Přejít na obsah

Auto plave


kuen

Doporučené příspěvky

hladal som na fore ale nic podobne som nenasiel a mam podobny problem tak to dam sem.... asi pred mesiacom mi menili silentbloky a nejake stabilizatory alebo take nieco a bola robena aj geometria...vsetko bolo okej az na to ze ked idem volant je mierne zatoceny do lava ale auto drzi stopu ked pridam volant sa vyrovna auto stale drzi stopu potom pustim plyn a volant sa vrati naspet a auto zacne vybacat zo stopy potom som si vsimol ze to robi obcasne aj v zakrutak hlavne okolo rychlosti 100 a vysie.. bol som aj v pneu kde mi hodili kola na vyvazovacku a povedali ze tie su urcite dobre... dakujem za rady a este je to fabia 1,4mpi 44kw 2001 nabehane nejak 150 000 tlmice boli mene len zadne predne este nie..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám taky volant mírně doleva a drží stopu. Když jsem vyjel z geometrie měl jsem ho rovně, projel jsem našim českým tankodromem a mám ho mírně doleva ;) mohl jsi najet do nějáký velký díry a je to hned rozhozený.. Zkontroluj vůle na tyčkách řízení. Já mám na ní malou vůli a auto mi táhne do strany, přesně jak říkáš ty. Těma tlumičema to nevím jestli bude, ale ty se neprojevujou taháním do strany, mám za to, že jen odklon kola.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak bol som to kuknut zdvihol som auto a ostal som soken pravy predny silentblok uplne vymlateny tak teraz neviem ci ten mechanik je blbec a ked to menil tak vymenil len ten druhy alebo je mozne to tak vymlatit ze vletim do jamy?? je to vymene mesiac tak to si nemyslim ze by sa to za mesiac tak vymlatilo aj keby som len po jamach jazdil...ale viem ze som do ziadnej velkej jamy nevletel... mozte mi pls povedat ze ci je mozne aby sa to za mesiac tak vymlatilo ze ked som zdvihol auto tak cely zaves mi lietal?? nech viem co mu mam zajtra povedat... dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Ahdul: Možné je všechno :) ale spíše to vypadá, že měněné vůbec nebyly.

to Jehla23: Shodou okolností jsem bratrovi dělal přední nápravu zhruba před měsícem, praskla levá pružina.

Jelikož tlumiče byly původní tak jsem to raději udělal komplet. Tzn. tlumiče, pružiny, uložení, axiální ložiska a

kosti. Pružiny pokuď máš OK bych neřešil, jsou celkem drahé (1200 kus), ale vyměnit axiální ložiska je rozumné,

vč. spojovacích tyček (kostí), závisí na stavu. Jelikož budeš dělat znovu geometrii tak bych vyměnil právě tyto

části a pak měl nějakou dobu klid. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahdul: Ona je pravda, že ty silentbloky se vymlátí docela rychle, ale za měsíc, to je až moc brzo... Mě se měnili před dvěma týdny a něco, musím se přiznat, že jsem vymetl hodně děr a dneska jsem koukal a pořád drží.. Po výměně jsem pocítil změnu jen při brždění kdy už neklepe tolik volant, ale minimálně. Jenže na pohled mi přijdou stejný jako ty předtím. Musím říct, že se normálně bojim dávat auto někam do servisu.. Jinak, nic by tam lítat němělo. Zítra tam určitě zajdi, ale oni se budou vymlouvat, že už je to měsíc a, že jsi někam určitě najel atd... Buď to špatně udělali, nebo to vůbec nevyměnili.

Sudetak: Určitě bude lepší vyměnit i navíc to, co jsi psal, vždyť třeba axiální ložisko má vliv na životnost pružiny nebo ne? Koukal jsem, je to docela pálka no.. Dneska jsem koukal a obě jsou v pořádku. Takže vyměním ostatní, kromě pružin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Kluci, mam taky problém, že mi to plave. nechal jsem dát známýmu automechanikovi to na laserou kontrolu a přišel s tím, že to je vše O.k. a přinesl my tento graf. Co tomu říkáte? Současně mam takový lupání na PP strane:( Auto bylo na TP ( přes známýho aby mi nehuntovali motor ) a další člověk co na to koukal , tak že je taky vše O.k. - poradíte

díky :help:

post-10046-0-59013100-1314796916_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hele, já jsem teď nedávno jel tím samým místem ve kterém mi to minule plavalo..jel jsem přibližně stejnou rychlostí a shrnul jsem to tak, že to bylo větrem. Fabie je docela vysoká a malá tak to možná jen házelo..protože když jsem jel teď a nic jsem od tý doby neměnil, tak to bylo v pořádku. Bylo to na otevřeném prostoru, takže nejspíš budu za blbce :smich: tak zavzpomínej, jestli na tom nejsi náhodou stejně. Protože pokud ti dva lidi řekli, že je vše OK tak nevím no. A to lupání se objevuje kdy? A gumy máš taky v poho?

Editováno: , autor: Jehla23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Mám Fábii I najeto cca 180k km. Poslední dobou při jízdě rychlostí 80 - 120km/h, zpravidla při jízdě rovně a bez ohledu na kvalitu komunikace dojde jakoby ke ztrátě směrovosti kol, správný výraz je auto plave a změna směrovosti se přenese do volantu.

Pokud je zatížena i strana spolujezdce problém vice méně vymizí.

Mohl by to být utřený silentblok, ale ty jsme snad již všechny měnil i když je to již také cca 3 roky.
Zatím jsem pod auto nekoukal, ale když jsem auto trochu nadzvedl a zahýbal předními koly tak jak pravé tak levé se stranově hýbe o cca 1cm, přičemž pokud hýbu levým kolem ozývá se z prostoru horního uložení tlumiče kovový zvuk.

Je onen 1cm stranový pohyb kol normální?
Respektive mohl by byt problém v axiálních ložiscích uložení tlumičů?
Respektive jak problém blíže lokalizovat?

Axiální ložiska tlumičů a tlumiče jsou původní, jinak je vepředu snad již vše vyměněno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem vlezl pod auto a zadní silentbloky ramen jsou OK, respektive gumy nejsou viditelně utržené.
Přední gumové uložení také vypada OK, i když jak se detekuje poškození u tohoto silentbloku, čistě teoreticky vidět je jen vnější gumový lem a guma v rameni by mohla být klidne ruplá.

Ještě mě napadá kulový kloub?

V každém případě, vše vypada OK a nic nemá viditelné vůle

Při testovací jízdě, jsem znonu ověřil, že problém se projevuje pouze pokud jede jen řidič, jakmile jede i spolujezdec, tedy přední náprava se zatíží rovnoměrněnji problém zmizí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...