Přejít na obsah

Drzak na kola na tazne zarizeni


deathskull

Doporučené příspěvky

  • o 5 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 1 rok později...

 

V 10. 7. 2015 na 22:03, agent007 napsal:

Nemám žádných výhrad. Spíš mě zajímá, protože používám od Wjenzka 3+1 a vozím dvě velká kola a jedno dětské, jaký je tlak na tu kouli a případně na karoserii auta. Protože při váze nosiče + 3 kola si myslím že ta koule nese cca 60kg. Teď když si připočtu propružení na našich kvalitních dálnicích..., tak ten tlak tam musí být hodně velký. Protože oproti vozíku, který auto táhne, je to něco jiného. Vozík auto táhne, ale tady v tomto případě tu váhu nese. A celé to drží jeden šroub.

 

Také řeším jaké tažné zařízení si nechám namontovat, existuji i modely na Fabii III které mají v osvědčení 86kg svislé zátěže, jen nevím jestli se je na to Fabia III dostatečně dimenzovaná, aby  se časem nepoškodila karoserie v místech uchycení. Rád bych na tom vozil 4 kola abych nemusel mít žádné na střeše.

 

No nevím co to udělá když bude ještě plně využitá užitečná hmotnost hlavně v kufru...asi by se pak mělo i řešit zatížení na zadní nápravu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Syn by se měl v první řadě podívat do TP na povolené svislé zatížení koule a pak počítat. Hmotnost nosiče plus X kol, nedejbože elektrokol se rovná? Třeba v cizině se to už řeší. Jo a registru si požádej o 3. Rz a neposlochej chytré rady prodejců nosičů, že Pach tolerují různou lidovou tvorbu Rz, někteří dokonce nabízejí plagiáty rovnou. Já na svých autech preferuju pevné TZ. 

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jestli je svisle zatizeni 50 kg, tak to se 4 koli asi pretahnes. Pokud budou dospelacka horska. Nosic ma +- 20 kg, kola 52 kg (4×13).

Jinak jednou jsem mel nosic na kouli pujceny, jel jsem naloueny, vzadu 4 kola, a jizda zatackami byl des. Od te doby jsem se pkorne vratil ke stresnim nosicum

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

koudy_123> Tak si přečti diskusi, má starost o bajonet. Ale aspoň se to tady zmínilo, že nosič má +/- 20kg a na kola moc nezbyde. Na jednom autě mám TZ s konstrukčním zatížením 75kg, ale v TP je stejně jen 50. Těch 75 až 100 mají auta daleko vyšší třídy jak Fabie. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...