Přejít na obsah

při ohřátém motoru nelze nastartovat


Zdenda13

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Jsem už docela zoufalý ohledně mého auta: superb 1,8T, rok výroby 2008, stav KM 150.000, servisovaný u škody.

Tento broblém jsem řešil i v servisu, bohužel mi nikdo nedokázal poradit i při načtení na pc.

 

-můj problém spočívá v nemožnosti nastartovat při ořátém motoru. Abych to blíže specifikoval: při bežné jízdě vše funguje jak má. Jakmile zastavím a Motor vypnu. Chci auto nastartovat chytne, ale plyn nereaguje a po cca 2 sec. zase chcípne. Po vychladnutí motoru lze zase nastartovat a vše reaguje. Zkoušel jsem Motor schladit pomocí vody a zase nebyl problém jej nastartovat. Tato zavada se mi přivodila letos a to až při vyšších venkovních teplotách. V chlladném počasí tento problém nemám. Když jsem hledal příčinu na internetu narazil jsem na možnost špatného čidla váhy vzduchu, které nelze na servisu pomocí pc diagnostikovat jako chybné, proto jsem váhu vzduchu odpojil. Na již zmiňovaný problém to bohužel nemělo vliv. Po ujetí 15km jsem zase po vypnutí motoru nemohl nastartovat(tedy nastartoval, ale hned to chcíplo).

 

Prosím o pomoc s daným problémem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj, pokud problém stále přetrvává zkusil bych jako první metodu změřit kompresi ve válcích za studena a ve chvíli, kdy už nejsi motor schopen natočit (předpokládám provozní teplota). Pravděpodobně se Ti po ohřátí motoru někde vytvoří vůle. Něco obdobného mě potkalo u Mondea r.v. 1993, kde byla podpálená  sedla výfukových ventilů, tam to ale bylo způsobeno provozem na LPG. Chování motoru pak bylo velmi obdobné i na horách v -20°C chytlo na první otočení, ale po zahřátí už byl velký problém motor natočit, chytl třeba jen na 2-3 válce, kde komprese ještě byla dostatečná. Třeba to ale nebude tvůj problém, jen mě to po přečtení napadla jako první možná příčina ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...