Přejít na obsah

Plynový pedál


Reesha

Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...

Dobry den, procitam forum a k tomuto tematu neco vim. Akceleracni pedaly jsou mechanicke(jsou tam pouze pruziny a senzor), zadna elektronika pro pohyb tam neni. Pokud vrzou, je to zpusobeno nejspis nedokonalym slicovanim plastu pri slozeni a take je pravdepodobne, ze setrili na ose pedalu, ktera neni kovova v kluznych loziscich, ale je pedal komplet plastovy vcetne osy pedalu s teflonovym loziskem. Pokud se Vam pedal nejak zasekava nebo "dře" určitě to reklamujte, ale vrzani neni obvykle funkcni problem - pouze je to neprijemne. Jinac nepouzivejte moc silikonove spreje v aute (radeji nejaky jiny kluzny olej - jak se dostane silikon treba na celni sklo, uz ho nicim snad nesundate dolu ;-)).

Jinac namazat pruzinu vazelinou byl spravny postup, pokud byla hlucna. Pri vyrobe pedalu se obdoba vazeliny na pruziny casto pouziva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...

Zdravím, mám Fabii III 2016, najeto asi 22tis. Dnes jsem jel asi 2 hodinovou trasu a během této cesty mi na takových 10 minut ztuhl plynový pedál - šel hůř sešlápnout. Měl jsem i pocit, jako by trochu ubyl výkon, ale to se mi možná jenom zdálo. Pokud se to bude opakovat, tak se asi objednám do servisu, jinak to ale asi zmíním až na další pravidelný prohlídce. Auto mám od srpna, najel jsem tak 2-3tis a zatím jsem to pozoroval poprvé. Čím by to mohlo být? Jestli je šance, že je to něco akutního, tak budu mít čas se tomu teď věnovat, jinak musí auto vydržet přes Vánoce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj všem, F3 combi scoutline - z ničeho nic zlehka začal klást odpor plynový pedál. Nic nevrže, není nic slyšet, jen prostě když opřu nohu o pedál, tak nejde k podlaze jako dřív. Nic tragického, ale trochu mě to zarazilo - mám najeto necelých 10 tkm.

Je to na cestu do servisu, nebo to nemám řešit? Jde mi o to, aby se to nekouslo úplně, nebo tak něco...

Díky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kobereček jsem samozřejmě kontroloval :D Ten plyn jde naprosto plynule, jen s větším odporem... Věřím, že kdyby do toho sednul někdo, kdo nemá porovnání ze stejného auta, asi by si toho vůbec nevšiml... Jenže mně se to stalo během jednoho dne a poznal jsem to hned...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdá se mi, že se mi občas děje něco podobného. Mám F3 MR 2017 1.2 TSI a občas mám pocit, že plynový pedál mi jde někdy také ztuha, ale nevím jestli je to tím že mám lehčí nohu nebo nevím... Ale druhý den už je to zase v pohodě a děje se to jen občas, tak to neřeším...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se také něco podobného asi dvakrát stalo, nicméně to připisuju špatné poloze boty na pedálu, kdy začala o něco drhnout nebo měla neoptimální polohu vůči pedálu, čímž byla síla potřebná k sešlápnutí vyšší než obvykle. To si myslím, protože na rychlost návratu plynového pedálu ta příhoda neměla vliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Sice mam rapid 1.2tsi 66kw ale musim potvrdit, ze aj mne sa cudne sprava plyn pedal, kladie odpor, citelne tazsie sa stlaca. Dnes som si vsimol ze najviac to bolo citit od rychlosti 50km/h. Sranda je ze to nerobi vzdy a prave ked ide lahko mam pocit ze aj zrychlovanie je lahsie. Uz som z toho uplne mimo, ale budem tlacit na servis o riesenie. Ostatni to uz mate nejako vyriesene ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 12. 6. 2019 na 17:32, liqid napsal:

 

Jak to dopadlo?

Ahoj, tak jsme to byli projet (mám známého v autorizáku) a porovnávali to s ostatními a pedál byl trošku tužší, nicméně nic nevrzalo a zdálo se to v pohodě.... Na druhý den už jsem ten pocit neměl a od té doby taky ne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...