Přejít na obsah

1,2 TSI 81 kW divné zvuky v motoru


Klod122

Doporučené příspěvky

Dobrý den prosím všechny kdo hledá podobné téma ohl. neznámých zvuků z motoru. Zakoupil jsem Rapida v červen 2015 1.2 tsi 81 kw. po týdnu se mi ozývají podivné zvuky, linoucí se z motorového prostoru takové podivné chrochtání či co. prosím kdo má podobné problémy a už to řešil nebo jen napište svůj názor, děkuji

 

Nahrál jsem video těch zvuků viz. nížě        

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

po uplném zjištění to začčne dělat vždy když je motor zahřátej, za studena ne. v servise otevřeli kapotu jen poslechli a prej že nevý že to je novej tip motoru a že mam zaruku 5 let. a že stejne pujdu za 2 roky na 1. serv. prohlidku a kdyby to do te doby delalo tak to budou rest. Tak nevým no jet tam znova a zatlacit na ne a nebo pockat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele mě to taky dělá takový divný jakoby plechový řinčení v určitejch intervalech ale nejde to téměř slyšet, jen když stojim a mám vypnutý větrání, všechno. Ale težko říct, jestli to je ono, protože na tom videu je to fakt špatně slyšet. Po tom, co jsem si tu o TSI přečetl tomu ale nepřikládám žádnou váhu.... Jo a pro zajímavost, dneska jsem nastartoval a 2 vteřiny to znělo jak traktor.. a to mám prosím řemen a ne řetěz.. :) Ale jak říkám, možná se každý bavíme o jiném zvuku, ten můj téměř nejde postřehnout...

 

EDIT: tak podle těch intervalů by to mohlo být ono. zítra otevřu kapotu a poslechnu..

EDIT 2: ale teď jsem si uvědomil, že mně to dělá jen za studena, ne za tepla jako tobě...

Editováno: , autor: toldi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neřešte zvuky a jezděte. Dřív by se to automaticky hodilo na rozvodovej řetěz, že ano... teď to jaksi není na co hodit :-) Souhlasím se servisem, poslechem nic nezjistíš a jako hned kuchat novej motor? Pokud by se ti to nezdálo za dva roky tak je to nech rozebrat. Každopádně já tam nic mimořádného neslyším. Ty zvuky co tam jsou jsem už ze svého TSI taky slyšel... dokonce jsem si o některých myslel, že to je právě rozvodový řetěz. Ujistil jsi mne že není :-)

 

Pokud se tím opravdu chceš zabývat a investovat do toho čas, tak bych zkusil najít nějakého člověka co dělá ve škodovce na lince na opravách. Ten si myslím, že by se ti k tomu mohl nějak vyjádřit. Není tady někdo takový?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

servis když neví, tak mohl udělat jednu malou a nenákladnou věc, natočit video a poslat do škodovky...

 

Už ten jejich přístup že to budou řešit až při servisní proholídce...

 

Jako upřímně tohle je hodně divnej zvuk a pokud je dotyčný před cestou na dovolenou, tak bych rozhodně neměl lehký spaní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...