servisu a auto zastalo... pri opätovnom naštartovaní vpred sa nehne a na spiatočku trhá...Takže predpokladám, že to bol prevodový olej. Predtým auto radilo hladko bez trhania, z miesta pri zaradení D alebo R sa rozbehlo svižne... 

 

Viete niekto zo skúseností čo by to mohlo byť? 

Dúfam,že mňa oprava nezrujnuje  :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seš prostě vůl, korunovanej. Ject s autem, ze kterého teče olej ("veľa nekvapkal ale tiekol"), je demence. A je jedno, jestli do servisu pár set metrů. Při takové situaci musíš ihned auto odstavit !!! Nestartovat, nechat odtáhnout do servisu, nebo odstranit závadu. ALE V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEJEZDIT !!! Ví to i moje šestiletá dcerka

Takže: Právě jsi zničil automatickou převodovku (resp.spálil a zadřel jsi vnitřek) a po motoru je to druhá nejdražší součástka na voze. A někdy i dražší - motor se opravuje a shání lépe. Repase nebo výměna za jinou starší = polovina kupní ceny celého SI. A to minimálně. V tomto případě by repase byla velmi drahá, protože by se musel vyměnit komplet vnitřek vč.měniče a mechatroniky. Prostě velkej průser.

Zkusil bych sehnat jinou, starší...

Ohledně úniku oleje zkotroluj potrubí od převodovky do chladiče vpředu (chladič je kombinovaný- tedy na chlazení motoru i převodovky)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čoveče, SUP ti to jasně napsal! Oddělal jsi automat a to je drahá sranda, jak píše - buď sehnat starší - ale to je sázka do loterie, jako rozumné se jeví rozprodat to na díly a pořídit si jiného. Specielně "automat" hnát přes varování, je absolutní zhovadilost, ale chybama se člověk učí, ale toto je zkušenost za velké peníze!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky me to kape z převodovky, konkretne z diferaku (asi spatne gufero) ale nic extra, pravidelne kontroluji a dolevam :p.

Navíc sem zjistil ze tam hodně dlouho nebyl olej (nikdo předtím nevěděl že diferak má vlastni náplň) a hučí mi tam ložisko ;)

Editováno: , autor: Jany123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě tak. Možná to ještě zachrání, každopádně vnitřek převodovky bude KO. Asi ne všechno, ale jakákoli věc uvnitř je dost drahá. např. nedávno jsme řešili mechatroniku na Touranu a ve škodovce to vyšlo na 38tis+DPH. Určitě servis a bohužel se připrav na velkou investici

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...