Přejít na obsah

Geometrie


FraZi

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, prosím o info, kdo máte na voze adaptivní tempomat a lane asist, zda-li jste tyto systémy nechali nastavovat po seřízení geometrie (dle DP by mělo dojít k nastavení po změně geo)? Byla mi nabídnuta cena geo a seřízení těchto systémů 3 500,- Kč, tak abych zbytečně nevyhazoval korunky...   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sjizdi se mi vnitřek pneu,tak predpokladam,ze bude geo rozhozena. Nekde jsem cetl (asi Svet motoru),ze kdyz se dela geo. (nebo se meni napr. celni sklo,kdy se hybe s kamerou),je treba nastavit prave lane asist a adapt tempomat. Na toto jsem se v servisu dotazal a bylo mi odpovezeno,ze cena bude tech cca 3,5 tis. za vse (4hod prace). Kontroloval jsem to v dilenske prirucce a je to tam rovnez uvedeno, ze se to ma delat, ale z reakce servisu mi prislo,ze to jeste v souvislosti s geo nedelali...proto jsem se ptal,zda-li jste toto nekdo jiz absolvoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak jsem si s mým problémem (volant doprava a 3x různé geometrie) řekl, že obětuju ještě nějakou korunu a zkusím to dát jinam, protože mě to už neskutečně štvalo. Zkusil jsem servis BestDrive přímo v Barumu v Otrokovicích.

Naději ve mě vzbudilo, že technik se hned na začátku tvářil, že ví, o čem mluvím (ne jak v autorizáku ŠA, kde na mě hleděli jak na blázna, co je otravuje). Půl hodinka čekání, přes prosklené dveře jsem viděl, jak to jel technik na začátku a pak ještě v půli práce projet (s tím se na žádné geometrii předtím neobtěžovali). Nakonec mi sdělil, že si s tím pohrál, bylo to předtím dost napravo a teď by to mělo být dobré, ať sám zkusím. Sedl jsem do auta a.. JEDU ROVNĚ :-D ! HURÁ!!!

Kdo jste ze Zlínského kraje, tak BestDrive Otrokovice můžu jen doporučit!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:huh:

správně by asi mělo být: "po prvním seřízení provedl zkušební jízdu, ještě to nebylo ono, tak seřizoval dál, až se trefil". Mrzí mě, že se tady někoho první slovní obrat dotknul (?!?!). Šlo mi o to napsat svou pozitivní zkušenost s konkrétním servisem, kde můj problém k výše uvedenému tématu (narozdíl od jiných předtím) vyřešili a vynaložili nějaké úsilí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Já se pokaždé při seřízení geometrie jasně vyjádřím technikovi, že chci mít rovně volant. Právě proto, že na to serou, tak to nenechávám náhodě.

Teď mám najítý servis, kde jim stojím za zadkem a borec se mě dokonce při aretaci volantu zeptá, jestli je to takhle v pořádku vyrovnané.

Jak se říká. líná huba ....... ?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Orientuje sa tu niekto v tych cislach?Zadna naprava je v poriadku myslim.Pri nastavovani zbiehavosti sa malo posunul odklon do cervenej,predtym bol v zelenych cislach.Mechanik ubezpecil,ze je to stale este v norme,kazdopadne ma zarazil fakt absencie prostriedkov v servise na uvolnenie napravnice pre nastavenie odklonu. 

20200525_091914.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Tak také musím potvrdit, že v autorizáku ŠA dělaná geometrie několikrát, a pokaždé volant šejdrem 😏Myslím, že tam asi volant vůbec neřešej! A to jsem u poslední geometrie asi 3x zdůraznil, ať mi dají určitě volant do roviny! Tak byl volant opět šejdrem, ale dostal jsem tip od syna na jedno místo kde mu udělali dobře geometrii, tak jsem tam po týdnu co mi byla udělaná geometrie v tom ŠA zajel ( volant mě opět neuvěřitelně štval). S doměnkou, že geometrii udělali dobře, ale třeba jen neřešili volant. Tak jsem se pána zeptal jestli mám jen křivě volant, a geometrii dobře? Tak mi ukázal monitor s hodnotami, a řekl že 3 kola jsou v červených hodnotách! Tak vše přede mnou seřídil v nastavené poloze volantu do roviny ( pán byl hrozně ochotnej a vše mi při tom co šteloval všechny 4 kola povysvětloval ) . A řekl kdyby bylo cokoliv špatně, že se mám vrátit, a že vše vyřeší v rámci reklamace. Teď je volant konečně rovně, a auto také nemá snahu nikam samo odbočovat. Kdyby měl někdo z Prahy a okolí problémy podobné jako já, tak mohu určitě doporučit : autoservis Sobín je to Praha západ kousek za Zličínem! 

Hold už ne víckrát geometrii v ŠA!!!

20210726_092249.jpg

20210726_092239.jpg

Editováno: , autor: kvasimodo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také potvrzuji. Koupil jsem na jaře nové letňáky. Auto oslavilo 6 let, 100k km po cestách různé kvality, geometrii nikdo neseřizoval a nekontroloval. Jal jsem se objednat do autorizáku s vědomím, že jinak než perfektně při současných technologiích provést geometrii nelze. Dostal jsem protokol o měření, kdy před seřízením jsem měl několik hodnot mimo toleranci a po seřízení byly všechny hodnoty OK.

Ihned po výjezdu ze servisu mě čekala cesta 160 km po různých klikatých okreskách. Auto při rovném volantu táhlo vpravo, abych jel rovně, musel jsem mít volant docela výrazně doleva. Dokonce jsem měl pocit, že se vytratila i přesnost řízení a směrová stabilita. Říkal jsem si, asi to bude špatnou silnicí, no žel na novém perfektním povrchu situace stejná :-) Po týdnu reklamace, nové seřízení geometrie a bohužel bezezměny. Neměl jsem čas se znovu potácet po servisech atak jsem dobré 2 měsíce takto jezdil a asi 14 dní zpět jsem se opět objednal do AS, tentokrát jiného. Zaplatil jsem znovu 1197 Kč, je to výrazně lepší, člověk, který chování vozu tolik nesleduje by asi byl spokojen, ale myslím si, že to není stále úplně ono......

Až bude čas tak zkusím ještě místní nezávislý servis, se kterým jsem byl u předchozích vozů spokojen........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvasimodo chtelo by to dat kontakt na servis, kde jsi byl spokojeny. Znam vymluvy,… z AS, mate nove gumy, vyvazeni? udelanou geometrii, ale tahne to do strany. Neni to nove. Co chcete. Nekdy to chce laborovat. Ale nandavej to na kola opakovane, kdyz ty vidis, ze to tahne do strany, ale oni to maji v zelenych hodnotach🙈

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...