Přejít na obsah

Plynový pedál


Reesha

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Mi takto občas vrže brzdový pedál, je to slyšet pouze při vyplém rádiu, převážně při teplejším počasí, časem tam stříknu nějaké mazivo, kvůli takové věci se mi nechce do servisu. Holt jsem si nekoupil Mercedes, abych měl vše vymazlené :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Len je zvláštne, že z plastu je plynový a spojkový, ak tomu plastu tak veria, tak mal byť aj brzdový. Alebo chce niekto naznačiť, že tie dva teoreticky môžu odletieť? Bezpečnosť nie je predsa len o brzde.

No a vrzga to teraz, keď ráno bolo cca 15 stupňov a poobede nad 30.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja teda na brzdu vyvíjam v 99% postupný tlak. To skôr na spojku v rýchlosti dupnem, keď radím. Takže rozhodne je to u mňa najpouzivanejsi pedál, resp. s najväčším namahaním. Rovnako je jediný, ktorý sa pohybuje vždy v celom rozsahu a pohyb je veľmi rýchly. Neviem potom ako radite vy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maximální ovládací síla je u brzdového pedálu mnohem vyšší než u spojkového. Pří krizovce se do brzdového pedálu opíráš celou svojí vahou, to na spojku můžeš dupat jak rychle chceš, ale takovému zatížení jako musí vydržet brzdový pedál se ani nepřiblížíš. Navíc, pokud vím, tak brzdový pedál musí být kovový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možno jednorazovo áno. Pozrite sa však ako sa pohybuje brzda a ako spojka a koľkokrát sa na brzdu vyslovene dupne. Ale ok, nechajme to tak.. tu proste každý bude obhajovať evidentne svoje auto, aj keby mu dali pedale zo slamy. Je to proste jeden zo spôsobov šetrenia, ale keď už je to aj na takomto mieste, tak ma to zaujíma. Nejaké výplne dverí, palubovka alebo sťahovanie okna sú mi ukradnuté. Rovnako či bude MR alebo SL fungovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I kdyby si na tu brzdu tak dupnul jednou za život, tak ten pedál to vydržet musí. Spojkový pedál sice mačkáš častěji ale menší silou danou vypínací silou spojky. Že je rameno brzdového pedálu kovové je dáno předpisy, s plastovým by to auto nikdo neschválil do provozu. Že by plastový spojkový a plynový pedál byl projevem šetření si nemyslím. Z plastu byly jak v O1, tak i ve F1, které jsi měl... A třeba v BMW M4 je spojka a plyn taky z plastu...

Editováno: , autor: Pavel M
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Preto brzdový dali z kovu :)

To je fuk, ja sa toho nebojím. Serie ma len, že to vrzga ako hrackarske autíčko. Sám odmietam čo i len streknúť niekde a ísť tretí krát do servisu v priebehu dvoch mesiacov s novým, je už trošku silná káva. Kupoval som auto presne z opačného dôvodu, aby som mal pokoj. To ešte neriešim problémy typu ML, vtedy by som asi rovno každé ráno miesto do práce smeroval do servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmm, stejný problém jsem měl se spojkou. Jak se venku auto pěkně prohřálo, spojka vrzala, až téměř nebylo možné se plynule rozjet. To vše při stavu kilometrů 500. Byl jsem z toho hodně rozladěný, naštěstí trocha WD40 to spravila, ale je pravda, že ne hned, prostě musela někam navzlínat, ale zase teď ani v těch vedrech nevrzla/nevrzne. Najety cca 3000 km. CharlieCh

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 5 měsíců později...

Měl jsem problém s plynovým pedálem, že když jsem na něho položil nohu, tak tam někde cvaklo/skříplo. Rozdělalo se to celé a nenašlo se tam nic a dělalo to furt, tak se to vyměnilo za nový kus. Dva týdny nic a potom to zase dělalo/dělá. Nemáte někdo zkušenosti i s tímto? Už mě štve to cvakání a jde to slyšet i při rádiu. Až mě tam uvidí, tak si budou říkat co tu zase dělám. :D 

Editováno: , autor: Mics0d
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ahoj,

 

včera jsem převzal FIII combi monte carlo se sportovním podvozkem. Dneska cestou z práce jsem zjistil, že mi během jízdy ztuhl plynový pedál, tzn že bylo potřeba vynaložit více síly pro jeho sešlápnutí. Nechal jsem auto hodinku odpočinout, znovu nastartoval a pedál byl opět měkký, tzn předpokládám, že jde o elektroniku. Je toto chování v pořádku, nebo ne?

 

díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...